Kalendár podujatí

Logo: Testovacie dni Ghost a Lapierre Testovacie dni Ghost a Lapierre

MTBIKER odporúča toto podujatie
O vašu pohodu a dôkladné informácie o bikoch sa postará tím firmy Schindler (dovozca GHOST pre Slovensko), ako aj členovia MTBIKER tímu.
Pozvánka: Testovacie dni Ghost a Lapierre – príďte si vyskúšať svojho favorita 

Prvý májový víkend sa môžete tešiť na testovacie dni kultových značiek Ghost a Lapierre v našom MTBIKER centre. Príďte si „ochutnať” najnovšie modely bicyklov a urobte si o nich obraz priamo na vlastnej koži.

Zoznam testovacích bicyklov GHOST

Zoznam testovacích bicyklov Lapierre

Voľné termíny pre testovacie modely sme pre lepší prehľad rozdelili do dvoch tabuliek - klasické bicykle nájdete tomto odkaze a voľné termíny pre elektrobicykle na tomto odkaze.

Rezervácie je možné spraviť mailom na testday@mtbiker.sk, pričom uveďte aj konkrétny deň a hodinu, na ktorú si budete priať zapožičať bicykel. Pre každého „testera” bude ako bonus k dispozícii občerstvenie od značky SiS vo forme nápoja a tyčinky/gélu.

V sobotu nebude chýbať ani náš redaktor bimjeam, ktorý vám rád zodpovie na otázky a povedie aj spoločný výjazd. 

Cena za testovanie

Tešíme sa na každého, ale po skúsenostiach z minulých rokov, kedy sa na vážnejších kupujúcich záujemcov o bicykle nedostal priestor, pristupujeme k zopár novým opatreniam. Každý testovací termín má špecifické podmienky, lebo testovacie bicykle sú rôzne a ich cena siaha aj cez hranicu 5 000 €. Podmienky sú uvedené v online dokumente, ktorý slúži na rezerváciu termínov.

Ak si našim verným zákazníkom, pre testovacie dni získaš viacero výhod a v mnohých prípadoch bezplatné testovanie bicyklov. Viac o vernostnom systéme a zľavách v MTBIKER shope sa dozvieš na tomto odkaze. Do nedele 28. 4. 2019 si môžu bicykle rezervovať len zákazníci z kategórie VIP a Premium. Po tomto termíne bude možná rezervácia dostupných modelov a termínov aj pre ostatných záujemcov.

Kategória zákazníka vo vernostnom systéme ťa oprávňuje pri testovacom dni na:
  • VIP – 2x bicykel bezplatne
  • Premium – 1x bicykel bezplatne a následne ďalší 5 € zapožičanie

Zrušenie rezervácie je potrebné ohlásiť najneskôr v stredu v danom týždni, kedy sa testovacie dni uskutočnia. Tvoju kategóriu vernostných zliav v MTBIKER shope si môžeš pozrieť v sekcii Tvoje objednávky, alebo na tomto odkaze.

Ak si ešte nenakupoval v MTBIKER shope, samozrejme, testovanie bicyklov je dostupné aj pre teba, podľa podmienok uvedených v online dokumente.

Ghost MTB kolekcia 2019 – je si z čoho vyberať

Z Nemecka k nám prichádza MTB kolekcia na rok 2019, ktorá ponúka široké spektrum modelov. Poďme sa pozrieť na niektoré z nich. Podrobnejší článok nájdete na tomto odkaze.

Asket

Táto modelová rada je zaujímavou alternatívou pre tých, ktorí hľadajú trailový bicykel bez zadného odpruženia. Asket ponúka dokopy 4 verzie, v lepšej ale aj cenovo dostupnejšej výbave. Navzájom sa od seba líšia veľkosťou kolies, použitou sadou, brzdami a podobne.


Lector

V kategórii hardtail narazíte aj na pretekármi overenú sériu Lector. Ľahké karbónové rámy, ktoré sa pýšia svojou tuhosťou, pričom sú rýchle a obratné v zjazdoch. To všetko je doplnené agresívnym vzhľadom.


Kato

Pod týmto označením sa skrývajú univerzálne a cenovo dostupné modely s pevnou zadnou stavbou. Postavené sú na 26, 27,5 a 29-palcových pneumatikách a kvalitných výbavách. Veľkosti rámov a kolies sú priamo úmerné, a preto si nájdete ten ideálny pomer veľkosti rámu k vašej postave. Posed je na prvý pohľad športový, no pritom pohodlný. V sérii Kato je skutočne množstvo verzií.


FR AMR

Vynovená rada FR AMR v celoodpruženom vydaní. Zdvihy sú na úctyhodných 170/165 mm. Jazda aj na tých najdrsnejších trailoch nebude pre tento model problémom. Pritom sa stále ráta s tým, že na kopec musíte ísť za vlastné.


SL AMR a SL AMR X

Najpredávanejšie celoodpružené modely od značky Ghost nesú označenie SL AMR. K dispozícii sú ľahké karbónové či hliníkové rámy, 27,5, alebo 29-palcové kolesá a komponenty, ktoré sú zladené a navzájom sa dopĺňajú.

Séria s označením SL AMR X prináša väčší zdvih na úrovni 150/145 mm a mierne upravenú geometriu. Opäť si môžete vybrať z viacerých cenových kategórií, ktoré sa od seba líšia použitými komponentami, výbavou a samozrejme cenou.


Video: Lapierre a jeho história

Francúzska značka píše svoj príbeh od roku 1946 a orientuje sa na všetky disciplíny.


