Oblečenie do veterného počasia - užite si jeseň a neprechladnite

Ako sa hovorí: neexistuje zlé počasie, len nepripravený cyklista. Táto stará múdrosť platí aj pri veterných dňoch, kedy vás môže prefúknuť a následne sa dostaví choroba. Predíďte tomu správnymi kúskami v šatníku.

Nalini Aria Fluo


Klasickou voľbou do nepriaznivého počasia je vrchná časť odevu, ktorá neprepustí nič z toho, čo si na vás príroda pripraví. Ukážkou toho je aj ľahká vetrovka od Nalini, kombinujúca nízku hmotnosť, dobú viditeľnosť aj v daždi či zníženej viditeľnosti so súčasnou ochranou celej hornej časti tela. Celorozopínací systém a elastické zakončenia rúk a pása udržia bundu na svojom mieste. Orientačná cena tohto produktu je 50 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Dainese vesta Zero Wind


Technologicky ošetrená vesta Dainese vás ochráni pred občasným dažďom a vetrom. Dôvodom je DWR úprava pred vlhkosťou. Ľahký materiál je odolný proti roztrhnutiu, takže mu nevadí ani časté namáhanie. Otvory v podpazuší slúžia k odvodu tepla, sťahovacie pásky na zakončeniach udržia vestu pevne upnutú pri tele. Vďaka reflexným prvkom na oboch stranách budete dobre viditeľní. Cena vesty sa pohybuje okolo 60 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Vesta Eleven Horizontal F11


Česká značka Eleven ponúka ľahkú neprefúkavú vestu bez zateplenia, vďaka čomu ju je možné elegantne poskladať a uložiť hoci aj do dresu. Nylonový materiál odolá aj slabému dažďu. Sieťka v bočnej časti zadného dielu napomáha odvetrávať pracujúce telo. Nechýba zadné vrecko na zips a reflexné prvky tak v prednej, ako aj zadnej časti. Pre dostatočný komfort je golier vyvýšený. Orientačná cena tohto produktu je 60 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Ghost Ridge Line Jacket


Moderne spracovaná bunda z dielne Ghost v sebe skrýva materiál odolávajúci dažďu a vetru. Vysoký golier chráni pred prenikaním studeného vetra aj pri agresívnej pozícii na bicykli. Dvojica vreciek vpredu pomáha uskladniť potrebné drobnosti. Pre dostatočnú izoláciu sú navyše v spodnej časti vložené sťahovacie gumičky. Červeno - čierna farebná kombinácia je viditeľná počas každého počasia. Cena tohto produktu je 199 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Force vesta V48


Ak je vaším cieľom minimalizmus a minimum potrebných vecí, vesta od značky Force túto požiadavku splní dokonale. Použitý materiál (nylon) neprepustí rýchle prúdenie vzduchu a zachová prijateľnú teplotu tela. Elastický lem na ramenách odizoluje vonkajšie prostredie od torza, rovnako ako aj celorozopínací zips. Čierna farba je doplnená reflexnými prvkami vpredu aj vzadu. Cena tejto vesty sa pohybuje okolo 13 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Bianchi Wind Jacket


Do skutočne nehostinných podmienok sa hodí bunda Bianchi Wind Jacket. Nepremokavá úprava DWR nielenže chráni pred vlhkosťou, ale súčasne zabraňuje prenikaniu studeného a nežiaduceho vetra pod bundu. Vzadu nechýba trojica praktických vreciek. Predĺžený golier a ergonomicky priliehavé zápästia zvyšujú komfort a ochranu týchto častí tela. Orientačná cena tohto produktu je 149 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

BBB Baseshield


Ľahká, skladná a dizajnovo elegantne spracovaná – taká je bunda proti vetru od BBB. Jednoduchý strih, pod ktorý s ľahkosťou vtesnáte ostatné vrstvy, kopíruje tvary tela. Štandardom sú reflexné prvky – tak na čiernom, ako aj na žltom farebnom prevedení. YKK zipsy pevne tesnia a polyesterový materiál odoláva vetru a nepriazni počasia. Orientačná cena tohto produktu je 33 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Bunda Shimano Wind


Kombináciu vodeodolnosti a vetruodolnosti ponúka aj bunda od značky Shimano. Vnútro bundy je tvorené z česaného flísu, pre dosiahnutie komfortu. Technológia METALLIC THERMAL TECH zabezpečuje udržanie tepla. Na druhej strane nový systém ventilácie zadnej časti pomáha uvoľnovať nadbytočné teplo. 3M™ reflexné prvky zabezpečujú 360° reflexnosť, ktoré ocení každý cyklista. Cena sa pohybuje okolo 129 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Termoprádlo Craft WS LS 2.0


