Gravel kolekcia Marin 2020 - po ceste aj mimo nej

Mať možnosť vyraziť na niekoľkohodinový výjazd po ceste alebo okúsiť dobrodružstvo po nekončiacich šotolinách, bez potreby uskromňovania sa v pohodlí či rýchlosti, je výsadou práve gravel bicyklov.

Pestrú ponuku práve týchto rýchlikov bude mať v roku 2020 aj Marin.


Vieme, že Marin už niekoľko rokov prináša modely určené na „beyond-road“, avšak na nasledujúcu sezónu si pripravil ešte o niečo viac. Celkovo tri nové modely doplnia rovnaký počet už stabilne zabývaných súrodencov. Vo výsledku si budete môcť vybrať zo šestice strojov, určených na cesty-necesty, ktoré sa líšia nielen výbavou, ale aj geometriou a spracovaním.


Novinky so zaujímavými vlastnosťami

Ako sme už naznačili, v roku 2020 sa môžete tešiť na posilu v odvetví gravel v prevedení troch modelov, a to Headlands, LombardNicasio+. Každý z nich má svojský charakter, vďaka použitému materiálu – karbón, hliník alebo oceľ. A tiež množstvo rôznych vychytávok.

Headlands

Svoje pomenovanie získal podľa pobrežnej oblasti na západe USA, kde má svoje korene aj samotná značka Marin. Je symbolom tohto kraja a hlavne schopnosti brázdiť nekonečné prašné cesty, bez potreby uskromniť sa v otázke pohodlia či výkonu.


Základom pre dvojicu verzií je karbónový rám s originálnym farebným spracovaním, aerodynamickými krivkami, viditeľnými predovšetkým na predele sedlovej trubky a zadného kolesa a v neposlednom rade aj početnými variáciami pre upnutie košíkov, fliaš či tašiek. Spracovanie je špecificky určené pre jednoprevodníkové sady a kotúčové brzdy. Šírka plášťov je limitovaná až na úroveň 50 mm.


Dostupnejšia verzia Headlands 1 si vystačí s kolesami od Marin s výškou 21 mm, plášťami Schwalbe G-One, širokými až 40 mm, sadou Sram Apex s 11 rýchlostnou kazetou 10-42 a komponentami z vlastnej výroby. Cena tohto modelu sa pohybuje od 2 200 €.


O čosi technologicky prepracovanejším je Headlands 2, ukrývajúci okrem rovnakého karbónového rámu s karbónovou vidlicou aj teleskopickú sedlovku TranzX so 105 mm zdvihom a sadu Shimano GRX s 11 rýchlostnou kazetou 10-42. Cena je od 2 600 €.

Lombard

Keďže mesto sa často podobá nespevneným cestám vidieka, je potrebné zvoliť si adekvátny stroj, ktorý vás bezpečne prevedie každou uličkou. Lombard je v tomto smere špecialista, predovšetkým vďaka hliníkovému rámu, dvojprevodníku s dostatočnou škálou prevodov a zabudovaným reflexným prvkom. Nechýba viacero dispozícií pre držiaky a brašne.



Lombard 1 je obdobne ako tomu bolo pri Highlands cenovo prijateľnejšou verziou tohto „mestského“ univerzála. Ponúka sadu Shimano Sora s kombináciou 2x9 prevodov, mechanické kotúčové brzdy a hliníkovú vidlicu, to všetko s cenou od 820 €.


Naproti tomu Lombard 2 dostal do vienka už karbónovú vidlicu a sadu Shimano Tiagra 2x10 s hydraulickými kotúčovými brzdami rovnakého pôvodu. O dostatok pohodlia sa starajú 40 mm plášte Vee Tire G-Sport. Cena tohto modelu začína od 1 400 €.

Nicasio

Nicasio+ sa stalo posledným výdobytkom ponuky modelovej rady Nicasio, čítajúcej už celkovo 4 verzie. Vo všeobecnosti ide o jednoduchý a spoľahlivý dizajn a technické prevedenie, spoliehajúce sa na oceľový rám z CrMo trubiek. Bezstarostnosť za riadítkami je podmienená rovnako oceľovou vidlicou s návarkami pre kotúčové brzdy.



Nicasio+ si tak so sebou nesie sadu Microshift Advent v prevedení 1x9 so 42 zubovým prevodníkom. Kazeta Sunrace 11-46 je doplnená mechanickými kotúčovými brzdami Tektro. 47 mm široké plášte WTB Horizon zaistia komfortnú jazdu aj v rozbitom teréne. Cena modelu začína od 820 €.

Podobne je tomu pri ostatných verziách: Nicasio Ridge spolieha na jednoprevodníkovú sadu Sram Rival 1 s hydraulickými kotúčovými brzdami, plášťami WTB Byway v rozmere 27,5“ so šírkou až 47 mm. Nicasio 2 sa zas približuje univerzálnosti najmä na cestách – karbónová vidlica, sada Shimano Tiagra s prevodníkmi 50/34 a plášťami WTB Riddler Comp 28“ s 37 mm šírkou.


Okrem týchto modelov nájdete v ponuke ešte dizajnovo zaujímavý kúsok Gestalt a jeho upravenú verziu Gestalt X vo viacerých vyhotoveniach. Prvý menovaný spolieha na pohodlie počas výjazdu, predovšetkým vďaka hliníkovému základu s cestnými parametrami, ak hovoríme o geometrii a s priestorom až pre 35 mm plášte.

Ani tu nechýbajú kotúčové brzdy či dvojprevodníková sada. Gestalt X je už o čosi agresívnejší – širšie plášte, nižšia pozícia riadítok a upravená geometria pre výpady do ľahšieho terénu. Aj preto je osadený len jednoprevodníkom.


Ponuku uzatvára Four Corners z legendárnych nerezových trubiek 4130 CrMo s možnosťou osadiť ho až 6 (!) fľašami. Pohodlná a vytrvalostne ladená geometria je cielená predovšetkým na uvoľnenú pozíciu počas celého dňa. K tomu sa pridáva výber z dvojice rozmerov kolies – 27,5“ a 28“ podľa výšky jazdca.

Ak vás niektorý z modelov zaujal, pre viac informácií navštívte stránky predajcu.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Unboxing: Marin Headlands 1 – karbónový dobrodruh

Unboxing: Marin Headlands 1 – karbónový dobrodruh

Headlands je kopcovitá pobrežná časť Kalifornie, plná štrkových ciest, výhľadov na oceán aj na známy most Golden Gate. Tento karbónový gravel je poctou tomuto miestu.
Hardtaily a gravely od Marin - kalifornský sen PR článok

Hardtaily a gravely od Marin - kalifornský sen

Predstav si kopce s výhľadom na oceán. Kopce, kde sa začali písať dejiny horskej cyklistiky. Tam, v tieni tisícročných sekvojí, sa zrodila aj značka bicyklov Marin.
Unboxing: Marin Nicasio 2 – dobrodružstvo na cestách necestách

Unboxing: Marin Nicasio 2 – dobrodružstvo na cestách necestách

Hľadáte gravel, ktorý bude iný? Taký, ktorý vás oddelí od davu? Klasické tenké rúrky, no zároveň aj moderné materiály a dizajn? Máme pre vás jeden tip.
keyboard_arrow_up