Kalendár podujatí
Dátum a lokalita:
calendar_today4. 5. 2013 place Bratislava SK
Preteky jednotlivcov Cestný maratón

Organizátor/kontakt:
accessibility Občianske združenie Budúcnosť nádejí, GMproCYCLING team a cyklistický klub AŠK Inter Bratislava

Veľká cena Bradla

14. ročník Veľkej ceny Bradla

Propozície k 14. ročníku cyklistického hoby maratónu na trati Bratislava - Košariská, ktorý je usporiadaný ako spomienka na 94. výročie tragického úmrtia generála M.R. Štefánika

Usporiadateľ:
Občianske združenie Budúcnosť nádejí, GMproCYCLING team a cyklistický klub AŠK Inter Bratislava

Riaditeľ pretekov:
Dr. Ján Meleg – prezident GMproCYCLING team

Tajomník pretekov:
Stanislav Klučár-predseda predstavenstva OZ Budúcnosť nádejí

Hospodár pretekov:
Ing. Jozef Kováč –ekonóm OZ Budúcnosť nádejí, tel: 0915 509-656

Termín:
4. mája 2013 (sobota) 9:00 hod
Miesto štartu: Pri soche generála M.R.Štefanika pred novým SND v Bratislave

Technické ustanovenia:

Podmienky účasti:
Rok narodenia 1998 a starší, ročníky 1998 až 1996 len s dospelým doprovodom. Dobrý zdravotný stav, uhradenie štartovného poplatku, zaregistrovanie sa, vlastnoručný podpis na prezenčnej listine, ktorým potvrdzujete účasť na podujatí na vlastné nebezpečie a sľub na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky a pokynov usporiadateľa. Účastníci štartujú a celú trať absolvujú s nasadenou cyklistickou prilbou a prideleným št. číslom umiestneným na chrbáte.

Bicykle:
Účastníci môžu použiť ľubovoľné bicykle v dobrom technickom stave, na ktorých sú schopní prejsť trať podľa časového rozpisu.

Prihlášky:
e-mailom na: joko@chello.sk do 25. 4. 2013 alebo na mieste štartu od 7,00 do 8,30 hod. V prihláške je potrebné uviesť meno a priezvisko účastníka, dátum narodenia, klub alebo miesto bydliska. V prípade spoločnej úhrady štartovného poplatku za viacerých účastníkov jednou platbou, musia byť v prihlasovacom maile uvedené požadované údaje všetkých prihlasovaných, prípadne aj s požiadovkou na dopravu.

Doprava:
Každému účastníkovi prihlásenému do 25. 4. 2013, ktorý o to požiada a úhradí na účet usporiadaťeľa spolu so štartovným poplatkom aj dopravné, organizátor zabezpečí po ukončení akcie dopravu autobusom a jeho bicykla nákladným autom z Košarísk do Bratislavy. Účastníkom prihláseným po 25. 4. 2013, umožní organizátor dopravu autobusom, len do vyčerpania kapacity prenajatých autobusov, po zaplatení štartovného poplatku a dopravného v hotovosti v kancelárii na mieste štartu. Cena dopravy je jednotná 12 € za osobu a bicykel. Organizátor a dopravca neručia za škody vzniknuté na bicykloch pri preprave. Nevyužité štartovné a dopravné organizátor nevracia.

Štart. poplatok:
Na účet v UniCredit Bank, číslo účtu 1104908018/1111, vo výške :
  • 5 € pri úhrade pripísanej na účet organizátora do 12. 4. 2013
  • 8 € pri úhrade pripísanej na účet organizátora do 25. 4. 2013
  • 12 € prihlásení po 25. 4. 2013 s úhradou na štarte v hotovosti, s obmedzenou možnosťou dopravy. Pre identifikáciu platby je potrebné uviesť ako variabilný symbol dátum narodenia v tvare DDMMRRRR.
  • Jazda peletónu:
    Po spoločnom štarte pretekárov podujatie pokračuje ako organizovaná jazda cyklistov po pravej strane vozovky, rýchlosťou 23 - 28 km/hod. Účastníci majú zákaz predbehnúť sprievodné vodiace vozidlo a sú povinní dodržiavať ustanovania zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke. Účastníci môžu v prípade potreby použiť zdravotnú službu alebo zberný autobus, ktoré sa budú pohybovať na konci peletónu. Za účastníkov, ktorí nedodržia časový rozpis organizátori nezodpovedajú.

    Trať maratónu:
    Štart (0 km) – Most pri Bratislave (13 km) – Nová Dedinka (25 km) – Blatné (37 km, prestávka s občerstvením) – Budmerice (50 km) – Doľany (57 km) – Trstín (75 km, prestávka s občersvením) – Naháč (81 km) - Vrbové (99 km, prestávka) – Košariská, cieľ (113 km).

    Občerstvenie:
    nápoj na 37 a 75 km, v cieli pohostenie pre každého účastníka

    Ceny:
    tombola

    Predpis:
    Veľká cena Bradla je akcia pre športovo založených cyklistov a cykloturistov, nie sú to cyklistické preteky. Uskutoční sa za každého počasia. Účastníci štartujú na vlastné náklady a nebezpečie. Sú povinní rešpektovať pokyny usporiadateľov a polície. Organizátor neručí účastníkom za vzniknuté a nimi spôsobené škody. Vyhradzuje si právo zmeny rozpisu, alebo zrušenia podujatia v prípade neočakávanej udalosti.
    report_problem Našiel si v texte chybu?
    keyboard_arrow_up