Kalendár podujatí

Logo: Testovací deň Rock Machine Testovací deň Rock Machine

MTBIKER odporúča toto podujatie
O vašu pohodu a dôkladné informácie o bikoch sa postará tím firmy Sloger EU (dovozca Rock Machine pre Slovensko), ako aj členovia MTBIKER tímu.

comment Hodnotenia akcie

4.33 / 5 • 3 hodnotenia
thumb_up1thumb_down reply

Super akcia fajn baiky veľmi dobre sme si zajazdili. Ešte som aj zmoknut stihol.ochota personálu doladiť baiky podľa svojho gusta. Nabudúce prídem znova.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Úvod (aby moje vyjadrenia boli vnímané s rezervou): Som (opäť) začiatočník – hobík žiletkár. Po nútenej 10+ ročnej pauze toto bola v podstate prvá ostrá jazda.
Takže TEST Day.
Zavítal som naň, lebo plánujem vymeniť môj historický ocelák za niečo nové, aby som si výjazdy mohol vychutnávať plnými dúškami. Neprišiel som si potvrdiť správnosť výberu. Z mojej strany ide v podstate „prieskum trhu“ – čím možno sklamem organizátorov.
Na test bola táto žiletka: [url]https://rockmachine.sk/2017/road-racing-series/raceride-1200/gloss-orange-white-black[url] – aj farba sedí. Po nahodení SPD a nastavení posedu sme ešte doriešili košík na fľašu (chýbal). Tester z časového slotu predo mnou sa nedostavil, takže bike som „nafasoval“ takmer o hodinu skôr. Natešený som sadol na bike a poď ho jazdiť. V eufórii som úplne zabudol na svoju dávku tekutín, takže plánovanú trasu som nakoniec uspôsoboval tak, aby som si mohol niečo kúpiť.
Pár kvapiek dažďa ma ovlažilo ihneď pri výjazde z dvora MTBiker, našťastie sa jednalo o kratučké postrašenie. Zato vetra som si „užil“ bohate obomi smermi, ako keby ho niekto „naprogramoval“ (Pozn.: Okruh nakoniec – napriek dostatku času – nebol, ohlásil sa operovaný a ešte nedoliečený členok).
A teraz už k mojim dojmom a pocitom z bajku.
Poťažkať som neskúšal, ale deklarovaná hmotnosť okolo 8,5 kg je celkom príjemná. Bike bez problémov zvládol mojich 100 kg – čo je do veľkej miery aj vďaka voľbe dosť slušných kolies (Fulcrum Racing Sport DB). Je skutočne tuhý, bez pozorovateľného vlnenia zvládol (opakovane) skúšku „prudký vyhýbací manéver“. Identicky sa môžem vyjadriť aj o správaní pri pedálovaní v stoji do kopca. Slušná tuhosť rámu a kolies má však aj svoje negatívum – pri jazde po hrubom asfalte to jazdca ide dosť vytriasť.
Vo fóre som čítal určité posty vyjadrujúce sa pomerne negatívne o plášťoch Schwalbe. Pri klopení v jednej zo zákrut sa mi podarilo nabehnúť na trochu kamienkov. Už som mal nohu vypnutú, aby som sa úplne nezdr..l, no po jemnom pošmyknutí sa plášte pekne chytili, nohu som nacvakol späť, a pokračoval som plynule ďalej.Za mňa, čo sa týka voľby plášťov thumb up. Ako najhoršiu zložku výjazdu by som asi označil sedlo. Pre seba som si ho premenoval na trestaneckú lavicu. Ale toto je silne individuálna záležitosť, a môj pocit skôr pramení zo zlého odhadu vhodnej výbavy. Vedel som, že mám objednaný [b]RACE[/b] ride, tak som si mohol zobrať šortky s lepšou výstelkou.
Na záver brzdy. Kotúče na cesťáku sú ešte stále trochu kontroverzné, dosť veľká skupina ľudí ich odmieta. Ja som sa s nimi cítil veľmi komfortne a isto, limitom sa mi skôr zdala priľnavosť plášťov pri prudkom zabrzdení. V nízkej rýchlosti zo svahu som ostro zabrzdil – zadné koleso okamžite išlo do šmyku. Možno jemná výtka k prednej: pokiaľ som iba pribrzdil, tak v jednej polohe trocha vibrovala. To však mohli robiť doštičky, prípadne sa mohlo „podariť“ pri preprave na testday ťuknúť kotúč. Chápem, a aj sa mi celkom páčilo, naladenie bŕzd na test – predná jemnejšie – aby sa netrénovalo lietanie cez riadidlá.
Resumé:
Nakoľko nemám sponzora typu „oslíčku otřes se“, tak limit na nový bike je 2000 – 2500€. Tento testovaný je na hornej hranici (aj tak som si temer istý, že na nej aj skončím, a možno ju aj jemne prekročím ), ale do výberu ho zaradím. Síce naisto s iným sedlom, ale určite ho budem zvažovať.
Ďakujem organizátorom za možnosť testu. Akcia bola fajn, aj napriek nie najlepšiemu počasiu. Ako vždy – je to o ľuďoch.
slavo, ešte raz vďaka za kávu, lepšie mi ubiehal čas „znižovania bolestivosti členka“.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Dakujem za pekny prispevok o testovani a som rad, ze si si vyjazd uzil. Radi Ta este uvidime aj na dalsich testovackach Hlavne si dobre vyber

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Akcia sa mi páčila. Prístup ľudí skvelý, organizácia celkom fajn. Ale chcelo by to viac servisu pre bicykle. Napríklad ja som mal málo nafúkaný tlmič a vidlicu. Teleskopka sa mi stále pomaličky spúšťala dolu, lebo nedržala. A to trochu znepríjemní výjazd. Tak to je všetko.....

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Ahoj, test biky treba vzdy pred vyjazdom trosku vyskusat a nechat si ho nastavit na svoju vahu a vysku. Vidlica/tlmic sa fukaju na vahu a preferenciu jazdca, nabuduce im to len povedz, alebo niekomu z nasich MTBIKER ludi a radi Ti pomozeme - tak ako pisal bandita v dalsom komentari.

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela
Pridaj svoje hodnotenie
keyboard_arrow_up