Kalendár podujatí

Logo: 1. kolo - Detská Tour Petra Sagana 1. kolo - Detská Tour Petra Sagana

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

Reportáž z podujatia

Reportáž: Odštartoval už šiesty ročník Detskej Tour Petra Sagana

S príchodom jari už tradične prichádzajú aj prvé súťažné kilometre pre cyklistov na cyklistickej Detskej Tour Petra Sagana.

Po troch rokoch strávených v Lučenci sme sa na prelome marca a apríla tentoraz presunuli mierne na východ, konkrétne do centra Gemera, kde Rimavská Sobota privítala nádejných cyklistov prvýkrát. Príjemné prostredie mestského parku, prajné počasie, množstvo zaujímavých vystúpení a výborní spoluorganizátori z radov cyklistov z CK Rimavská Sobota, to všetko prilákalo v nedeľu na úvodné kolo šiesteho ročníka súťaže okrem 450 mladých cyklistov aj množstvo fanúšikov, samozrejme, najmä z radov rodinných príslušníkov.

Spolu sme tak prežili opäť jednu krásnu nedeľu spríjemnenú cyklistikou, divadelným vystúpením a predstavením mladých taekwondistov, folklórneho súboru či bubeníkov z Campana Batucada. Veľa zábavy ponúkali aj stánky partnerov Oresi/Beko, Strider, Velosprint, Superstany a pozornosť pútal aj drevený kolotoč pre najmenšie deti. Servis bicyklov zabezpečoval okrem Elevenu aj miestny CK Rimavská Sobota.


Poďme ale k súťažiam, kde sa v bodovaní udiala jedna zaujímavá zmena. Od tohto roku v nich totiž boduje každý pretekár, ktorý príde do cieľa, a to bez ohľadu na jeho konečné umiestnenie, pričom si do celkového poradia pripíše bonusový bod. Pochopiteľne, i naďalej platí, že si najviac bodov odnášajú víťazi. V kategórii mikro zvíťazila medzi dievčatami Ella Trochanová a medzi chlapcami Šimon Bielik. Najrýchlejšou spomedzi mili dievčat bola Sofia Matiesková a chlapcom z rovnakej vekovej kategórie dominoval Sebastian Pňovský. Alexandra KadlecováRichard Ondák vyhrali preteky mini dievčat, resp. chlapcov. Medzi mladšími žiačkami si prišla pre víťazstvo Vanesa Šatková, medzi mladšími žiakmi sa z prvenstva tešil Martin Kadúc. Na prvý stupeň vystúpili aj staršia žiačka Terézia Ciriaková a starší žiak Matúš Lipničan


Blahoželáme všetkým víťazom a, samozrejme, tiež tým, ktorým sa podarilo dôjsť do cieľa. Spomedzi nich si zaslúžia špeciálne uznanie naši skokani, teda tí, ktorí sa dokázali posunúť o najviac miest v tých najobsadenejších kategóriách. V Rimavskej Sobote to boli Leo Horváth (mikro chlapci), Štěpán Šidelský (mili chlapci) a Adam Maliňák (mini chlapci).


To, že je naša Detská Tour prajná nielen k deťom, sme mohli vidieť práve počas rodičovskej jazdy, v ktorej si zasúťažili dospeláci. Všetci sa naozaj veľmi snažili, aj v tomto prípade ale platí, že to nie je vždy len o tom byť najlepší (Jaroslav HajdúchGabriela Šichtová). Prvoradé je ukázať svoj vzťah k cyklistike, správny príklad, zabaviť sa a užiť si podporu fantastických (nielen) detských fanúšikov. Týmto chceme povzbudiť aj ďalších dospelých, ktorí sa vedia bicyklovať, aby si to v tých nasledujúcich kolách rozhodne prišli taktiež vyskúšať.


Mesiac apríl bude slúžiť na prípravu cyklistov do ďalšej sezóny, a my veríme, že si potrénujú a čo najlepšie sa pripravia na pokračovanie Detskej Tour Petra Sagana. To nás čaká 1. mája v Šamoríne. Keďže sa ale do celkového poradia bude počítať až sedem z deviatich najlepších umiestnení počas celej série, majú stále tiež tí, ktorí v Rimavskej Sobote neboli, skutočne reálnu šancu zapojiť sa do boja o celkové prvenstvo v tejto edícii Detskej Tour. Tento rok sa oplatí vyhrávať ešte viac, vyžrebovaní víťazi totiž poletia na Majstrovstvá sveta v Anglicku osobne povzbudiť Petra Sagana.


Veď bicyklovať je zábava!

Zdroj fotografií: Majka Photography
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up