Výbava do terénu pre trail a enduro

Odolnosť v tomto segmente je dôležitým atribútom na rozdiel od hmotnosti, ktorá nehrá tú najdôležitejšiu úlohu.

Rovnako treba prihliadnuť na premenlivosť počasia, ktoré nás môže počas výjazdu v horách zastihnúť. Pripravili sme zopár tipov, ktoré by vám mohli zjednodušiť výber.

Abus MonTrailer Ace Mips

vybava bike
Pri enduro alebo trail sa potrebujete spoľahnúť na vysokú odolnosť prilby, ktorú ponúka model Montrailer od značky Abus. Priedušnosť a dobré odvetranie je vďaka 5 vstupným a 7 výstupným otvorom. Nechýba jednoduchý nastavovací systém Zoom Ace s praktickým ovládaním pre individuálne nastavenie prilby, ktorú si ľahko prispôsobíte na svoju veľkosť. Nájdete tu aj MIPS technológiu pre ešte lepšiu ochranu pri páde. Cena sa pohybuje okolo 199 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Mavic Xa Matryx

vybava bike
Ak chcete dosahovať kvalitné výkony, je potrebné tomu prispôsobiť aj výbavu. Jednou z častí je aj obuv, ktorá zaisťuje stabilitu, pohodlie a odolnosť. Tretry Mavic vyrobené z materiálu Matryx poskytujú kvalitnú odolnosť proti oderu a zároveň priedušnosť. Doplnené sú o podrážku Energy grip Trail Outsole, ktorá zabezpečuje kvalitnú trakciu a priľnavosť či v mokrom, alebo suchom počasí. Cena sa pohybuje okolo 180 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Santini Bosco

vybava bike
Značka Santini je v cyklistickom kruhu veľmi známa. Pre kategóriu trail a enduro má v ponuke MTB kraťasy s označením Bosco, ktoré zaujmú svojou jednoduchosťou a zároveň funkčnosťou. Vyrobené sú z novej technickej tkaniny Freestyle s elastickými vložkami, čím ponúkajú pohodlie a voľnosť pri pohybe. Nechýbajú ani vrecká na zips na každej strane kraťasov. O fixáciu vložky sa starajú dve vnútorné pásové spony. Cena sa pohybuje okolo 75 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Roeckl Mileo

vybava bike
Pevný úchop a ovládanie bicykla pri zjazde netreba nikdy zanedbať. Pomôcť by vám mohli celoprstové rukavice od značky Roeckl, model Mileo. Použité materiály ako micro mesh, lycra matt na povrchu zabezpečujú kvalitné odvetranie, ktoré je doplnené o gélové polstrovanie na spodnej časti. To má za úlohu minimalizovať vibrácie pri jazde. Využiť ich môžete nielen v suchu, ale aj ak vás chytí dážď. Cena sa pohybuje okolo 38 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Amplifi Delta Track

vybava bike
Batoh od značky Amplifi zaujme svojím vysoko elegantným dizajnom určeným pre enduro jazdcov. 3D tvarované ramenné popruhy s konštrukciou zadného panelu plnia funkciu rozloženia záťaže a ventilácie. Zaujme aj integrovaný flexibilný chránič SAS TEC. Nechýba ani priestor pre hydrovak, vrecko pre bezpečné uloženie okuliarov či hrudný pás uzatváraný sponou s bezpečnostnou píšťalkou. Cena sa pohybuje okolo 115 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Shimano Technium

vybava bike
Ochrana zraku je vo všeobecnosti veľmi dôležitá. Výber treba však prispôsobiť aj štýlu jazdy, ktorý preferujeme. Jednou z možností môžu byť off roadové okuliare od Shimano určené predovšetkým pre trailové jazdenie. Jemné otvory v jednodielnom skle zlepšujú prúdenie vzduchu a tým zamedzujú zahmlievaniu. Súčasťou balenia je aj cestovné puzdro a vrecko na čistenie okuliarov. Pridaná je navyše aj nosová opierka. Cena sa pohybuje okolo 69 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Dynaplug Micro Pro Kit

vybava bike
Dynaplug Micro Pro Kit nájde svoje využitie, ak chytíte poriadny defekt na bezdušovom kolese. Malá 46 g vážiaca kapsuľa v sebe skrýva opravné knoty s mosadznými hrotmi, tri kusy náhradných knotov, mikro skalpel, s ktorým sa zbavíte prebytočného materiálu, zátku, ktorá zabráni poklesu tlaku kolesa pri oprave a čistiaci kartáč. S týmto balíčkom dokážete utesniť dieru o veľkosti 2 mm. V prípade, že je diera väčšia, použijete viac knotov vedľa seba. Cena sa pohybuje okolo 54 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB pumpa Dualpressure

