Kalendár podujatí

Logo: 1. Detská Tour Petra Sagana 1. Detská Tour Petra Sagana

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

Reportáž z podujatia

Reportáž: Detská Tour odštartovala na Saganovej trati

Tak sme opäť tu! Nám organizátorom už chýbala zmes stresu, očakávania a mierneho adrenalínu a to teda poriadne. Posledná Detská Tour Petra Sagana sa uskutočnila v septembri a predlhých 8 mesiacov NIČ.

Ešte koncom mája sme nevedeli, kedy naša Tour odštartuje. A k tomu otázky... Budú deti mať chuť súťažiť? Budú rodičia akceptovať povinné testovanie pred súťažou? Deti chceli a rodičia akceptovali. Prišlo viac ako 500 malých bikerov a poviem, že poriadne „nadupaných“. Ale začnime pekne poporiadku.

Baby kategória je vždy zmes smiechu a plaču, veď títo malí bikeri ešte nemali takúto divácku kulisu. Celú ich 200 metrovú trať lemovali špaliere divákov. Pri doterajšom zákaze stretávania sa to muselo byť pre nich poriadne prekvapenie.


Ako to dopadlo?

Premiérové víťazstvo v kategórii Mikro si vybojoval Jakub Roštár. Spomedzi dievčat sa s náročnou traťou popasovala najlepšie Viktória Kováčová. V kategórii Mili chlapci sa 70-členný „had“ už vydal na dlhý 2,1 km okruh a tu deklasoval konkurenciu Nikolaj Galovič z CyS Akadémia Petra Sagana, ktorý zvíťazil s viac ako polminútovým náskokom. S podobným náskokom prišla do cieľa aj Ella Trochanová z XC Bikers Trenčín.

Vo vyššej kategórii Mini chlapci bol nielen podobný počet štartujúcich (71 chlapcov), ale aj víťaz z rovnakého klubu s rovnakým priezviskom a to Matej Galovič. Súboj to bol napínavý a maďarský biker, Daniel Szilasi, prehral v šprinte len o koleso. Sofia Matiesková z Velosvet Prievidza pravidelne obsadzovala stupne víťazov aj minulý ročník a je vidieť, že cez „lockdown“ veru nesedela na gauči, keďže ovládla kategóriu Mini dievčatá.


Aj u Mladších žiakov sa šprintovalo až na pásku a najviac síl mal Dušan Dário Lukáč z ŠK CK Topoľčianky. U dievčat to bol sesterský súboj a po sestrách Polickových tu máme opäť výborné bikerky – dvojičky. V Žiline sa na najvyššom stupienku víťazov postavili Karolína Bortelová z Cyklistickej Tour. Do cieľa prišla s nepatrným náskokom pred svojou sestrou Romanou. Staršie žiačky bola najslabšie obsadenou kategóriou, veríme, že nabudúce príde už silnejšia konkurencia. Víťazstvo si vybojovala Lucka Šichtová z Cyklistickej Tour. Pekný súboj sa odohrával u Starších žiakov, kde dvojica z Cyklistickej Tour (Magdolen, Uhrín) šliapala na päty Martinovi Surmanovi z TJ Slávia ŠG Trenčín. Ten domácim „vypálil rybník“ a zvíťazil v šprinte.


Rodičovská kategória odštartovala už za mrholenia, to však nevadilo víťazovi Tomášovi Slivovi z CK MŠK Kežmarok, ktorý zvíťazil v mužskej kategórii. Medzi ženami si zlatú medailu odniesla Eva Rakayová z Bratislavy.

Podujatie Detská Tour Petra Sagana pokračuje už najbližší víkend a to 13. júna v X- Bionic Sphere v Šamoríne.
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up