Fotogaléria: FOR BIKES 2018 – čo sa nedalo prehliadnuť

Po víkendovej ochutnávke, sme pre vás pripravili ďalší výber toho najzaujímavejšieho, čo sa dalo vidieť na pražskom veľtrhu. Ak by vám predsa len nestačilo, pripravujeme pre vás aj obsiahlu galériu, na ktorú sa môžete tešiť už čoskoro.

Colnago – aj ty Brutus?

Colnago je dlhoročnou stálicou na poli cestnej cyklistiky. Väčšina ľudí ho má spojené skôr s tenkými oceľovými cesťákmi ako ebikami. Časy sa však menia.


Moots – súboj titánov

Vo svete cyklistiky vedú dnes hlavý boj o zákazníka materiály ako karbón a titán. Výrobca titánových ľahôdok Moots však dokazuje, že ani titán ešte nepatrí do starého železa. Presné miniatúrne zvary majú v sebe zvláštne čaro.


Samorost – naturálne proti prúdu

Keď už padla reč na materiály rámov, vďačným objektom fotografov bol aj z dreva vyrobený rám s vypáleným logom Samorost českej produkcie.


Podobnosť čisto náhodná?

Mnoho zabehnutých výrobcov v snahe prežiť, dotlačil trh k predaju konfekčných „katalógových“ rámov. 100 mm full s identickým tvarom rámu bolo možné vidieť v nadnesenom slova zmysle na každom rohu. Ako príklad uvediem napr. značky Apex, Author alebo White Stone.


Uprednostňujete vreckovú prilbu alebo hlavový airbag?

O tom, že vždy sa dá vidieť niečo nové, sme sa presvedčili na stánku, kde boli prítomné skladacie helmy francúzskej produkcie alebo nákrčníky s integrovaným airbagom.


Gaspiho Mondraker – z trate rovno na výstavisko

Okrem ambasádora značky Mondraker Ondřeja Cinka, ktorý mal v nedeľu autogramiádu, ste si mohli pokrútiť hlavou aj nad custom blatovou verziou modelu Dune, ktorý sedlá česká freeridová legenda Richard „Gaspi“ Gasperotti.


Alchemist – keď to ide aj inak

Ľahké a tuhé kolesá sú vždy tak trochu alchýmia. Svoje o tom vedia určite aj páni v značke Alchemist, ktorá výrobu ráfikov poňala úplne inak ako sme zvyknutí a výsledkom je napríklad tento 1 240 gramov vážiaci set zapletených kolies.


Návrat klasiky - šnúrky hýbu svetom

Klasické šnurovacie tretry, aké pamätajú všetci tí, ktorí začínali s cyklistikov ešte pred deväťdesiatymi rokmi, sú zdá sa opäť v móde a tento trend bol jasne badateľný napríklad v stánku Shimano.


report_problem Našiel si v texte chybu?
bimjeam 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Najlepšia cyklo výstava v Európe? Italian Bike Festival 2023

Video: Najlepšia cyklo výstava v Európe? Italian Bike Festival 2023

Na najznámejšej výstave Eurobike neboli posledné ročníky ideálne. Svetových značiek, ktoré zaujímajú bežných cyklistov, ubúdalo, stále viacej vystavovateľov pochádzalo z Ázie.
Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Finálna časť série o Eurobiku sa povenuje najmä dvojkolesovým tátošom – či už na vlastný alebo elektrický pohon.
Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Najväčšia cyklistická exhibícia na svete priniesla množstvo noviniek – medzi iným aj na poli rôznych komponentov a doplnkov.
keyboard_arrow_up