vybava bike
Značka BBB má v ponuke mini pumpu s duálnym manometrom, s ktorou dofúkate nielen dušu, ale rovnako aj tlmič a vidlicu. Jej hliníkové telo s hmotnosťou 206 g v sebe skrýva niekoľko funkcií, ako napríklad kompatibilitu s auto a galuskovým ventilkom, odvzdušňovací ventil pre jemné doladenie tlaku vzduchu a presný 1,5 palcový analógový tlakomer chránený gumovým krytom. Cena sa pohybuje okolo 43 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Craft Greatness 6

vybava bike
Spodná vrstva je základom pri dosiahnutí kvalitnej priedušnosti. Preto sme vybrali spomedzi produktov značky Craft funkčné pánske boxerky s názvom Greatness 6, ktoré majú celoročné využitie. Zaujímavý dizajn je doplnený o ploché švy a pružnú gumu v páse, ktorá poskytuje ideálne pohodlie pri nosení. Materiál použitý pri výrobe zabezpečuje priedušnosť s chladivým efektom. Cena boxeriek sa pohybuje okolo 19 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Karpos MTB kraťasy

vybava bike
Značku Karpos zastupujú voľné MTB kraťasy Rapid Baggy – vyrobené sú z ľahkých chladivých odolných a elastických materiálov. Na prednej strane nájdete dve vrecká so zipsom a sieťovým futrom, ktoré môžete využiť aj ako ventilačné otvory. Kraťasy s univerzálnym použitím nemajú snímateľnú cyklistickú vložku. Pre dokonalé prispôsobenie sú vybavené pásikmi na suchý zips. Cena sa pohybuje okolo 90 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Answer Enduro

vybava bike
Enduro je v poslednom čase veľmi populárny pojem, spája v sebe rôzne disciplíny a pri výbave sa kladie veľký dôraz najmä na odolnosť a univerzálnosť použitia. Základom rukavíc je odolná kožená dlaň, na ktorej nenájdete žiadne gélové vypchávky alebo rôzne tlmiace vložky. Vrchnú časť tvorí odolný polyester vytvárajúci pri pohľade do svetla akúsi mriežku pre možnosť odvetrania. Cena sa pohybuje okolo 36 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Gore C7

vybava bike
Moderný strih cyklistického dresu nájdete v ponuke od značky Gore. Dres s označením C7 využijete vďaka vylepšenej ochrane proti vlhkosti pri dlhých výjazdoch na bicykli. Vybavený je sieťovými bočnými panelmi pre lepšiu cirkuláciu, ako aj piatimi vreckami, ktoré ponúkajú možnosť uloženia drobností či už v podobe proteínovej tyčinky alebo náradia. Nechýba ani značka v podobe reflexných prvkov na drese. Cena sa pohybuje okolo 96 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Tunap Sports mazivo na ložiská

vybava bike
Ľahký chod komponentov bicykla vie vždy upokojiť a spohodlniť jazdu. Mazivo na ložiská od značky Tunap Sports bolo špeciálne vyvinuté pre bicykle, absorbuje veľké množstvo vlhkosti a preto bráni poškodeniu koróziou. Tento lubrikant prináša optimálny výkon na súčiastkach s vysokou záťažou, ako napríklad hlavové zloženie, náboje kolesa či stredového zloženia. Cena sa pohybuje okolo 13 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Eleven horizontal cyklistická vesta

vybava bike
Česká značka Eleven ponúka zo svojho širokého sortimentu univerzálnu cyklistickú vestu s názvom Horizontal. Ľahká a skladná vesta s priedušnosťou a odolnosťou proti vetru a vode, ktorá sa vám bezproblémovo zmestí do zadného vrecka dresu. Vyrobená z talianskej membrány v kombinácii so sieťovinou je vhodná do veterného a daždivého počasia. Farebne si budete môcť vybrať z modrej alebo žltej kombinácie. Cena  sa pohybuje okolo 60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
Výbava do náročných podmienok - bez problémov v snehu aj blate PR článok

Výbava do náročných podmienok - bez problémov v snehu aj blate

Počasie si z nás robí posledné týždne dobrý deň a zažívame bláznivé podmienky – sneh, dážď aj blato. Akú výbavu zvoliť do takéhoto počasia?
Pohon a radenie – očisti, namaž, upgradni PR článok

Pohon a radenie – očisti, namaž, upgradni

Medzi „spotrebáky“ na bicykli patria aj rôzne časti pohonu, niektoré vydržia kratšie, iné dlhšie. Prinášame niekoľko tipov, po ktorých môžete siahnuť.
keyboard_arrow_up