Kalendár podujatí

Logo: 3. kolo - Detská tour Petra Sagana 3. kolo - Detská tour Petra Sagana

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

Reportáž z podujatia

Reportáž: Detská Tour Petra Sagana s vysokou účasťou

Detská Tour Petra Sagana pokračovala „domácim“ kolom v Žiline. Cyklisti sa tu zišli po necelom týždni na 3. kole súťaže tohto seriálu.

Mladí cyklisti si mohli zasúťažiť na rovnakých lesných cestičkách, kde dlhé roky trénoval práve Peter, ktorý v tom čase už sedel v lietadle na preteky do Californie. Pre niektorých začiatočníkov bola trať náročná, ale väčšina cyklistov si ju pochvaľovala. Po prvýkrát sa tento rok na Tour mladí „saganovci“ dostali na dlhšie stúpania, točivé zjazdy a tak mohli naplno ukázať svoje technické zručnosti.


Žilina účasťou lákala už aj pri svojej premiére na Detskej Tour minulý rok a tentokrát sme zaznamenali podobné účastnícke čísla. Viac ako 700 cyklistov na štarte a k tomu množstvo divákov a rodičov. Lesopark Chrasť uplynulú stredu „praskal vo švíkoch“.


Kým najmenší cyklisti v nesúťažnej kategórii Baby išli len 300 metrový spevnený úsek s jednou zákrutou a malým stúpaním, ostatné kategórie sa už vydali do lesného terénu. Trenčanka Ella Trochanová dokázala na trati, ktorú zvládla za 7 minút, získať obrovský náskok (až 45 sekúnd na druhú v poradí). U mini chlapcov opäť ovládol súťaž Šimon Bielik z Nitrianskeho Pravna. Ešte väčšiu dominanciu v kategórii Mili dievčat potvrdila Sofia Matiesková z Velosvet Prievidza.


Tesnejšie to už bolo medzi chlapcami, kde víťazstvo ustrážil pred dvojicou maďarských jazdcov domáci Kristián Ďurec z domácej Cyklistickej Tour. Doterajšie kolá Detskej Tour ovládla v kategórii Mini dievčatá Alexandra Kadlecová z Novomestského Superbikeru a nebolo tomu inak ani v Žiline. Výbornú formu potvrdil aj Milan Húsenica z ŠK Topoľčianky. Pekný súboj sme videli aj u mladších žiačok a najväčší úsmev na tvári v cieli mala Dubničanka Vanesa Šatková.


Medzi mladšími žiakmi to bol od začiatku súboj cyklistov so žilinskou klubovou príslušnosťou. V 3. kole atakoval Michal Šichta z Cyklistickej Tour a tak na pretekárov z CyS Akadémie Petra Sagana ostala strieborná a bronzová medaila. V najstaršej kategórii starších žiakov to tentokrát Matúš Lipničan z Cyklistickej Tour vôbec nemal jednoduché a rozhodol až záverečný špurt troch pretekárov. U dievčat systémom štart - cieľ zvíťazila Terézia Ciriaková z CyS Akadémia Petra Sagana Žilina. Záverečnú stále rozrastajúcu sa kategóriu rodinných príslušníkov ovládol Tomáš Černák a Martina Šichtová.

Detská Tour Petra Sagana pokračuje 26. mája 4. kolom v Spišskom Hrhove.
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up