Kalendár podujatí
Dátum a lokalita:
calendar_today25. 5. 2019 place Levoča SK
MTB maratón

Liga/seriál:
list 2. kolo - Slovenský pohár XCM
list 2019. kolo - XCM Tour
list 2. kolo - Východ MTB Liga
list 3. kolo - Škoda Bike Open Tour

Logo: ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

comment Hodnotenia akcie

4.27 / 5 • 15 hodnotení
thumb_up2thumb_down reply

vyborny pretek, super znacenie ...
za blato organizator nemoze, minuly rok bolo blata vyrazne menej
chvalim aj oproti minulemu roku premiestnenie zázemia z malickeho parkoviska vedla registracie na kupalisko, a tiež zriadenie uschovne bajkov ...
ale ...
vega kapustnica (a masovy gulas za priplatok 4,50) a 2 wapky (s hodinovym radom cakajucich spinavych bajkerov), to je mega fail ... palec dole ... ale co uz ked organizacii sefuje zena, ktora si mysli ze organizuje garden party pre kolegyne, a nie cykloMARATON, a pre ktoru je ekologicke ponatie podujatia dolezitejsie ako potreby ucastnikov ...

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

jo, a este palec hore za presunutie 2. obcerstvovacky zo zjazdu pred dedinou na zaciatok stupania za dedinou ...

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Fakt skvelá trať, myslím, že do Levoče budem chodiť častejšie a nie len na maratóny Tie malé nedostatky boli spomenuté, no a organizátorom, ak to tu vôbec budú čítať, sa chcem poďakovať za ich snahu o minimalizovanie odpadu.

No a takto to vyzeralo na konci štartového poľa u "vychádzkarov" https://www.marki.sk/mtb-maraton-levocske-vrchy/

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Pekný a výstižný report.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Pretek skvelý, aspoň viem že mám trénovať viac.
Veľký palec hore za odpad, videl som pred malou chvíľou príspevok na FB, kde opisovali, koľko odpadu bolo z celej akcie a komunálneho odpadu bola len ŠTVRTINA bežného vrecka na odpad do klasických košov v domácnostiach! Ešte raz veľký palec hore.
Už len keby si to uvedomovali aj samotní bajkeri. Nie príliš príjemná situácia bola, keď jeden chlapík predo mnou vyhodil obal z gélu rovno pod seba na cestu (pri stúpaní z chaty Hrby už v závere) a na moju otázku, či to myslí vážne, sa mi dostala odpoveď: "Mám pi*i, šak to upracú né?" .. Tak som ten obal zobral a vyhodil ho až v cieli do koša.
Treba fakt začať od seba, jednotlivcov, veď keď raz ten gél vytiahnem z dresu / rupsaku a dokážem ho doniesť na trať, viem ho aj sakra odniesť, či nie?

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Začnem chronologicky:
Parkovanie - asi som prišiel neskôr ako minulý rok ale zdalo sa mi áut oveľa viac - parkovanie som však mal bez problémov
Registrácia - veľmi rýchla - bez problémov
Trať - na kritických miestach boli regulovčíci - zablúdiť sa asi nedalo, blato po Lackovciach vôbec ale vôbec neriešim
Zázemie - veľká pochvala za presun na kúpalisko
Jedlo - kapustnicu som bez problémov zjedol - bolo možnosť si kúpiť aj iné jedlo - za mňa bez problémov
Umývanie - nohy a tvár som si opláchol, bajk neriešim a špinavý ho vyložím na nosič - aj tak ho na druhý deň umývam
Vyhlásenie výsledkov a tombola - pekné medaily (nie že by som nejakú dostal ) losovanie tomboly sa zbytočne nenaťahovalo (nie že by som niečo vyhral )
Za ekologicky prístup pochvala!
Kebyže mám niečo vytknúť tak v pondelok do práce po pretekoch chodím v "pretekovom" tričku - to mi trochu chýba

