Kalendár podujatí

Logo: DEMA PEDÁLovník Rajecká dolina DEMA PEDÁLovník Rajecká dolina

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.
Poloorientačný nesúťažný MTB maratón. Celodenný výlet na bicykli krásnym prostredím Rajeckej doliny, Súľovskej kotliny a pohorím Lúčanskej Malej Fatry od 30 km do 130 km, s ôsmymi kontrolnými bodmi. Víťazom je každý, kto prejde aspoň dvoma kontrolnými stanovišťami.

"Na PEDÁLovníku vyhráva každý biker!"

Termín a miesto konania

21.5.2016, Kúpalisko Laura Rajecké Teplice, Slovensko

(V areáli bude možné stanovať od piatku 20.05.2016 do nedele 22.05.2016. Parkovanie áut bude možné pred bránami areálu).

Organizátor

Žilinský pedál, BIKE SLOVAKIA s.r.o.

Čo je PEDÁLovník?

Poloorientačný nesúťažný MTB maratón.
Celodenný výlet na bicykli krásnym prostredím Rajeckej doliny, Súľovskej kotliny a pohorím Lúčanskej Malej Fatry od 30 km do 130 km, s ôsmymi kontrolnými stanovišťami.
Každý účastník dostane na prezentácii farebnú mapu veľkosti A3, kde je vyznačená najdlhšia trasa, po ktorej účastníci idú. Na vyznačenej trase účastníci zbierajú do mapy pečiatky, ktoré potvrdzujú prejazd kontrolným bodom. Celkovo ich na trase bude 8. V cieli sa spočítajú a zapíšu spolu s časom dojazdu. Účastník sa môže kedykoľvek z trasy odpojiť a ísť smerom do cieľa.
Víťazom je každý kto prejde aspoň dvoma kontrolnými bodmi.
Počet máp, suvenírov ako aj štartujúcich je obmedzený na 400.

Trať

Trať bude zverejnená 48 hodín pred štartom podujatia.
Trať povedie krásnym prostredím Rajeckej doliny, Súľovskej kotliny a pohorím Lúčanskej Malej Fatry. Účastník sa podľa svojich možností a schopností rozhodne akú časť z vyznačenej 130 km trati prejde.
Aj keď je PEDÁLovník poloorientačný maratón, veľkou pomôckou pre účastníkov bude pomocné značenie v miestach, kde nepôjdu po turistických značkách, prípadne kde je značenie slabšie (mesto, dedina ...).

Prezentácia

  • 20.5.2016 (piatok) od 18:00 do 21:00
  • 21.5.2016 (sobota) od 07:00 do 08:45
  • 21.5.2016 o 8:45 bude poučenie účastníkov

Štart

o 9:00 hod

Cieľ

21.5.2016 (sobota) do 22:00
Samozrejme, pokiaľ prídete aj do polnoci, budeme Vás čakať. Nezabudnite si vziať so sebou svetlá :-) .

Losovanie tomboly o 18:00 (pre tých ktorí prídu do cieľa do 18:00 s minimálne dvoma pečiatkami v mape z kontrolných stanovíšť). Losovaní budú aj účastníci, ktorí budú na trati. V prípade ak vyhrajú bude im cena odovzdaná pri dojazde do cieľa.
V predvečer akcie sa na kúpalisku budú premietať cyklistické dokumenty Mirka Hračeka (Tygeragon-a). A veru sa bude na čo pozerať.
V sobotu je pre tých najmenších pripravený PEDÁLovníček.

Viac informácií na stránke: http://www.bikepoint.sk/pedalovnik/.
keyboard_arrow_up