Kalendár podujatí

Logo: Spišských 333 EXTREME Spišských 333 EXTREME

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.
Pozvánka: Spišských 333 EXTREME - zaži najdlhší maratón na Slovensku

Máš rád extrémy a jazdu na hranici svojich limitov? Preteky Spišských 333 EXTREME môžu byť presne tvoja šálka kávy.

Okolie Spišskej Novej Vsi nám ponúka široké spektrum zaujímavých možností jazdenia – veď Slovenský raj, Volovské či Levočské vrchy sú hneď „za rohom“. To vyslovene predurčuje tento región na skvelé preteky, pričom práve tieto, konajúce sa 22. 07. – 23. 07., sú na Slovensku tými najextrémnejšími.


Štyri stupne náročnosti

Organizátori si pre nás toho roku prichystali štyri rôzne trate – najkratšiu o dĺžke 66 kilometrov s prevýšením cca 1 400 metrov, následne 111-kilometrovú s prevýšením 2 200 metrov, 222-kilometrovú s prevýšením 3 900 metrov a najťažšiu, 333-kilometrovú trať s prevýšením okolo 5 500 metrov. Na všetkých tratiach ide o mix lesných ciest a asfaltu, takže sú vítané ako „HTčka“, tak aj „full-y“. Na stránke organizátora už je pripravená aj mapa všetkých trás, GPX súbory na stiahnutie a takisto aj profily tratí. Všetky trate majú časový limit 33 hodín, takže je možné túto akciu poňať aj bikepackingovo a prespať uprostred lesa.


Kategórie a štartovné

Pri najkratšej, 66-kilometrovej trati, sú kategórie dve – e-bike a klasická bez obmedzenia veku. Ostatné trate (111, 222 a 333 km) sú na tom rovnako, všade je kategória mužov od 18 do 39 rokov, muži nad 40 rokov a ženy bez rozdielu veku. Štartovať môžu aj pretekári mladší ako 18 rokov, avšak je nutné dodať písomný súhlas rodiča a lekárske potvrdenie. K tomu sa viaže aj rodinná trať, kde je podmienka mať v tíme dieťa do 10 rokov. Tu sa štartovné neplatí a propozície si môžete prehliadnuť na stránke organizátora.


Registrovať sa na podujatie je možné na stránke organizátora. Štartovné pri zaplatení do 10. 07. činí 30 € pre trate 333 a 222 km a 25 € pre trate 111 a 66 km, vrátane suveníru (trička).


Registrovať sa bude dať aj neskôr elektronicky, či na mieste akcie, avšak tentokrát už za poplatok 35 € a bez nároku na tričko. Čo je odlišné oproti iným pretekom, nie je tu žiadna podpora, čiže všetko občerstvenie si pretekári musia zabezpečiť po vlastnej osi. Zároveň je však v cene štartovného zahrnuté poistenie a takisto záverečná tombola. Na prvých troch pretekárov v každej kategórii čakajú aj vecné ceny.


Dá sa povedať, že v prípade týchto pretekov nejde o pódiá a lesklé poháre. Víťaz je každý, kto dokáže premôcť seba samého a dotiahnuť to až do cieľa v Spišskej Novej Vsi. Ako takáto akcia „zachutí“, sa môžete presvedčiť aj v Imromanovom videučlánku spred roka. Stačí trochu pojazdiť a potom už len presvedčiť hlavu: „Toto epické podujatie zvládnem!“
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up