Kalendár podujatí

Kaktus bike Stupava Trophy MTB & RUN

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

comment Hodnotenia akcie

3.93 / 5 • 14 hodnotení
thumb_up1thumb_down reply

Na 42km vsetko ok. Trat som poznal, ale kazdy rok bol regulovcik z cesty na posledny zjazd a teraz tam “obcas” chybal. My ako skupina sme to ubrzdili a sli v pravo, ale viem ze si to par ludi nevsimlo.

Chodim sem pravidelne a je to super akcia.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Keby sa dalo udeliť záporné hodnotenie, dal by som mínus 10 bodov. Značenie trate nič moc (zlatý Horal, kde by nezablúdil ani slepý), GPX súbor na OFICIÁLNEJ STRÁNKE (!!!) sa po cca 35. km totálne líšil od reálneho značenia, takže som sa spoliehal regulovčíka, ktorý ma bez problémov poslal na križovatke na dlhú trať 76km, a v zjazde dole smerom na Borinku sa tie kinder-regulovčíčky radšej hrali na mobile a namiesto navigovania na všetko sr..i Samozrejme že inak ako zblúdením sa to skončiť ani nemohlo, keď som sa vracal späť, stretol som ďalších 3 pretekárov, ktorí sa radšej vracali do cieľa po asfaltke cez Borinku, ako sa spoliehať na regulovčíkov a značenie trate. Pridal som sa k nim, po blúdení v Borinke konečne regulovčíčka, pýtam sa jej kadiaľ do cieľa - odpoveď: ja neviem, ja nie som miestna... Pozerám na ňu, či si robí zo mňa srandu a keď sa jej opýtam, či vie na akej akcii vlastne robí regulovčíčku - jaj by myslíte maratón? No nie, ostrihať vlasy som sem prišiel...🤦
Akože 40 EUR štartovné a tak nekompetentných regulovčíkov som ešte na žiadnom maratóne nezažil.
Už minulý rok boli problémy s regulovčíkmi a značením trate, no tento ročník ma definitívne utvrdil, že Stupavský maratón nikdy viac!

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Bol som prvý krát na tomto maratóne. Hodnotím veľmi pozitívne, trať 42 zaujímavá, Značenie v poriadku, regulovčíci mi vždy dobre ukázali kade ísť, plus boli niekde aj tabuľky (napr: 42km vpravo, 25km vľavo) takže za mňa osobne značenie bolo v poriadku. Len by som asi zvolil stužky jasnejšej farby napr. oranžovú. Ďakujem občerstvovačke č. 1 za požičanie pumpy. Inak by som asi ani neprišiel do cieľa.
V štartovom balíčku mi chýbal ten termix, ale to som zistil až doma. To len na záver taká malá výtka. Inak v poriadku.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Po pár prestavkach som sa opäť zúčastnila, 42 km trať a hodnotím pozitívne. Zázemie, trať, regulovčíci, značenie, jedlo... Všetko super 😁. Ešte aj to počasie vyšlo.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Isiel som 42km, trasu poznam a tak som isiel po pamäti, neviem teda uplne zhodnotiť ako bola znacena. Co viem zhodnotit je, ze chybali sľubované veci v startovnom balíčku, co je pri 40e poplatku smutné. Guláš bol vyborny, na umyvanie biku som cakal asi 20 sekúnd, takze suma sumarum akciu hodnotim velmi dobre, pacilo sa mi.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Bol som na 76km trati, od Kamzíka až do cieľa som išiel v podstate sólo jazdu. Trať som nepoznal ale bez problémov som sa dostal do cieľa nakoľko značenie bolo dostačujúce aj na sporných miestach. V cieli sa mi ušlo rizoto namiesto gulášu ale to neberiem ako žiadnu tragédiu. Zázemie na akciu bolo super. Keďže som išiel kombináciu aj s behom, pre čo sa rozhodlo minimum bajkerov tak sa ušla aj bedňa. Dúfam že o rok si to zopakujem.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

V poslednej odbocke chybal regulovcik inak fajn akcia len startovne bolo prestrelene.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

42 km trat bola absolutne nazvladnuta. Za cele tie roky, co som sem chodil, som nezazil tak zlu organizaciu.
Zial som mal aj nejake technicke problemy a startoval som 5 minut po starte. Uz prva odbocka z parku nebola oznacena, nepoznat trat, ani neviem kade.
V prvom stupani ma vracajuce sa veduce auto skoro vytlacilo do krikov, lebo ved preco by Touareg zisiel jednym kolesom na travu, nehovriac o dieselovom bonuse, ked clovek lapa po dychu.
Zial som vsak nepoznal z pamate kazdu odbocku a bud ma niekto umyselne poslal na 76 km trat alebo bolo zle znacenie, pripadne neexistujuce, kedze na vela odbockach nikto nebol, cestou som stretol aj ludi posadanych v autach na odchode.

