Kalendár podujatí

Logo: 5. Detská Tour Petra Sagana 5. Detská Tour Petra Sagana

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

Reportáž z podujatia

Reportáž: Detská Tour Petra Sagana opäť v Pieninách

Od posledného kola Detskej Tour ubehol mesiac a podujatie sa presunulo po Malom Slavkove len niekoľko kilometrov severnejšie, a to do Červeného Kláštora.

Organizátori v spolupráci s obcou Lechnica (nájdete tu pekná traily) a Kúpeľmi Smerdžonka pripravili technickú trať s jedným „tvrdým" stúpaním. Na štart úvodnej nesúťažnej kategórie Baby sa nazbieralo pár desiatok začínajúcich bikerov a poriadne to napálili. Rodičia mali čo robiť a brzdili v cieli svojich cyklistov .


Natália Úreková to na bicykli vie perfektne, o čom sa množstvo divákov, ktorí lemovali trať, mohlo presvedčiť pri úvodnej súťažnej kategórií Mikro. Jakub Roštár z Proefekt Košice nemá tento rok premožiteľa a s poriadnym náskokom prišiel do cieľa aj v Červenom Kláštore. Jakuba napodobnila aj jeho klubová kolegyňa Eliška Ladányiová, ktorá hneď v úvodnom kole ušla svojím prenasledovateľkám.


Nikolaj Galovič z CyS Akadémia Petra Sagana tiež robí vrásky na čele súperom a svojim rýchlym tempom postupne „odpáral“ konkurenciu a osamotene prišiel prvý do cieľa. Emília Schedlingová z Cyklo Glajza Banská Bystrica na každom kole patrí k najhorúcejším favoritkám, a to potvrdila aj v Červenom Kláštore. V najpočetnejšej kategórii Mini chlapci si zlato odniesol Matej Galovič z CyS Akadémia Petra Sagana a napodobnil tak svojho mladšieho brata. Karolína Bortelová z Cyklistickej Tour bola však proti, aby Galovičovci získali rodinný hattrick a Emmu odsunula v kategórii mladšie žiačky na striebornú pozíciu.


Veľmi pekný súboj sme videli u mladších žiakov, kde sa na čele „usadilo“ 6 cyklistov. Najlepšie si sily rozložil Jakub Kováč z BMX Klub Košický Šarkan, ale v závere na neho poriadne dýchal ďalší Košičan Marko Roštár, ktorý šprint prehral len o koleso. U starších žiakov sa zišla menej početná konkurencia, čo využil Tobias Hajkovský z CKM MŠK Kežmarok. Pekná konkurencia sa zišla v kategórii „oteckov“, kde zvíťazil Peter Bahorec z CK Dynamax Nitra, ktorý sa v predposlednom kole „zbavil“ lídra pretekov Tomáša Valíčka. Medzi ženami obhájila víťazstvo z Malého Slavkova Ivana Nikházyiová z Proefekt Košice.


Finálové kolo, ktoré bude vyvrcholením tohtoročnej Detskej Tour Petra Sagana, sa uskutoční 18. septembra v Demänová Rezort. Pripravujeme okrem zaujímavej trate aj bohatý kultúrny a športový program. Bicyklovať je zábava!
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up