Kalendár podujatí

Logo: Slovakia Divide Slovakia Divide

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

Štart

Slovakia Divide (SD) je nonstop bikepackingový výjazd bez podpory. Drúhý ročník SD vedie krásnou slovenskou prírodou zo západu na východ. Trasa začína pri Bratislave pod hrebeňom Malých Karpát (okolie Modry) a končí v jednej z najvýchodnejších dedín našej Republiky, v dedine Beňatina. Štart je 13.8.2022 a dĺžka trasy je 700 km, s prevýšením vyše 17000 m presná dĺžka bude aktualizovaná so zaslaným GPX mesiac pred štartom. Niektoré úseky stále trasujeme a optimalizujeme. :)

Trasa

Trasa je určená pre pokročilých cyklistov so znalosťami pohybu v krajine bez civilizácie. Trasovanie a otimalizácia trasy bola smerovaná zážitkom. Zážitkom z krásnej prírody, divokých hrebeňov, pekných zjazdov a trailov. Trasa bude prekonávať aj jediný 200km súvislý hrebeň, kde za civilizáciu možeme považovať jednú horskú dedinu a pár chát v sedlách.

Pravidlá

Trasu SD musí každý účastník absolvovať vlastnou silou bez externej pomoci. Toto pravidlo platí pre všetky aspekty SD – spanie, stravovanie. Podpora medzi účastníkmi je povolená. Pri opustení trasy účastníkom za účelom ubytovania, stravovania a iného, je povinný sa vrátiť do pôvodného miesta kde trasu opustil a pokračovať ďalej po trase. Celá trasa musí byť absolvovaná podľa zaslaného GPX. Limit absolvovania trasy je stanovený na 220 hodín.

Viac informácii nájdete na tomto odkaze.
keyboard_arrow_up