Cestná kolekcia Felt pre rok 2019

I keď sa v terajšej dobe pozeráme veľmi často na obľúbené stúpania a trasy len spoza okna, nie je na zahodenie, pozrieť sa na ponuku Felt. Možno nájdete nového spoločníka do nasledujúcej sezóny.


Felt si v slovenských a českých končinách vytvoril už pomerne stabilnú pozíciu jedného z výrazných výrobcov bicyklov. Jeho ponuka sa rozprestiera asi vo všetkých kategóriách cyklistiky, od horskej cez cestnú, až po triatlon či mestské a elektrobicykle. Práve cestným a aj triatlonovým sa budeme dnes venovať.

Cestné modely

Felt rozdelil ponuku cestných bicyklov na niekoľko kategórií, od výkonnostne ladených „FR“ spoločne s aerodynamickými modelmi „AR“, k univerzálnym strojom vytrvalostného charakteru „VR“. Prvé dve kategórie sú dostupné aj v dámskom prevedení.

Felt FR


V tejto kategórii sa nachádza celkovo 8 modelov, odlíšených najmä použitými komponentmi s využitím klasických či diskových bŕzd.

Najvyšší variant, Felt FR FRD Disc, je karbónový špeciál, vyrobený z UHC Advanced + TeXtreme karbónu, určený pre tých najrýchlejších. O pohon sa stará sada Shimano DuraAce Di2 s 11-rýchlostnou kazetou. Rovnomenný názov nesú aj hydraulické kotúčové brzdy so 160/140 mm kotúčmi. Kolesá dodáva taktiež Shimano v karbónovom vyhotovení, DuraAce WH-R9170. Sedlovka, predstavec a riadidlá sú v kompetencii Pro Components vo verzii Vibe, ktoré čiastočne pohlcujú nárazy od vozovky. Po tomto modely prichádzajú nižšie variácie, označené ako FR2 (so Sram eTap), FR3 (Sh. Ultegra Di2) atď. Ich cena sa pohybuje od 1 259 € (FR40), až k 10 199 € (FR FRD).

Felt FRW – dámske vyhotovenie


Keďže sa telesné proporcie u žien a mužov poväčšine menia, Felt pripravil výkonnostné kúsky aj pre dámy. Ich počet nie je taký veľký, ako pri mužských vyhotoveniach, avšak kvalitou nezaostávajú. Výber spočíva medzi modelom FR2W DiscFR5W Disc

Prvý menovaný je vyrobený z rovnakého materiálu ako pánske karbónové modely. Osadený je sadou Shimano Ultegra Di2 v 11-rýchlostnom prevedení. Kolesá dodáva DTSwiss pod označením PR1600, na ktorých sú umiestnené 160/140 mm kotúče, ako aj plášte Vittoria Rubino Pro G+ v 25 mm rozmere. Ostatné komponenty nesú označenie výrobcu Devox v karbónovom vyhotovení. Udávaná hmotnosť Feltu je 7,5 kg. Nižší model FR5W Disc disponuje sadou Shimano 105, kolesami a inými komponentmi od Devox v hliníkovej verzii, s hmotnosťou 8,2 kg. Cena za vyšší model je 4 699 €, za FR5W 2 459 €.

Felt AR (Aero Race)


Nie každý musí byť nutne milovníkom tiahlych stúpaní. Rovinaté úseky a snaha ušetriť každý Watt, sú taktiež určitou formou cyklistiky. Aj v tomto segmente má Felt svoj produkt – AR. Sú nimi celkovo 4 modely a 2 rámové sady. Opätovne, najvyšší variant nesie označenie Felt AR FRD. Jeho nekompromisné osadenie ho predurčuje na boj o každú sekundu. Materiálom je karbón pomenovaný UHC Ultimate + TeXtreme, ktorý tvorí aj vidlicu. V tomto prípade bola použitá sada Shimano DuraAce Di2, zahŕňajúca aj ráfikové brzdy. Kolesá dodáva povestný výrobca, Zipp, konkrétne 404 NSW carbon. Okrem plášťov Continental GP 4000 S II, sú na bicykli použité aj komponenty od FSA či Easton EC90. Celková hmotnosť sa zastavuje na hodnote 6,6 kg.

Nižšie vyhotovenia sú osadené Shimano Ultegra Di2 a DTSwiss (7,4 kg, AR2), Shimano Ultegra (mech.) s Devox (7,7 kg, AR3), alebo Shimano 105 a Devox (8,0 kg, AR5). Ich cena sa pohybuje od 2 349 € (AR5) do 12 899 € (FRD). Samotné rámové sady sú buď vo verzii FRD (3 749 €) alebo AR1 (2 349 €).