Telo je potrebné chrániť už od prvej vrstvy. Takou je aj tričko s dlhým rukávom od CRAFT. Okrem funkčnosti pri odvádzaní potu disponuje aj všitou membránou Windstopper v prednej časti a na ramenách. Samozrejmosťou je ergonomický a priliehavý strih alebo ploché švy, ktoré spoločne vytvárajú pocit komfortu. Výhodou je aj nízka hmotnosť. Orientačná cena tohto produktu je 65 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Bunda Gore C3


Otázku, ako skĺbiť vetruodolnosť a priedušnosť si kladie Gore už desiatky rokov. Výsledkom je aj bunda Gore C3, na ktorej sú použité materiály, akou je taktiež patentovaná membrána Windstopper – tá reguluje odvod vlhkosti a chráni pred vetrom. Hladké švy sú doplnené trojicou vreciek – jedno náprsné a dve na chrbte. Vysoký golier a odolný materiál slúžia aj v teplotách pod desať stupňov Celzia. Orientačná cena tohto produktu je 180 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Bunda Alé Guscio Light


Jednou z alternatív pri výbere čo najskladnejšej vetrovky, ktorá nájde celoročné využitie v horách, či neskorých výjazdoch, je Alé Guscio. Len 100 g vážiaca bunda má voduodpudzujúcu úpravu, vďaka čomu zvládne aj menšie prehánky alebo mrholenie. Okrem výraznej žltej farby disponuje aj vnútorným vreckom pre jej rýchle zbalenie. Aj napriek tomu si zachováva priedušnosť a hodí sa na športovú jazdu. Cena bundy sa pohybuje okolo 95 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Sportful Hot Pack 6


Svetový výrobca Sportful vo svojej ponuke myslí na každé počasie. Do sychravého a premenlivého počasia odporúča bundu Hot Pack. Jej charakteristika pozostáva z minimálnej hmotnosti, len 86 g, lemov na konci rukávov a páse pre lepšiu priľnavosť k telu a rovnako dôležitým prvkom je zvýšený golier, cez ktorý sa vietor len tak ľahko nedostane. Nechýbajú ani reflexné prvky pre vyššiu bezpečnosť. Cena bundy sa pohybuje okolo 100 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Bunda Briko Fresh Packable


Výrobca Briko vo svojom portfóliu ponúka ľahkú bundu s vyváženým pomerom ceny a výkonu. Nízka hmotnosť je prednosťou najmä ak ju budete na cestách prenášať v zadnom vrecku dresu. Trojica farieb je doplnená reflexnými detailmi. Komfortný strih s mäkkou látkou bundy zaručuje pohodlné nosenie aj pri silnejšom protivetre, či slabom daždi. Výhodou je aj celorozopínací zips. Orientačná cena tohto produktu je 50 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Čiapka Polaris Cranium


Jednoduchá čiapka pod prilbu nie je výsadou len cyklistiky. Tento doplnok môžete používať pri akejkoľvek fyzickej aktivite. Hrejivý materiál udržuje hlavu v teple počas chladnejších dní. Vďaka dobrej priedušnosti dokáže efektívne odvádzať pot. Ergonomické tvarovanie presahujúce aj uši nedá studenému vetru príležitosť prerušiť váš naplánovaný výjazd. Cena tejto čiapky sa pohybuje okolo 24 € a viac informácií získate na tomto odkaze.

Bunda Santini Ice 2.0


Ako napovedá už samotný názov produktu, táto bunda je nástrojom pre boj s chladnými podmienkami. Vďaka vetru a vodeodolnej úprave je vhodná do premenlivých dní. K tomu sa pridáva ergonomický strih pre športové využitie a súčasne aj zabudované vlastné vrecko, do ktorého ju jednoducho zbalíte. Samozrejmosťou sú lemy na koncoch rúk a páse či vyvýšený golier pre správnu termoreguláciu. Orientačná cena tohto produktu je 99 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Mavic Vesta Cosmic Wind


Cyklistický výrobca Mavic prináša svieži vietor aj do oblasti oblečenia. Elegantne vyzerajúca vesta je aj funkčným doplnkom pri výjazde. Dôvodom sú aj použité materiály. Vpredu proti vetru bojuje neprefúkavý nylon, zatiaľ čo boky sú z lycry pre zlepšenú voľnosť pohybu. Nízka hmotnosť, reflexné prvky, zadné vrecko alebo aj vnútro goliera z mikro fleecu prispievajú k adekvátnemu komfortu. Cena vesty sa pohybuje okolo 115 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
keyboard_arrow_up