Kalendár podujatí

Bikemaraton Drásal České spořitelny

Pozvánka: Bikemaraton Drásal České spořitelny - najkultovejší český maratón

Známy bikemaratón v Českej republike vás pozýva na svoj 26. ročník a v sobotu 29. júna 2019 sa v Holešově môžete tešiť na množstvo výziev.

Názov dostalo podujatie podľa preukázateľne najvyššieho človeka žijúceho v českej krajine a pravdepodobne aj vtedajšom Rakúsku a strednej Európe. Väčšinu života prežil tento „obor“ v Holešově a jeho telo odpočíva na tunajšom cintoríne. Aj pri najdlhšej verzii trate sa dlho nad názvom nerozmýšľalo - volá sa obor Drásal.


Preteky, ktoré si za dlhé roky svojej existencie získali množstvo nadšencov, a to nielen spomedzi českých pretekárov, ponúkajú na výber 6 rôznych trás. Začneme tou najbrutálnejšou. Tá meria 177 kilometrov a má prevýšenie 5 432 metrov. Tieto parametre sú v našom geografickom priestore skutočne výnimočné a štartuje sa už o 05:30 ráno. Klasická dištancia má 117 kilometrov a prevýšenie 3 920 metrov a je tu aj priestor sa prihlásiť na krátky variant s 31 kilometrami a prevýšením okolo 949 metrov.


Polmaratónska trať meria 50 kilometrov. Nová trasa s 85 kilometrami je tu pre tých, ktorí si ešte netrúfnu na klasiku a päťdesiatka je pre nich žalostne málo. Rodiny s deťmi či seniori sa prevezú na 16,2 kilometroch s prevýšením 311 metrov. Podrobné profily tratí s GPX a všetkými potrebnými informáciami od času štartu, časového limitu, prezentácie, servisných staníc až po počet bufetov nájdete na internetovej stránke maratónu.


Pri prihlasovaní si vyberáte z 28 kategórií pre všetky varianty trate, od tej s porciou 31 kilometrov až po Force obrí maratón so 177 kilometrami. Každý účastník získava možnosť si svoj bike po maratóne umyť v umývacích zónach, v bezpečných zónach si uložíte svoje cennosti a svoj bicykel a počas pretekov je možnosť navštíviť servis a s podporou skúsených mechanikov opraviť poruchu a pokračovať ďalej.

V Holešově sa môžete tešiť na skvelé zázemie a bohatý sprievodný program. Toto podujatie je súčasťou UCI marathon MTB series a teda na jednej trati sa stretnete aj s profesionálmi, ktorí pretekajú v spomínanej medzinárodnej súťaži.


Čím skôr sa prihlásite, tým nižšie štartovné zaplatíte. Cena štartovného je rôzna a závisí od dátumu prihlásenia a zvolenej trate. V prepočte to vychádza od 25 do 75 €. Vyšší poplatok uhradíte v prípade, že si to necháte na deň konania akcie. Všetko dôležité nájdete už v spomínanej prehľadnej tabuľke na stránke maratónu. Prihlasovanie prebieha cez on-line systém na webe Kolo pro život, kde je potrebné vyplniť všetky požadované údaje. Uzávierka internetového prihlasovania je 26.6.2019. Tešiť sa môžete na bohatú tombolu, večerný koncert a ohňostroj, testovanie bicyklov, prémie na trati a mnoho sprievodných akcií pre deti.


Pripájame aj video, aby ste si mohli predstaviť atmosféru a aj tieto obrázky vám môžu pomôcť sa rozhodnúť navštíviť Českú republiku a zasúťažiť si tam .


Viac informácií, propozície a prihlasovanie nájdete na stránke drasal.cz.
(zdroj fotografií: organizátor)
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up