Kalendár podujatí

BikeFest

BikeFest 2015 ponúkne najviac cyklodisciplín
Najväčší bikový festival na Slovensku potrvá od piatku 29. mája do nedele 31. mája 2015.
BikeFest 2015 sa bude konať tradične v DEMA Bikeparku Kálnica pri Novom Meste nad Váhom. Návštevníci si budú môcť vyskúšať jazdu na viac ako 400 testovacích bicykloch rôznych značiek a všetkých kategórií. Tento rok budú pripravené dva nové testovacie okruhy s rôznymi dĺžkami.

Pretekári môžu štartovať v rôznych kategóriách v 10 pretekoch. Každý si tak nájde svoju štartovú disciplínu. Z bohatého bikami nabitého programu vyberáme nasledovné preteky.



Kellys BikeFest Maratón
V nedeľu si si vyznávači cross country budú môcť vyskúšať svoje sily na jednom z troch okruhov maratónu. Najmenší okruh poteší najmä rodičov s deťmi (dĺžka 10 km). Stredný okruh (dĺžka 23 km) je príjemným prevezením sa okolo Kavčieho vrchu, Babej hory a Ostrého vŕšku. Najdlhší (dĺžka 49 km) je zaradený do Československej série a tento rok je zlatý. Štartovné pri registrácii dopredu cez internet je iba 9 €. Každý účastník automaticky získava štartový balíček v hodnote 20 €. Samozrejmosťou je občerstvenie na trati, po preteku teplý obed, pivo alebo nealko. Víťazi v každej kategórii si odnesú tradičnú trofej v podobe loga R. Najrýchlejší pretekár z každého okruhu bude korunovaný za Kráľa lesa. Okrem toho sa súťažiaci môžu tešiť na tombolu s 50 hodnotnými cenami, do ktorej budú zaradené čísla všetkých maratónskych pretekárov.
Registrovať sa môžete tu: http://bikefest.sk/add-racer
Viac info a mapa na stiahnutie: http://bikefest.sk/preteky/kellys-bikefest-maraton-2015

Slopestyle na BikeFeste 2015 so svetovým statusom
Najextrémnejším pretekom bude určite sobotný Slopestyle, ktorý je zaradený ako prvý na Slovensku do Freeride Mountain Bike Tour so statusom bronzového eventu. V rovnakej sérii eventov figurujú aj také klasiky ako Crankworx, 26TRIX či dokonca legendárny Red Bull Rampage. Trať má 300 metrov a nájdete na nej sedem prekážok. Od klasického wallridu cez boner log až po masívny drevený step-up a step-down.

Enduro s novou vymykanou traťou
Stále populárnejšie Enduro sa po minuloročnej premiére pôjde tak isto v sobotu a ponúkne 4 rýchlostné skúšky. V ten deň sa budú konať aj XC Výšľap, Airbag Jump Contest. Airbag bude k dispozícií zadarmo počas celého trvania Bikefestu. V sobotu večer pritiahne divákov ku trati Dual Slalom. V detskej zóne sa uskutočnia preteky na odrážadlách.

Súťaží sa od piatku do nedele
Novou desiatou disciplínou bude XC Eliminator. V piatok bude na lúke pripravená cross country trať, na ktorú sa postavia súčasne štyria pretekári. Na trati s technickými prvkami budú vyraďovacím spôsobom bojovať o korunu King of the hill. V piatok sa zvedú boje aj v disciplíne pumptrack v single lajne, ale aj v duale, bok po boku súpera. Downhill je zaradený na nedeľu.

Odmena v hodnote 20 eur pre každého pretekára
Každý štartujúci pretekár získa štartový balíček v hodnote 20 €. Registrujte sa včas a využite cenovo zvýhodnené štartovné na www.bikefest.sk. Okrem zväčšenej výstavnej plochy v areáli, bude návštevníkom k dispozícii veľká úschovňa bikov, ktorá sa bude nachádzať hneď na začiatku areálu.

BikeFest každoročne láka nielen širokou ponukou testovacích bicyklov, rozmanitých športových disciplín, sprievodným programom, ale aj pohodovou atmosférou spolu výborným jedlom a pitím,. Večer sa pred pódiom tradične rozbehne skvelá zábava do ranných hodín. Presne predtým pódiom, kde si víťazi pretekov preberajú svoje koruny, trofeje s logom R a ďalšie ceny. www.bikefest.sk

Program BikeFestu 2015

Piatok, 29. 5 2015
13.00 - PUMPTRACK
Bez reťazí, pohybom tela po trati plnej klopiek, vĺn a skokov.

15.00 - DUAL PUMPTRACK
Unikátna trať, kedy dvaja bikeri bez reťazí idú popri sebe a vyraďovacím spôsobom bojujú o celkové víťazstvo

19.00 - XC ELIMINATOR
Nová disciplína, kde sa spájajú prvky cross country a fourcross. Štyria bikeri na jednej trati s technickými prvkami, ako sú skoky, strmé výšľapy a podobne. Atraktívne aj pre divákov, a tak pretekári jazdia za silného povzbudzovania.

Sobota, 30. 5 2015
11.00 - ENDURO
Na pretekárov čakajú 4 poctivé prírodné zjazdy s prevýšením 680 metrov. Enduro je náročné na kondíciu, stále však treba mať super techniku a byť zručný v rôznych terénoch.

12.00 - XC VÝŠLAP
XC výšľap na 500 metrov dlhej trati. Štartovné zadarmo.

12.30 - DETSKÉ PRETEKY
V rôznych vekových kategóriách pod dohľadom inštruktorov. K dispozícií budú odrážadlá.

13.00 - SLOPESTYLE
Najextrémnejší pretek a ako prvý na Slovensku ako súčasť FMB World Tour.
Zúčastniť sa môžu aj jazdci bez licencie.

14.30 - AIRBAG JUMP
Chcete sa naučiť nové triky a pritom bezpečne dopadnúť? Počas celého BikeFestu bude zdarma k dispozícii veľký nafukovací airbag. A v sobotu bude contest.

19.30 - DUAL SLALOM
Nová trať napínavých pretekov plných adrenalínu, kde sa finále ide za svetla reflektorov a atmosféra popri trati graduje každým kolom.

nedeľa, 31. 5 2015
11.00 - MARATÓN
Súčasť Československej MTB Tour, s troma okruhmi (10 km, 23 km, 49 km), kde je najdlhší okruh definovaný ako zlatý.

11.30 - DOWNHILL
Kráľovská disciplína o korunu King of the Hill
keyboard_arrow_up