Takže za mňa plný počet bodov a veľká vďaka za výborne organizované preteky.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Ako každý rok. Problém s umývaním bikov. Štartovné balíčky boli svojim obsahom snáď vtipom.(cestoviny v eco balení) Ceny pre víťazov - za hrsť gélov pred ukončením doby spotreby.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Jedine čo mne osobne vadilo bol dojazd do cieľa. Ľudia sa tadiaľ premávali a vôbec nebrali ohľad na pretekárov idúcich do cieľa. Ďakujeme za vydarenú akciu.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Bol som v Levoči na pretekoch prvý krát išiel som 47km. Prostredie štart-cieľ patrilo k veľmi príjemným.
Organizácia parkovania a parkovanie bez problémov.
Prezentácia v pohode.
Trať bola aká bola.Premňa patrila medzi tie ťažšie ale to nebola chyba organizátorov.Mám viac trénovať😃.
Zabezpečenie na trati úplne v pohode aj obče4stvovačky.
Vynodnotenie a celý priebeh👍.A že wapky len dve,no tak sa poučíte.Ono zorganizovť taký veľký pretek je veľmi zodpovedné a ťažké.Treba pouká👉na nedostatky ale nekritizovať v zlom.Držím palce a na druhý rok pokračujte.👍.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

pacilo sa mi, trasa vyborna, krasne prostredie. ponuka na obcerstvovackach pestra, slo to tam svizne. registracia bola rychla, uschovna bicyklov a zazemie super. Suhlasim s poddimenzovanou umyvarkou. mozno by stacilo natahat niekolko hadic, zabezpecit vedra s kefami a postavit par stojanov a slo by to ovela rychlejsie, nie kazdy chce pouzit na bicykel wapku..

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Do Levoce som sa tesil po minulorocnej premiere. Trat je super, blato neblato, patri to k maratonom, aj tie nebezpecne pasaze.
Vacsia akcia, viac bikerov a logicky aj zazemie na inom mieste - logisticky velmi dobre miesto.
Negativum - urcite umytie bikov, stal som dve hodiny v rade na priamom slnku po trojhodinovom jazdeni. Vypomohli sme si z bikerom v rade a aspon napoje si zaobstarali. Fakt to bolo o drzku. Minuly rok menej ludi, lepsie podmienky na trati, ok, dve washky stacili ale teraz???
A gulas - uprimne po takom cakani, som bol rad, ze mam vobec nieco v zaludku.

Za seba ale poviem, ze urcite pridem aj o rok. Najskor ale s malou mobilnou washkou😁😁😁.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Super, parádne podmienky... Mam rad blato a extrém. Veľmi ma to bavilo.Rodinka sa mi nenudila, lebo bolo dosť aktivít aj pre deti. Ďakujeme a tešíme sa na ďalší ročník👍👍👍

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Výborná akcia,skvelá organizácia,krásne výhľady.Blato a mokro poriadne preverilo rovnováhu a techniku.Pri takýchto podmienkach v blate by sa patrilo viacej umývacích boxov-aspoň 6.Napokon som to vzdal v rade na umytie a pekne krásne som zašiel do potoka a to som nechcel pokaziť celý nádych akcie o snahu o správny prístup k životnému prostrediu Určite pôjdem ajj na budúci rok.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Prostredie a trat krasna, blata bolo mooooc. Organizacia a ludia super. Bol som s celou rodinou a mali co robit, zabavili sa za co som velmi vdacny. Skoda ze neboli ziadne cyklosutaze pre deti, az v nedelu bola nedaleko sagantour co som si nevsimol a nespojil. S vapkami je vzdy problem, verim ze neni lahke ich vobec pozicat, dostanu riadne zabrat. My sme zobrali biky na drziak a sli do Levoce na vapku CISTÔ Ale nabuduce ak bude tak dazdivo pred pretekom tak asi nepojdem, podla mna je dost aj na organizatorovi aby vybrat taku trat ze aj v pripade dazdou nepojdeme 3/4 po bahne...

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Pretek bol paradny, trat bola skvela aj napriek tomu blatu ( po lackovciach sa uz blata nebojim ) Znacenie na jednotku obcerstvovacka si myslim ze na rozumnom KM. Moje suunta mi ukazali nastupanych 1000m na stranke bolo 500 ( isiel som 25km trat ).

Co sa tyka vapky, cakat 2 hodiny po preteku na slnku nuz ked sa raz zaregistruje 500 ludi na pretek a este pred startom ohlasite ze na trati je blato, tak by som to mozno trosku inak riesil.

