Kalendár podujatí

Logo: 4. kolo Slovenského pohára v endure 4. kolo Slovenského pohára v endure

Pozvánka: Bajkula Bratislavské enduro - finále Slovenského pohára

Bratislava bude uzatváracím mestom Slovenského pohára v endure a my tam nesmieme chýbať.

Polovica októbra patrí už k pravej jeseni a toto, veríme, krásne počasie nás bude 15. októbra sprevádzať pri enduro pretekoch. Všetci sa stretneme v Amfiteátri Rača, v mestskej časti Bratislava. Okrem toho sa môžete tešiť na poctivé trate a kategórie určené pre elite a hobby pretekárov. Prejdime si teda spolu, ako sa môžeme prihlásiť, čo nás čaká a pár zaujímavých informácií k podujatiu.


Prihlásenie a registrácia

Prihlasovanie prebieha online formou do 12. októbra so sumou 50 € za štartovné. Kategórie žiak/žiačky a kadet/kadetky majú štartovné za polovicu 25 €. Na mieste sa je možné prihlásiť do 15. októbra do 9.30 hod v sume 60 €. Prezentácia na preteky sa uskutoční v nedeľu 15. októbra od 7.30 do 9.30, kde sa hradí aj záloha 30 € za čip. Túto zálohu dostanete naspäť po dojazde do cieľa a vrátení čipu.


Kategórie

Celé preteky sú rozdelené na účastníkov Slovenského pohára, ktorí budú bojovať o celkové poradie v tomto seriáli. Okrem toho je tu aj „hobby” kategória pod názvom Biker Enduro Challenge. Vďaka tomuto rozdelenie máme väčšiu šancu dostať sa na pódium, kde môžeme získať hodnotné ceny od sponzorov podujatia.

Trate

Pretekárov čaká celkovo 6 rýchlostných skúšok (RS) v celkovej dĺžke 8,3 kilometra. Transfery k daným „RS-kám" sú v celkovej dĺžke 19,4 kilometra a prevýšenie činí 1 036 výškových metrov. Časový limit pretekov je stanovený na 5 hodín. Všetky rýchlostné skúšky sa budú konať na známych trailoch nad Bratislavou. V sobotu si je možné trať obhliadnuť a tiež bude možné na nej absolvovať tréning od 10.00 do 16.00.


Zázemie

Všetci sa stretneme v Amfiteátri Rača, Knižkova dolina, Bratislava. Parkovanie bude možné pri kúpalisku, pri obchodnom dome Kaufland alebo pri Nemeckom kultúrnom dome. Počas Bajkula Bratislavského endura bude parkovisko pri amfiteátri uzavreté. Štart je naplánovaný o 10.00 a vyhlásenie výsledkov bude po dojazde posledného pretekára, približne o 16.00 hod na pódiu v amfiteátri.


Na záver

Dôležitou súčasťou celého podujatia je bezpečnosť, teda poriadna výbava na daný druh pretekov. Počas nich bude pripravené občerstvenie na trati pre pretekárov. Viac informácií nájdete priamo na stránke organizátora. Ak sa chcete viac dozvedieť o tejto lokalite, prečítať si môžete aj Tomášovu reportáž z minulého ročníka v Bratislave.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up