Kalendár podujatí

Craft 1000 Miles Adventure

Reportáž z podujatia

Zdroj: www.1000miles.cz

Ako spomína na tento extrémny ultramaratón jeho účastník, ktorý ho absolvoval za 10 dní 4 hodiny a 43 minút? Ktoré momenty boli najťažšie a bude sa chcieť ešte na závod vrátiť?

Aký máš zo závodu pocit?
Išiel som to prvýkrát a vzhľadom na množstvo najazdených kilometrov pred závodom (asi 3 500km) som sa trochu obával, či to vôbec prejdem. Bol to ťažký závod, ale určite by som si ho rád niekedy zopakoval.

Išiel si do závodu s určitou taktikou? A podarilo sa Ti taktiku dodržiavať?
Stanovil som si limit 10 dní, cca 160km denne, a to sa mi podarilo. Niekedy som spravil cez deň aj 220km, ale niekedy ledva 130km.

Oprava biku
Nastali počas závodu chvíle, kedy si mal chuť to ukončiť? Mal si nejaké krízy? Ak áno, kde a prečo?
Najhoršie to bolo keď sa mi 60 km pred CP2 rozpadlo ložisko v pedáli ale dalo sa na tom ešte ísť no potom asi 20 km pred CP v stúpaní na Smrk sa pedál porúčal úplne a ostala z neho len oska.  Šiel som viac menej na jednom pedáli,  navyše bolo asi pol druhej v noci. Za sebou 200 km, bol som totálne unavený, nakoniec sa mi podarilo prísť do CP2. Na druhý deň som musel ísť kúpiť nové pedále, chcel som pokračovať, cieľ bol predsa Nová Sedlica . Krízy som nejako nemal, asi iba jednu, 4. deň v Krkonošiach.
A blato na východnom Slovensku, to bola chuťovka na posledný deň

A naopak, kde sa Ti išlo najlepšie?
Najlepšie sa mi išlo, keď som vyrážal z CP2, konečne som si pospal trochu dlhšie, dal do kopy bicykel aj seba a hlavne som mal znovu obidva pedále . Mal som dobrý pocit, že už mám pol trasy za sebou.

Nohy
Závodníci sa často sťažovali na Maguru a podľa fotiek to bola naozaj chuťovka. Boli na trase ešte ďalšie miesta miesta, na ktoré nezabudneš?
Magura bola ťažká, ale išli sme to cez deň. Ťažší sa mi zdal prechod hraníc z Čiech na Slovensko, boli tam veľmi strmé úseky na tlačenie a navyše sme to šli v noci a už dosť unavení.

Video: Magura


Ako si behom závodu riešil spánok? Ako dlho si spával?
Rána boli vždy ťažké, najmä keď som si mal obuť mokré tretry. Budík som mal nastavení vždy na pol piatu, ale málokedy som vyrazil pred šiestou . Niekoľko krát som šiel aj v noci, ale väčšinou som to zabalil okolo jedenástej - dvanástej.

Ako si bol spokojný s obsluhou CP?
CP 1 a 3 boli fakt sparťanské, ale je to extrémny závod bez podpory a tak to má byť, CP 2 bol super, fajn ľudia a konečne možnosť umyť bike aj seba,

CP
Keby sa Ťa niekto opýta, či pôjdeš o rok opäť, čo by si mu odpovedal?
Áno, chcem si to ešte vyskúšať opačným smerom.

Máš nejaký odkaz pre fanúšikov závodu?
Je to extrémny ale krásny závod, určite odporúčam .

Video: Ríša Štěpánek a Jarda Jisl


[Foto na úvode: www.1000miles.cz]

report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up