Osvetlenie od BBB – vyberie si každý

Jesenné a zimné obdobie so sebou prináša dlhé obdobie “temna”. Ten, kto sa nechce nechať obmedzovať tmou, by sa mal na nedostatok svetla veľmi dobre pripraviť.

Je dôležité zabezpečiť, aby človek videl a samozrejme aj bol videný. Plánované zrušenie striedania letného a zimného času môže túto potrebu ešte umocniť. V blízkej budúcnosti sa môže stať, že dlhšie podvečerné svetlo sa stane minulosťou a ak budeme chcieť tráviť stále dosť času vonku, bude to musieť byť pri “umelom osvetlení”.

BBB Scope 1500 lumen

Vrcholom v ponuke osvetlenia od BBB je svetlo Scope 1500 lumen. Číslovka v názve svetla vyjadruje svietivosť, ktorá je naozaj veľmi slušná a zabezpečuje ju dvojica XML LED čipov renomovanej značky Cree. O kvalitné chladenie čipov sa postará pevná hliníková konštrukcia svetla, pri ktorej je samozrejmá jej vodeodolnosť.

V ponuke sú až 4 režimy svietenia: extra silné svetlo, silné svetlo, štandardné svetlo, tlmené svetlo. Súčasťou balenia je externá Li-ion batéria v praktickom pogumovanom puzdre, ktorú je možné osadiť na bicykel bez toho, aby ste sa museli báť o lak vášho dvojkolesového miláčika.

Ďalšou súčasťou balenia sú úchyty na rajdy a prilbu, nabíjačka a predlžovací kábel prepájajúci svetlo s batériou v dĺžke 1,1 metra. Scope 1500 lumen je ideálna voľba pre jazdcov, ktorí nechcú byť nijako obmedzovaní pri jazde v noci. Svojich nových majiteľov si určite nájde aj v radoch ultramaratóncov jazdiacich 24 hodinové maratóny alebo niekoľkodňové vytrvalostné podujatia.


BBB Scope 800 lumen

Svetlo Scope 800 lumen je “menším” bratom svetla Scope 1500. Za menej peňazí ale stále dostanete veľa muziky, alebo lepšie povedané svetla. O svietenie sa opäť stará dvojica kvalitných XML LED čipov od spoločnosti Cree.

Samozrejmosťou je vodeodolné robustné hliníkové telo so systémom ACS - Air Flow Cooling, ktorý zabezpečuje kontrolu pred prehriatím svetla. Súčasťou balenia je aj dvojica úchytov na rajdy a prilbu, Li-ion batéria a nabíjačka.


BBB Energypack USB

Dobrým doplnkom k svetlám BBB môže byť aj dodatočný Energypack s USB nabíjaním, ktorý obsahuje vysoko výkonné akumulátory Panasonic s celkovou kapacitou 3200 mAh.

Padne vhod, ak plánujete jazdiť celú noc, prípadne ak nemáte možnosť nabíjania pri niekoľkodňových podujatiach typu 1000 míľ. Energypack môže byť taktiež použitý aj na napájanie telefónu alebo iného podobného zariadenia.


BBB Scoutcombo

Scoutcombo je dobrá voľba, ak hľadáte ľahké svetlo na prilbu s integrovanou batériou s kapacitou 1000 mAh. Má v sebe integrované aj červené zadné svetlo, čím zvyšuje svoju univerzálnosť. Predná XPG Cree LED dióda má svietivosť 200 lumenov a zadná COB dióda 10 lumenov, čo ale bohato postačuje. Kvalitu spracovania dosvedčuje hliníkové vodeodolné telo.

Svetlo je vhodné buď pre menej náročných užívateľov na mestské alebo trekingové bicykle alebo je dobrým doplnkom k svetlám z rady Scope. Ideálna kombinácia je Scope 1500 na rajdoch a ako doplnok na prilbe Scoutcombo na prisvietenie do zákruty, alebo ako svetlo k riešeniu defektov a porúch.


BBB Highpower 2.0

Ďalším svetlom s externou batériou je aj Highpower 2.0. Oproti svietidlám Scope sa tu nachádza iba jedna LED dióda. Osadiť sa dá na rajdy aj prilbu. Dostupné sú 4 režimy svietenia, pričom pri najslabšom je doba svietenia až 12 hodín.


BBB Strike 760

Strike 760 je jedným zo svetiel s vnútorným vymeniteľným Li-ion akumulátorom Samsung, ktorý je nabíjateľný cez USB. Jediná XML dióda značky Cree dáva až 700 lumenov. Vďaka absencii káblov ide o veľmi kompaktné svetlo určené na montáž na rajdy.

Svetlo je odolné voči vode a poskytuje až 5 režimov svietenia: super svetlo, diaľkové svetlo, štandardné svetlo, tlmené svetlo a blikanie. Viac o tomto svetle sa dozviete v teste.


BBB Sentry

Dobrou voľbou pri zabezpečovaní zásady “byť videný” je zadné svetlo Sentry. Svetlo je vodeodolné a obsahuje nabíjateľný Lítium-polymérový akumulátor. Nabíjanie je možné cez USB kábel, ktorý je súčasťou balenia. Dostupné sú 3 režimy svietenia: silné svetlo, tlmené svetlo a blikanie.


BBB Spy USB

“Blikačka” Spy USB je zaujímavá svojim minimalizmom. Napriek svojim malým rozmerom obsahuje nabíjateľný lítium-polymérový akumulátor s kapacitou 220 mAh, ktorý sa nabíja cez USB a kábel je súčasťou balenia. Samozrejmosťou je vodeodolnosť. Dostupné sú 3 režimy svietenia: silné a slabé svietenie + blikanie.


BBB Spy

Svetielko SPY je lacnejšou alternatívou k svetlu SPY USB. Napájanie svetla zabezpečujú batérie typu CR2032. Telo je opäť vodeodolné, ale sú tu iba 2 režimy svietenia. Môžete si vybrať len medzi svietením a blikaním.


Kompletnú ponuku svetiel a presné špecifikácie nájdete na domovskej stránke BBB. Dovozcom na Slovensko je SK Profi Bike.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti PR článok

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti

Ako prilba patrí na hlavu, na bicykel patria svetlá. Zvlášť vtedy, ak jazdíte po cestách s premávkou alebo v „mestskej džungli“. Potrebujete ich? Môžete vyberať u nás.
Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
Test: Knog Blinder PRO 1 300 - spĺňa všetkých 10 požiadaviek?

Test: Knog Blinder PRO 1 300 - spĺňa všetkých 10 požiadaviek?

Netušil som, že pri výbere denného svietenia mám až 10 podmienok. Koľko z nich spĺňa svetlo od austrálskej značky Knog?
keyboard_arrow_up