Kalendár podujatí

Karpatský triatlon

comment Hodnotenia akcie

4.5 / 5 • 2 hodnotenia
thumb_up0thumb_down reply

Druhý ročník a hneď niekoľko pozitívnych zmien...
Depo bolo presťahované k spodnej časti vodnej nádrže, k príjazdovej ceste, čo znamenalo síce dlhší výbeh z vody, ale viac priestoru pre pretekárov.
Mimochodom, depo bol pripravené a otvorené v dostatočnom časovom predstihu, čiže návšteva kríkov, kontrola a príprava vybavenia, ale aj rozplávanie sa, rozcvička sa stíhala luxusne.
Aj Maroš z Prestigio teamu bol dobre naladený, ochotne usmerňoval a odpovedal na otázky a to ešte ani on netušil, že za chvíľu nastane zmena...
Kvôli silnému vetru len horko-ťažko vedeli condom-shape bóje dotiahnúť na miesta, jednu nešlo nijako ukotviť. Päť minút pred štartom sa preto organizátori rozhodli, že plaveckú trať skrátia.
Pretekári ktorých táto disciplína nie je silnou stránkou, sa potešili, v skutočnosti to však znamenalo menší rozptyl, viac kopancov na prijímanie a rozdávanie.
Zvýhodnenie Eliťákov tiež nebolo lege artis... Podľa medzinárodných pravidiel na trati do 1500m je dovolené používanie neoprénov pre Age-Groups do teploty vody 22 °C a pre Elite do 20 °C. Hlásená teplota vody bola 23 °C...
Aj cyklistická trať prešla malými zmenami, jamy a nerovnosti sa neeliminovali úplne, ale bolo ich podstatne menej, miestami nový asfalt a aj obhliadka viničov v Limbachu.
Bežecká trať bez zmien - proste nádhera.

Celkovo tento triatlon je stavaný pre bikerov. Doporučujem všetkým žiletkárom, ktorý sa chcú vyškúšať v triatlone. Pomer jednotlivých disciplín je tak výrazne posunutý v prospech cyklistiky, že majú dobré šance na úspech.

Práve preto, alebo aj kvôli tomu navrhujem zmetiť pomer jednotlivých disciplín (vychádzajúc z klasického pomeru 1500m - 40km - 10km, netýkajú sa Hobby trate) nasledovne:
Plávanie predĺžiť na 1800m, čiže 3 kolá po 600m. Taktiež beh predĺžiť na 3 kolá, čiže 3x 6km, 18km.

Teším sa na ďalší ročník a to aj v prípade, že žiadne zmeny organizátori nepodniknú...

Rachela Mišo, gratulujem k umiestneniu, vyjadri sa aj ty...

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Automaticky, bez vyzvania, vám príde email s vašimi fotkami. do 5 dní. Tieto sú s logom podujatia a fotografa, ale je možnosť si zakúpiť aj v originálnom rozlíšení.
Myslím si, že aj medzinárodnom meradle je to vynikajúce a tento prístup môže byť príkladom pre ostatné akcie...

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela
Pridaj svoje hodnotenie
keyboard_arrow_up