Kalendár podujatí

4. kolo - Slovenský pohár XCO

Po úspešnom 1. ročníku súťaže horskej cyklistiky v disciplíne XCO na Drozdove tu máme jeho ďalšie pokračovanie. Súťaž organizuje opäť ŠK Topoľčianky v podobnom zložení na rovnakom mieste no s trocha pozmenenou a dúfam, že vylepšenou traťou, ktorá je rozdelená na tri kategórie:

  • malý okruh (800 m)
  • stredný okruh (1 500 m)
  • veľký okruh (3 600 m)
Centrum diania, ako som už spomínal, bude v športovom areáli Drozdovo so štartom pod zjazdovkou, ako tomu bolo v roku 2015.



Trať
Po odštartovaní trať povedie trochu netradične - rovno do technickej pasáže lesných singláčov, takže dobrý štart bude základom úspechu. Následne sa pretekári na okamih opäť objavia v blízkosti štartu a cieľa a začína prvé vážnejšie stúpanie. Po ňom nasleduje opäť kvalitná spleť cestičiek namotaných pomedzi stromy, ktorá preverí techniku jazdcov. Po výjazde z lesa sa dostávame na lúku, ktorá pretekárov výživným výšľapom vyvedie opäť medzi stromy až na vrchol trate. Tu je zmena oproti minulému ročníku. Trať nepokračuje ďalej lesom po hrebeni, ale z vrcholu popri zjazdovke pomedzi stromy nadol. Tu máme tohtoročný „Strmhlav“, ktorý preverí Vaše downhillové schopnosti. Samozrejme, nie je jediný, ale z môjho pohľadu najlepší. Po ňom ešte technika v lese a šup cez lúku popri Depe rýchlym zjazdom dole. Opäť les a konečne nejaký ten brod. Nebuďte však smutní, nebude jediný. A je dôvod na radosť, lebo pred cieľom na vás čakajú ešte nejaké krátke, ale za to strmé výšľapy.

Takto nejako by som veľmi stručne zhrnul charakter našej trate: „Strmá, kľukatá a rýchla“. Ak ste ochutnali jej panenskú podobu v roku 2015 a ľúbila sa vám, tak určite neoľutujete. Je ešte technickejšia a rôznorodejšia. Jednoducho lepšia. V cieli bude na vás okrem cien čakať občerstvenie a umývanie bicyklov. Verím, že si u nás každý nájde to svoje a prežijeme spoločne skvelý športový deň v prekrásnom horskom prostredí.
keyboard_arrow_up