Kolega to vzdal sadol na bajk a isiel do levoce na prvu pumpu, vratil sa s umytym bajkom a ja som este stale cakal v rade.

K vege kapustnici, som si len myslel ze som prisiel neskoro a maso sa uz vyjedlo a ked som isiel na napoj tak kofola uz nebola lebo dosla a radler uz tiez koncil.

Ale akcia to bola podarena.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Organizacia a zazemie super. Wapky som neriesil, bike som neskor umyl na pumpe. Prekvapili ma nastupane metre na 47km to bolo o tretinu viac (1455m) ako v propoziciach. A eate ten uchylny kopec pod vlekom, to uz bolo na mna moc.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Len k tym vyskovym metrom, tak isto ako kolega Tomas.andrle186 - je potrebne si pred spustenim aktivity na hodinkach nakalibrovat vyskomer (alebo pri chyteni GPS signalu pockat este aspon minutku a potom spustit aktivitu). Aspon na mojich Garmin hodinkach to tak funguje. V propoziciach bolo 1080 m a mne nameralo 1082m na 47 km. Zaverom, tiez som mal problem s vyskomerom v hodinkach, kym som si neprecital navod.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Kalibracia ti nepomoze, lebo nastupane metre sa rataju ako rozdiel ... t.j. pociatocna vyska nema absolutne ziaden vplyv na celkoce nastupane metre, ani keby si mal nastaveny start v 2500 metroch n.m. ... realne to bolo cca 1400m, ma to tak drviva vacsina, aj minulorocne cisla su take ... oprav si garmin alebo kup nieco co rata presne

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Mas pravdu v tom, ze nastupane metre sa rataju ako rozdiel a rozumiem vsetkemu co si napisal. Avsak Garmin si opravovat nemusim - mam ich nove a kvalitne. Pisem len z mojich skusenosti, ze tiez som mal v prvych dnoch taky problem, ako DRVIVA vacsina. Po tomto postupe, ktory odporuca aj vyrobca som si to otestoval aj na miestach v mojom okoli pri ktorych som si na 100% isty, aky vyskovy rozdiel prekonam a porovnal to s hodinkami (dodatocne som to porovnal este s cykloserverom.cz - natrasovanim a vyskovymi kotami). Vsetko sedi ako ma, ja osobne s tym nemam problem a hadat sa tu nejdem.
1* PS: tiez ma vytacalo, ze mi to nemeria tak ako ma.
2* PS: naposledy som to testoval z Tatranskej Polianky na Sliezky dom, kde ide suvisle stupanie a vyskovy rozdiel bol totozny s tabulkovym prevysenim +- 1,2 metre.
3* PS: v zivote som sa stretol s mnohymi pripadmi, kde ludia nieco robili zle, lebo tak proste boli nauceni a mensina, ktora robila nieco, avsak spravne bola za "blbcov"
Zaverom, kto chce, nech si z toho nieco zoberie, kto nie, nech si to precita, mavne rukou a robi to po starom. Nehovorim, ze je to 100%, len to, ze mne to tak funguje a myslim si, ze korektne .

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

A este predsa jeden postreh na tvoje uvodne vety. Kalibracia je preto nutna na zaciatku, nakolko, ked to neskalibrujes a spustis aktivitu bez toho, tak potom pocas aktivity je vyskomer zo zaciatku kvazi "zblnuty" a uvodne minuty potom vyskove metre skacu ako chcu, az kym sa po urcitom case ustali. Barometricka cast pracuje na pozadi, tu uzivatel nespozoruje (t.j. aj ked das manualne nakalibrovat vyskomer, potvrdis to a spustis aktivitu, ani to nemusi stacit). Najlepsie je vzdy pockat par minut nech sa to stabilizuje a vybavene. Takze asi tolko. Mimochodom kamos s Garmin Fenix 5 Plus tiez potrvrdzuje tento postup

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Trať sa mi páčila. Bolo tam dostatok priestoru na predbiehanie dokonca aj v blatistých úsekoch. S jedlom som bol spokojný. Značenie výborné. Zamrzelo len čakanie v rade na wapku. Po hodine v ňom ma spálilo slnko a do teraz ma štípu ruky .

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela
Pridaj svoje hodnotenie
keyboard_arrow_up