Drobnosti, ktoré vedia pomôcť

Sú veci, ktoré vedia výrazne uľahčiť problémy na výjazde alebo pri každodennom servise. Dnes sa na niekoľko takých pozrieme.

CTM level

 

Malé náradie je základ pre každý výjazd a najmä, ak nemusíte rozmýšľať, či ho so sebou vziať, alebo nie. To všetko vďaka miniatúrnym rozmerom a váhe len 70 g. CTM Level pohodlne padne do ruky a svojím minimalistickým rozmerom sa vojde kamkoľvek. Pritom obsahuje všetko potrebné na základné opravy v teréne. Nájdete tu imbus 2/2,5/3/4/5/6 mm, krížový a plochý skrutkovač a torx T25. Cena sa pohybuje okolo 10 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Abus Multicombiloop 215


Zámok od značky Abus vie byť vždy dobrým spoločníkom pri ochrane bicykla proti krádeži. Model Multicombiloop s lanom o hrúbke 8 mm potiahnutým obalom z PVC chráni rám pred poškriabaním, rovnako aj silikónový obal tela zámku. Vďaka integrovanému adaptéru na tele zámku je možnosť vytvorenia dvoch slučiek. Zámok disponuje individuálnym nastavením štvormiestneho kódu. Cena zámku sa pohybuje okolo 34 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Santini Fine Windbreaker


Účinne bojovať s vetrom môžete aj pomocou bundy od Santini, ktorá ponúka do tohto súboja model Fine Windbreaker. Predná a zadná strana je vyrobená z materiálu Scudo, odolného voči vetru a vode. Komfort dopĺňajú gumové pásy na zápästiach, ktoré zaisťujú pohodlný pocit pri nosení a spoľahlivé usadenie. Viditeľnosť v nepriaznivých podmienkach je zaručená vďaka reflexnému logu Santini na chrbte. Cena sa pohybuje okolo 85 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Dynaplug Racer Kit

 

Ak ste fanúšikmi bezdušových plášťov a miniatúrnych riešení, tak práve Dynaplug to všetko kombinuje. Vďaka nemu dokážete opraviť defekt, s ktorým si tmel už neporadí, a doraziť tak do cieľa – či už pretekov, alebo bežného výjazdu. Vďaka svojim rozmerom a hmotnosti 23 g sa vo vrecku dokonale stratí. Súčasťou sú aj náhradné knoty. Cena sa pohybuje okolo 53 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Most F8 Premium


Priaznivcov značky Pinarello určite poteší elegantné náradie z produkcie výrobcu doplnkov MOST – tu sa kladie dôraz najmä na kvalitu, prevedenie a detail. Celkovo tu nájdete 21 funkcií a nechýba ani kvalitný nitovač, s ktorým si poradíte s väčšinou používaných reťazí. To všetko je zabalené v ochrannom púzdre, aby náradie nespôsobilo poranenie, napríklad v prípade pádu. Cena sa pohybuje okolo 54 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Kompava K4 Power gel


Nie je nič horšie, ak vám počas výjazdu dôjde energia a chytíte klasický „hlaďák“. Vtedy a rovnako aj ako prevencia dokonale poslúži energetický gél od slovenského výrobcu Kompava. K4 Power obsahuje komplex energetických látok (glukózovo-fruktózový sirup), MCT tukov, aminokyseliny a minerály. Svojim zložením pomáha dodať potrebnú energiu včas a udržať tak potrebný výkon na vysokej úrovni. Dostupný je v dvoch príchutiach, pričom balenie 15 kúskov po 70 g vyjde okolo 22 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze

Fabric CO2 Lever Kit

 

Ak sa vám už nechce voziť klasická pumpička, hoďte si na bike alebo do batohu tento miniatúrny CO2 set. Zaberie minimum miesta a v prípade defektu nafúkate koleso rýchlo a pohodlne. O to sa postará spoľahlivý ventil, ktorý umožní dávkovať prúdenie CO2 a reguláciu podľa potreby. Súčasťou setu sú aj kvalitné montážne páky, vďaka ktorým ľahko zhodíte/nahodíte aj plášť poctivo zaskočený v pätkách. Cena setu sa pohybuje okolo 23 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Craft Seamless Arm 2.0


Najmä pre použitie počas teplejších dní alebo na vyššiu intenzitu jazdy sú určené návleky od CRAFT. Ideálne vtedy, ak trénujete skoro ráno, alebo neskôr večer, kedy sú väčšie výkyvy teploty – prípadne do batohu na väčšie akcie, kedy vedia zachrániť v prípade ochladenia. Majú rozdielnu hrúbku a štruktúru pleteniny, čo zohľadňuje potreby ventilácie a tiež potrebnej izolácie. Nechýba ergonomický strih a bezšvové prechody. Cena sa pohybuje okolo 30 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Dirtwash SOS Kit


Pre núdzovú údržbu pri cestovaní alebo počas dovolenky sa hodí SOS Kit od Dirtwash. Taktiež bude výborným spoločníkom v batohu počas dlhších akcií. Základom je jednoduchá údržba, teda odmastenie, mazanie a oprava defektu. Na to slúžia obrúsky na odmastenie reťaze, odmastenie brzdových kotúčov, mazivo TF2 Performance v prenosnej tube, montážne páčky, samolepiace záplaty Weldtite Red Devils  a čistiace obrúsky na ruky. Cena sa pohybuje okolo 8 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Milkit booster 1.0 L

 

Milkit uľahčuje údržbu bezdušových plášťov. Ponúka inovatívne riešenie ako prejsť na bezdušový systém a manipuláciu s tmelom. MilKit Tubeless Booster je ľahko prenosná a univerzálna tlaková pumpa k inštalácii bezdušových plášťov. Ľahko použiteľný postup tvorí pritlačenie pumpy priamo na ventil. Pumpa je kompatibilná so štandardnými fľašami na pitie. Sada obsahuje 1L tlakovú nádobu, 1x booster hlavu, 1x uzáver, 1x bag na Booster hlavu. Cena sa pohybuje okolo 50 €, viac sa dozviete na tomto odkaze. na tomto odkaze.

