Kalendár podujatí

Logo: 7. Detská tour Petra Sagana 7. Detská tour Petra Sagana

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

Reportáž z podujatia

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Už niekoľko rokov organizátorov Detskej tour Petra Sagana obchádza zlé počasie, v čo dúfali všetci účastníci aj vo finále v Žiline.

Nestalo sa tak a na mladých cyklistov čakalo zimných 8 °C a striedavý celodenný mierny dážď. Samozrejme, ovplyvnilo to aj samotnú účasť, ale aj tak 340 mladých otužilých cyklistov bolo pre organizátorov milé prekvapenie. A okrem toho toto sychravé počasie prilákalo aj zahraničných cyklistov. Okrem už tradičných účastníkov z Čiech a Maďarska tentoraz doplnili štartovú listinu aj cyklisti z Ukrajiny, Poľska a Írska.


V Mini chlapci tento rok kraľoval na Tour Artur Mešo a ani v Žiline mu neprekážala blatistá a technická trať v miestnom Lesoparku Chrasť. Ešte lepšiu bilanciu mala tento rok maďarská bikerka Sofia Millie Jóny, ktorá zvíťazila vo všetkých 7 kolách Detskej tour Petra Sagana. Žilinská trať zapasovala aj Jakubovi Roštárovi z Proefekt Košice, ktorý práve finálovým víťazstvom strhol prvenstvo v celkovom poradí na svoju stranu pred jeho prenasledovateľom Vladimírom Benčíkom. Forma Eleny Ruskovej z Proefekt Bratislava gradovala, čo potvrdila aj presvedčivým víťazstvom v Žiline. Ani to však nestačilo na celkové víťazstvo, ktoré vybojovala po 7 kolách (zarátavalo sa 5 najlepších výsledkov) Luisa Belicová z Olympiku Trnava.


Blato a hlavne domáca trať pasovala aj Lukášovi Mašurovi z Cyklistickej Tour, ktorý potvrdil, že sa stal zaslúženým držiteľom žltého dresu za celkové víťazstvo v kategórii Mini chlapci. Sarah Domiterová až na finále pocítila radosť z víťazstva na Detskej tour Petra Sagana, keď na druhú pozíciu odsunula svoju tímovú kolegyňu Patríciu Pčolovú z Proefekt Košice.

U mladších žiakov nastúpil na štart aj domáci Jakub Záchenský z CyS Akadémia Petra Sagana, ktorý je momentálne „neporaziteľným“ a deklasoval súperov a to viac ako s minútovým náskokom na druhého v poradí, ktorým bol Sebastián Trnka z Cyklistickej Tour. Výbornou formou na jeseň sa prezentuje aj mladšia žiačka Natália Letková z CK Epic Dohňany, ktorej ťažký terén vyhovuje, čo istotne využije aj v nastávajúcej cyklokrosovej sezóne.


Asi najkvalitnejšia konkurencia sa zišla v kategórii starších žiakov a hodnotné víťazstvo si vybojoval domáci Lukáš Gardian z CyS Akadémia Petra Sagana, ktorý býva len pár stoviek metrov od trate. Lukáš je synovcom Petra Sagana a my budeme sledovať jeho ďalšiu kariéru. U starších žiačok sa poradie na „špici“ stále striedalo medzi Karolínou Bortlovou z Cyklistickej Tour a Luciou Hudokovou z CK Epic Dohňany. Druhá menovaná sa v záverečnom kole vzdialila svojej prenasledovateľke a presvedčivo zvíťazila. Karolína Bortelová však smutná byť nemusí, keďže za celkové víťazstvo v seriáli si obliekla žltý dres.


Medzi mužmi víťazstvo presvedčivo vybojoval domáci Tomáš Valíček. Medzi ženami sa prvýkrát tešila z víťazstva česká bikerka Katarína Hohnová. Ďakujeme všetkým fanúšikom Detskej tour Petra Sagana a tešíme sa na budúci ročník!
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up