Felt VR – univerzál na každé použitie


Ak nepotrebujete mať doma drahý bicykel, či uprednostňujete pohodové výjazdy, je tu pre vás rada VR. Jej základnými rysmi je uvoľnenejšia geometria či zameranie na vytrvalostné jazdy. V tejto kategórii prichádza Felt so 6 verziami a 1 rámovou sadou. Na vrchole tróni karbónový Felt VR2 z materiálu UHC Advanced, ktorý je vybavený sadou Shimano Ultegra Di2 vrátane hydraulických kotúčových bŕzd so 160/140 mm kotúčmi, ktoré sú umiestnené na kolesách DTSwiss ER1400. Širšie, 28 mm plášte Vittoria Rubino Pro G+, dopĺňajú komponenty od Devox v karbónovom prevedení. Jeho hmotnosť je 7,9 kg. 

Nasledujúcich päť verzií je osadených od Shimano Ultegra s DTSwiss E1800 (8,4 kg,VR3), cez Shimano Ultegra s Devox (8,7 kg, VR4), až k najnižšiemu modelu s hliníkovým rámom, karbónovou vidlicou a sadou Shimano Tiagra (10,0 kg, VR40). Ich cena sa pohybuje od 1 050 € (VR50) do 4 999 € (VR2). Rámovú sadu VR1, si je možné zakúpiť za 2 349 €.

VRW – dámsky univerzálny


Tak ako tomu bolo pri modeli FRW, aj vytrvalostné prevedenie VR disponuje dámskym vyhotovením, presnejšie dvomi.

Lepšie osadený variant, VR3W, pozostáva z karbónového rámu z materiálu UHC Advanced, na ktorom je osadený pohon od Shimana, vo verzii mechanickej Ultegry s 11-rýchlostným vyhotovením a kotúčovými brzdami. Kolesá dodáva DTSwiss s označením E1800 a plášťami Vittoria Rubino Pro G+ s 28 mm šírkou. Ostatné komponenty sú záležitosťou Devox. Udávaná hmotnosť má hodnotu 8,3 kg. Cena za tento kúsok je 2 999 €. Druhou možnosťou je VR5W, disponujúca Shimano 105 a Devox komponentmi, s konečnou hmotnosťou 8,5 kg a cenou 2 349 €.

Časovkárske/Triatlonové modely

Dokázať skombinovať tri disciplíny pod jeden šport, či ísť naplno s vedomím neustále pribúdajúcich sekúnd, je skutočne nadľudským výkonom. Ak však človek má dostatok odhodlania podstúpiť náročný tréning, potrebuje k nemu adekvátne nástroje. V tomto prípade triatlonové modely od Felt.

Triatlonový špeciál – Felt IA


Uvažovať nad skutočne kvalitným a najmä rýchlym strojom, nemusí byť až také náročné. Odpoveď nájdete aj pri pohľade do ponuky Felt-u. Model IA FRD Disc, je jedným z adeptov. Materiálom je karbón UHC Ultimate + TeXtreme, výbava spočíva na sade Shimano DuraAce Di2, kolesách Zipp 454/858 a doplnkoch od FSA či Devox. Takéto zloženia sa zastavuje na hodnote 8,9 kg. Cena je adekvátna, teda 14 490 €. K dispozícii je aj päť nižších modelov v rozmedzí 2 749 € – 7 599 €, ako aj tri rámové sady v cene od 2 349 € do 6 590 €.

Časovka 


 
Časovkársky model dostal označenie Felt B a spĺňa všetky regule UCI. V ponuke na rok 2019 existujú až 2 variácie a 1 rámová sada. Vyššia z nich, Felt B14, je osadená mechanickou Shimano Ultegra, kolesami od Devox, plášťami Vittoria Rubino G+ (alebo Zaffiro – v.47), a doplnky od Felt-u a FSA. Hmotnosť je 9,4 kg, cena 2 159 €. Druhý model, B16, s ráfikovými brzdami, disponuje Shimano 105, kolesami Devox doplnkami od Devox a Felt. Hmotnosť 9,3 kg a cena 1 899 €.

Kompletnú ponuku cestných modelov a presné špecifikácie nájdete na stránkach slovenského zastúpenia značky Felt.

report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu PR článok

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu

Nové modely od Pinarella s označením X sú na svete a ich hlavná prednosť je pohodlnejší posed a komfort. A ešte aj dobre vyzerajú.
Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Pinarello novinky 2023 - nové, dostupnejšie a aj elektrické modely

Pinarello novinky 2023 - nové, dostupnejšie a aj elektrické modely

Nový modelový rad F a X zjednodušuje názvoslovie a správnu záťaž ustráži hybridné NYTRO.
keyboard_arrow_up