Test: Lapierre Prorace SAT 629 – francúzska stíhačka útočiaca na komfort



Bicyklov, ktoré riešia dilemu medzi fullom a HT-čkom je na trhu čím ďalej viac. V dnešnom teste sa na tento vývojový medzistupeň pozrieme optikou francúzskej značky Lapierre a jej modelom Prorace SAT 629. Snahy o vytvorenie bicykla, ktorý má v zadnej časti prvok pohlcujúci nárazy od terénu nie sú ničím novým. Takúto technológiu používa napríklad Trek pod názvom isospeed, BMC pod skratkou MTT alebo aj Lapierre, ktorý označuje svoje riešenie skratkou SAT, čo v doslovnom preklade znamená: technológia pohlcujúca nárazy. Do akej miery takáto „fičúra“ pridá na komforte jazdy sa dozviete, ak si prečítate podrobnejší článok na tomto odkaze.


Lapierre E-Zesty AM LTD ULTIMATE – ebike chuťovka


Program testovacieho dňa

Sobota

Prvé zápožičky bicyklov sa v sobotu uskutočnia o 10:00 h v MTBIKER centre (obec Hrádok). Testovanie môže prebiehať na pumptracku za MTBIKER centrom alebo na značenom cyklistickom okruhu, ktorý trvá približne hodinu a vedie okolo hradu Tematín a cez MTBIKER trail. Prípadne si môžete na bicykli spraviť výjazd podľa vlastného uváženia. Pre cestné bicykle sú vhodné destinácie pre testovací výjazd hrad Beckov (trasa) alebo Bezovec či obec Nová Lehota známa z TV seriálu Horná Dolná (trasa).

O 11:00 h bude pripravené malé občerstvenie v centre pre účastníkov, počas ktorého náš redaktor predvedie servisné úkony, ktoré ste mali možnosť vidieť aj v našich videách na YouTube alebo podľa možností unboxing zaujímavého modelu Ghost alebo Lapierre.

O 14:00 h sa uskutoční spoločný výjazd s redaktorom na Tematín, počas ktorého sa pôjde turistickým tempom a kedy sa tiež dozviete zaujímavosti o konkrétnych modeloch bicyklov. Na výjazd je možné ísť na svojom bicykli alebo na zapožičanom z testu, pokiaľ ste si ho vopred rezervovali. Náš fotograf zhotoví fotky, ktoré sa budú dať na vyžiadanie zaslať mailom. Po príchode zo spoločného výjazdu sa môžete tešiť na občerstvenie v podobe grilovačky, ukážky zo servisu alebo na nazbieranie cenných rád v oblasti výbavy na bikovačku. Testovací deň ukončíme o cca 18:15 h.

Nedeľa

Prvé zápožičky bicyklov sa aj v nedeľu uskutočnia o 10:00 h v MTBIKER centre. Testovací deň ukončíme o cca 18:15 h.

Dĺžka zápožičky a trasy

Jeden bicykel je možné zapožičiavať maximálne na 1 hodinu + úvodné nastavenie, aby ste stihli MTBIKER trail absolvovať v pohode. Bicykle sa tak budú striedať v jeden a pol hodinových cykloch, prípadne skôr, to podľa účasti a časových možností. Elektrobicykle sa budú testovať maximálne 20 minút a spoločne s naším redaktorom, aby sme sa vyhli prípadnému vybitiu batérie.

Jeden účastník môže testovať najviac 2 bicykle v plných časových intervaloch, ďalšie iba medzi zápožičnými termínmi, ak budú tie dostupné. Na dohodnutý termín rezervácie je potrebné prísť včas, v prípade, že budete meškať viac ako 10 minút, vami rezervovaný bicykel môže byť poskytnutý ďalšiemu záujemcovi. O vašu pohodu a dôkladné informácie o bicykloch sa postarajú členovia MTBIKER tímu.

Užitočné informácie

  • V priestoroch MTBIKER centra bude k dispozícií sprcha, WC a zabezpečenie stráženia vlastného bicykla počas testovacej jazdy.
  • Nezabudnite si občiansky preukaz a prilbu.
  • Ak používate SPD pedále a pod., pokojne si ich zoberte so sebou a na testovaciu jazdu vám ich na bicykel radi nasadíme.
  • Bicykle sa požičiavajú iba osobám starším ako 18 rokov alebo ich zákonným zástupcom.

Kde vás nájdem?

MTBIKER centrum je v obci Hrádok, v okrese Nové Mesto nad Váhom. Predajňa je dostupná z diaľnice D1 (výjazd Lúka/Hrádok), z ktorej vám to bude trvať 3 minúty. Hrádok je dostupný za 45 minút z Bratislavy, 10 minút z Piešťan a Nového Mesta nad Váhom, 15 minút z Trenčína a za hodinku zo Žiliny.
Lokalitu sme si vybrali kvôli prístupu z diaľnice, krásnym trasám a terénom v Považskom Inovci, ktoré budú okamžite dostupné z MTBIKER centra – a bez prechádzania cez mesto a hlavné cesty.

Testovacie dni 2019 – termíny a značky
  • 27. - 28. 4. 2019 - Testovacie dni Rock Machine
  • 4. – 5. 5. 2019 – Testovacie dni Ghost a Lapierre
  • 11. – 12. 5. 2019 – Testovacie dni Canyon
  • 18. 5. 2019 – Testovací deň Bianchi a Corratec
  • 8. 6. 2019 – Testovacie dni Superior a Marin

Tešíme sa na vašu účasť a veríme, že si užijete testovačky, ktoré vás zaujímajú.
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up