Fotografie, ktoré obleteli celý svet

Počasie vonku v týchto dňoch už tomu síce nenasvedčuje, ale v skutočnosti to nie je tak dávno, čo sme s napätím sledovali tohtoročnú Tour de France. Peter Sagan a jeho dramatické dojazdy do cieľa nenechávali nikoho chladným. Po návrate z práce sme rýchlo zapínali obrazovky a prežívali jeho úspechy aj pády.

Nejeden z nás má na ploche počítača tapetu, ktorú zachytili fotografi na motorkách. Je pravda, že sa približujú ku pretekárom príliš blízko a občas dôjde aj k nepríjemnému stretnutiu s cyklistom, ale práve vďaka nim máme tie fantastické momentky z pretekov a to nielen z Tour de France. Mená týchto ľudí sú pre bežného fanúšika málo známe, ale určite si zaslúžia našu pozornosť.


Poďte sa pozrieť do zákulisia vďaka rozhovoru s profesionálnym fotografom. Mario Stiehl celé dni sleduje pelotón a so svojim fotoaparátom zachytáva väčšinu fotografií, ktoré v zápätí obletia celý svet. O tom, že cyklisti majú na pretekoch náročný režim nikto nepochybuje, ale aj taký fotograf to vôbec nemá ľahké. Musí byť na štarte niekoľko hodín pred samotnými pretekmi a po skončení ešte dlho do noci odosiela fotografie svojim klientom.


Nielen jeho zážitky z pretekov sú zaujímavé, ale aj jeho osobný príbeh je veľmi pútavý. Spomína, že pôvodne chcel vytvoriť knihu o športe s kompletnými štatistikami, ale chýbali mu kvalitné fotografie. Keď však zistil, aká je vysoká cena športových fotografií, bol to moment, ktorý rozhodol, že sa športovej fotografii začne sám venovať.


Koľko dní v roku strávi pracovne na cestách? Aký šport sleduje, keď si potrebuje dať prestávku od cyklistiky? Ktoré preteky má najradšej, ktoré ho naopak už unavujú? Ktoré sú pre neho v poslednej dobe dokonca stresujúce? Ktorú fotografiu si najviac cení a kde ju nafotil? Vraj to bol nezabudnuteľný zážitok. Popri tom všetkom však ostáva normálnym človekom, ktorý si rád vypije pivo.


Celý rozhovor si môžete prečítať na stránke WeLoveCycling. Je to online magazín pre milovníkov cyklistiky, kde nájdete pútavé rozhovory, zaujímavé články, aktuálne videá a špeciálne reportáže zo sveta cyklistiky.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 

Podobné články

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Giant TCR - 28 rokov pretekárskych ambícií PR článok

Giant TCR - 28 rokov pretekárskych ambícií

Giant, jeden z lídrov v cyklistických technológiách, predstavuje už 10. generáciu svojho ikonického radu cestných bicyklov TCR. Čo sa dá ešte vylepšiť na vylepšenom?
Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel PR článok

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel

V našom eshope nájdeš viac ako 250 bicyklov zameraných na jazdu po asfaltových, spevnených, či poľných a štrkových cestách. Pozri si menší redakčný výber z našej ponuky.
keyboard_arrow_up