Posledne rozdelenie tras, ktore som minal za bielym krizom, malo o 90 stupnov otocenu tabulu so sipkami do zeme a dvoch pubertakov, ktori sa neunuvali nic ukazovat, neviem ani ci aspon skontrolovali, ci idem dobre.
Nakoniec som po 48 km pri Lozorne natrafil na cestu do Borinky a 12 km som sa zviezol dolu kopcom. Nebola to ale vobec sranda. Ziadne jedlo, ziadny iontak, krce v nohach a ziadny signal, nie len datovy ale ani telefon.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Trat, organizacia, znacenie a servis na vysokej urovni ako vzdy. Dokonca trat bola lepsie znacena ako po minule roky az na poslednu pravotocivu odbocku, ktoru podla stop prepalilo vela jazdcov, tam mal byt clovek. Co ma sklamalo je obsah startovacieho balicka, kde chybala 1/2 slubovanych veci:
- AONE tyčinka
- PowerBar gel alebo tyčinka
- cestovné balenie TERMIX
- promo balenie Cyklo Star

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Chodím sem roky, takže cítiť zmeny oproti minulým rokom. Nechcem veľmi kritizovať, lebo každá takáto akcia vyžaduje finančné zázemie, najmä sponzorov. Pretekárov je tiež z roka na rok menej a teda aj menej vstupného (možno tým posúvaním termínov, možno obmedzeniami v zmysle vyhlášok UVZ), takže možno tesný budget je i príčinou vašich neg. komentov.

Čo sa týka značenia, áno, hlavne tá posledná vpravo je taká klasika, že sú tam regulovčíci, tento rok neboli (treba však povedať, že tabuľa tam bola) a keď to niekto preletel, tak si to nemusel všimnúť. Zároveň treba povedať, že v tejto lokalite máme veľa blbcov turistov, ktorí každý rok ničia značenia, čo robí najmä CP bikerom na dlhých tratiach problém.

Čo sa týka obsahu balíčkov, problém je (a nielen tohto organizátora), že svoje webové stránky neaktualizujú a preto sú tam i staré informácie (o obsahu balíčka) z minulých ročníkov.

Odhliadnuc od tohto, ja som si i tento rok užil a hodnotím jazdu na výbornú, hoci som išiel v záverečnom žľabe dole na zem, našťastie len blato

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Pekna trat a super atmosfera pri vyhalsovani vysledkov.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Ja som si maraton uzil, aj cas zlepsil. Ale nepoznat miestne pomery, a hlavne poslednu odbocku doprava, ktoru som nastastie tyzden predtym isiel, tak ju prestrelim, ako niekolko jazdcov predomnou. Startovaci balicek nejdem ani hodnotit. Niektore veci keby radsej nedali, tak sa nic nestane (zbytocna brozura o Bratislave v anglictine). Od vystupenia zo Skoda serie to trochu upada.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Moj prvy MTB maraton od 2010 (takisto Stupavsky). Isiel som 76 km, problemy so znacenim som nemal, regulovcici boli vsade kde by sa to ziadalo. Na druhu stranu, kedze som z BA, trat som na 90% poznal a den predtym som si ju presiel na mape, takze to neviem uplne objektivne posudit z pohladu niekoho, kto trasu nepoznal. Niezeby som sa zucastnil, kvoli startovaciemu balicku , ale ako uz viaceri pisali, polovica avizovanych veci v nom chybala. Ale zase vzhladom na dost vysoke startovne... Vyborne hodnotim pocet a vybavu umyvacich dokov. Na umytie biku som necakal ani chvilu. Co je velky posun oproti roku 2010, ked tam boli len 2 boxy.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Maratón super .Štartovací balíček nehodnotím. Ako bolo spomenuté posledná pravá bez regulovcika škoda.

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela
Pridaj svoje hodnotenie
keyboard_arrow_up