Kalendár podujatí

FOR BIKES

Reportáž z podujatia

FOR BIKES 2019 - čo sme videli na pražskom veľtrhu?

Jedna z najväčších cyklistických výstav v okolí po roku opäť otvorila svoje brány a my sme pri tom nesmeli chýbať. Poďme sa pozrieť v krátkosti, čo sa nedalo prehliadnuť.

Yeti - balzam pre oči

Americká značka Yeti hneď pri vstupe udrela do očí s ich typickými farbami a jedinečným dizajnom. Pre niekoho to môže byť pokojne srdcová záležitosť, veď uznajte sami…


Orbea - španielska ladnosť

Orbea si dala záležať a na výstave ste mohli vidieť ich širokú škálu bicyklov - od elektra až po top XC modely.


Sunn - “oslnivé” stroje

Bicykle tohto francúzskeho výrobcu snáď netreba predstavovať. Rovnako ako ostatní, nevynechali ani elektro bicykle a poriadne enduro na 27.5” kolesách.


Kellys - vsadil na komplexnosť

Kellys prišiel na trh s pomerne širokým výberom, doslova si každý našiel to, čo by mu vyhovovalo na jeho jazdecké zameranie.




Superior - “závodní mašiny”

Vývoj Superior bicyklov sa odohráva v úzkej spolupráci s ich pretekárskym tímom a je to vidno už na prvý pohľad. V kombinácii s jednoduchým dizajnom a pestrými farbami, musíme udeliť pochvalu.



Rock Machine - "parádne" farebné kombinácie

Rock Machine oslavuje 25 rokov a na výstavu prišiel s modelmi v "parádnych" farebných kombináciách, ktoré podtrhujú výročie. Za povšimnutie určite stál aj model BLIZZARD LTD-27 gold/dark.


Rocky Mountain - javorové listy v Prahe

Kultová značka z Kanady zavítala taktiež na FOR BIKES a predviedla svoje top modely. Nezanevrela ani na trend elektrobicyklov.



Rozzo - vyrobené rukami

Unikátne bicykle Rozzo od českého výrobcu zaujali každého návštevníka aj svojou geometriou a zhotovením rámu hliník/karbón v kombinácii s DT Swiss kolesami. Jednalo sa o akúsi špeciálnu edíciu s názvom Very Mary.


Marin - z rodiska kultúry horských bicyklov

Táto kultová značka má veľa fanúšikov aj vďaka svojej histórii a pôvodu z Kalifornie. Zaujímavosťou je, že Marin Bikes v súčastnosti ponúka široký sortiment bicyklov, ktoré nesú mená „ikonických“ miest, hôr, trailov, údolí a tiež samozrejme barov/pohostinstiev.



Canyon Sender

To, že sa nejedná o novinku, je každému jasné, no vidieť tento zjazdový bike na vlastné oči, je už o niečom inom, pretože sa za tie roky výrazným spôsobom posunuli či už vývojovo, alebo vzhľadom.



Öhlins - tlmenie nielen pre motošport

Už to bude nejaký rôčik, čo značka Öhlins začala okrem tlmenia na motorky vyrábať aj tlmenie na bicykle. Napríklad vidlice a tlmiče používajú technológiu TTX (twin tube) a obsahujú tri vzduchové komory, čoho výsledkom je naozaj nízky výkon hysterezného tlmenia. To prináša dobrú absorpciu pri jazde cez nerovnosti a rovnako stabilitu.


Commencal - pre veľkých i malých

To, že deti treba viesť k bicyklom už v rannom veku, je jasné aj výrobcom značky Commencal.


CTM - slovenský Goliáš

Na sezónu 2019 si CTM pripravilo novinku v podobe 29-palcového Scroll-a. Čistokrvné enduro, ktoré sa nenechá zahanbiť ani vo svete.


Keďže zaujímavých kúskov na tejto výstave bolo skutočne veľa, zvyšok si môžete pozrieť aj vo fotogalérii nižšie.
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up