BBB BCH-11 Smartlink


Ak niečo dokáže skutočne zachrániť výjazd v pomere so svojím rozmerom, tak je to určite rýchlospojka. Pri poškodení reťaze stačí zlý článok odnitovať a použiť rýchlospojku, čo ušetrí starosti aj čas v porovnaní s ďalším spätným nitovaním. Spojka od BBB je kompatibilná so všetkými 11 rýchlostnými systémami od Shimano/Sram. Cena sa pohybuje okolo 6 €, viac sa dozviete na tomto odkaze

Knog Fang Black

 

Knog ide opäť svojou cestou a vytvoril novinku - multifunkčné náradie Fang, ktoré je svojím ergonomickým vzhľadom odlišné od ostatného náradia. A navyše s ním môžete ísť aj na palubu lietadla, pretože spĺňa normy TSA (Transport Security Administration). Je vyrobený z kompozitu ľahšieho ako titán, pričom je pevnejší než zliatina. Súčasťou sú rôzne druhy potrebného náradia a nechýba ani otvárač na pivo. Cena sa pohybuje okolo 34 €, viac sa dozviete na tomto odkaze

SKS Explorer Smart Black


Robustná a odolná cyklo kapsička SKS Germany Explorer Smart s oddeliteľným púzdrom na telefón, kompatibilným s dotykovými displejmi a integrovaným vreckom na drobnosti. Je vyrobená z pogumovanej vodeodolnej tkaniny, pričom tu nájdete aj reflexné prvky. Výhoda tejto kapsičky je v tom, že v prípade potreby nemusíte z bicykla dávať dole celú kapsičku, ale iba púzdro na telefón, ktoré sa dá ľahko oddeliť a zobrať so sebou. Cena sa pohybuje okolo 30 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Crankbrothers Gem S


Bombičky sú rýchle a efektívne, no pumpa je vždy istota. To platí najmä pri náročnejších akciách viac mimo civilizáciu. O to viac oceníte model od Crankbrothers, ktorý ponúka miniatúrne rozmery, a pritom dokáže kombinovať ako vysoký objem, tak aj tlak vďaka prepínaniu. Môžete tak nafúkať plášte na tlak viac ako 7 BAR (100 PSI), čo je dostatočné aj pre použitie na cestných bicykloch. Celková hmotnosť je 131 g, cena sa pohybuje okolo 20 €, viac sa dozviete na tomto odkaze

Zéfal Sprej Repair


Repair Spray opravuje a okamžite obnovuje prepichnuté plášte bez nutnosti meniť dušu. Tento typ rýchlej a jednoduchej opravy vám umožní pokračovať v jazde bez toho, aby ste museli absolvovať časovo náročnú opravu. Jeho výhodou je, že kombinuje ako opravu, tak súčastne aj nafúkanie kolesa, čo vo výsledku výrazne šetrí čas – teda výhoda pre tých, ktorým sa nechce brať viacero vecí. Oprava je ale len krátkodobá, pretože aplikovaný produkt sa vysuší za niekoľko dní. Cena sa pohybuje okolo 5 €, viac sa dozviete na tomto odkaze

Lezyne Classic Shalow


Drobnosť, ktorá síce nezachráni váš výjazd, ale na druhej strane uľahčí situáciu pri predbiehaní – či už v meste, alebo aj niekde na chodníčku. Okrem prenikavého a charakteristického zvuku navyše aj veľmi dobre vyzerá. Zvonček od Lezyne má moderný, unikátny a plochý dizajn, takže na riadidlách nepôsobí rušivo. Je vyrobený z leštenej mosadze a upevnený na hliníkovú základňu. Na riadidlá ho upevníte pomocou O-krúžku, ktorý zvládne v podstate každý používaný priemer. Cena sa pohybuje okolo 13 €, viac sa dozviete na tomto odkaze

Bianchi mini náradie 19x1


Pre priaznicov značky Bianchi je určený multiklúč mini 19x1, ktorý nesmie chýbať na akomkoľvek výjazde. Telo multiklúča je celé z hliníka s rozmermi 7x5 cm, takže nezavadzia s hmotnosťou okolo 137 gramov. Dizajn dopĺňa logo na nitovači reťaze a bočnej strane kľúča. Nájdete v ňom imbus 2/2.5/3/4/5/6/8 mm, kľúč na niple 3.2/3.3/3.5/4 mm, plochý skrutkovač či spomínaný nitovač reťaze. Cena sa pohybuje okolo 49 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Zámok Trelock KS 110/60


Ochrániť si svoj bicykel pred krádežou môžete aj takýmto decentným lankovým zámkom od výrobcu Trelock. Model KS 110 je vybavený bezpečným PLC cylindrom s dĺžkou lanka 60 cm a priemerom 10 mm. To je opatrené kvalitným poťahom, ktorý zabraňuje korózii a prachu. Zámok patrí do kategórie bezpečnostného stupňa 1 a komfortne ho uzamknete dvoma kľúčmi, ktoré nájdete v balení. Cena sa pohybuje okolo 10 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
keyboard_arrow_up