Ghost MTB kolekcia 2019 - je si z čoho vyberať

Z Nemecka k nám prichádza MTB kolekcia na rok 2019, ktorá ponúka široké spektrum modelov. Poďme sa pozrieť na niektoré z nich.

Asket

Táto modelová rada je zaujímavou alternatívou pre tých, ktorí hľadajú trailový bicykel bez zadného odpruženia. Asket ponúka dokopy 4 verzie, v lepšej aj cenovo dostupnejšej výbave. Navzájom sa od seba líšia veľkosťou kolies, použitou sadou, brzdami a podobne.

Ghost Asket 8.9 AL U

S inými hardtailami by ste sa neodvážili ísť do extrémne náročného terénu. Pri tomto bicykli budete však reálne v pokušení, že to vyskúšate. Ghost Asket vás ani v náročnejších podmienkach nesklame. Vidlica SR Suntour Auron 35 RC2-PCS ponúka zdvih 130 mm, 12 rýchlostná sada SRAM GX Eagle s kazetou 10-50 zubov pomôže pri prekonávaní náročných trás.

Teleskopická sedlovka prispieva k ešte väčšej zábave. Máte tu obuté 29 palcové pneumatiky, no môžete si zvoliť identický model s 27,5 palcovými. Výber je len na vás. MOC je stanovená na 2 199 €.


Ghost Asket 4.7 AL U

Stroj v nižšej výbave ako ten predchádzajúci, ale stále výborný pomer ceny a kvality. Ani tu nechýba teleskopická sedlovka, tešiť sa môžete na 27,5 palcové pneumatiky a ako tomu bolo aj v predchádzajúcom prípade, je tu alternatíva s 29 palcami. Rýchlostná sada je tu od SRAM-u, NX s 11 rýchlosťami a s rozsahom od 11 do 42. Rám je hliníkový v troch veľkostiach. MOC je stanovená na 1 599 €.


Lector

V kategórii hardtail narazíte aj na pretekármi overenú sériu Lector. Ľahké karbónové rámy, ktoré sa pýšia svojou tuhosťou, pričom sú rýchle a obratné v zjazdoch. To všetko je doplnené agresívnym vzhľadom.


Ghost Lector X8.9 UC

Rám je tvorený z Ultra Hi-Modulus vlákien a aj to zabezpečilo, že tento model je jedným z najľahších od Ghost-u pre rok 2019. Predná vidlica Lector X vyrobená z toho istého materiálu zabezpečila tuhosť a nízku váhu (9,4 kg). Radenie je v 12 rýchlostiach od SRAM-u, X01 Eagle a brzdenie má na starosti SRAM Level. MOC je stanovená na 3 499 €.


Ghost Lector 8.9 LC

Karbónový rám tentoraz so sadou Shimano XT Di2 RD-M8050 a 11 rýchlosťami. Použité komponenty sú na vysokej úrovni a môže sa smelo postaviť na štart pretekov. Je dostupný až v piatich veľkostiach, takže sa nemusíte obávať o dostupnosť pre vašu postavu. MOC je stanovená na 3 999 €.


Kato

Pod týmto označením sa skrývajú univerzálne a cenovo dostupné modely s pevnou zadnou stavbou. Postavené sú na 26, 27,5 a 29 palcových pneumatikách a kvalitných výbavách. Veľkosti rámov a kolies sú priamo úmerné, a preto si nájdete ten ideálny pomer veľkosti rámu k vašej postave. Posed je na prvý pohľad športový, no pritom pohodlný. V sérii Kato je skutočne množstvo verzií.


Ghost Kato 9.9

Ak neprahnete po karbónovom ráme a ste zástancom hliníka, tak skúste siahnuť po tomto kúsku. Rám je tvarovaný pomocou technológie zvanej hydroforming. Tá umožňuje vývojárom použiť zosilnenie rámu iba v tých miestach, kde je rám najviac namáhaný. Prednú vidlicu dodal RockShox v prevedení 30 Silver so zdvihom 100 mm. MOC je stanovená na 1 299 €.


Ghost Kato X6.9

Oproti hore spomínaným modelom Kato má verzia Kato X vyšší zdvih, Boost náboje a na nich 29 palcové kolesá. Tie sú určené na rýchlu, plynulú a stabilnú jazdu. No aj na užších trailoch si s ním dokážete užiť kopec zábavy. Oprieť sa môžete o kvalitné a odolné komponenty od SRAM-u či pneumatiky od Schwalbe. MOC je stanovená na 1 499 €.


FR AMR

Vynovená rada FR AMR v celoodpruženom vydaní. Zdvihy sú na úctyhodných 170/165 mm. Jazda aj na tých najdrsnejších trailoch nebude pre tento model problémom. Pritom sa stále ráta s tým, že na kopec musíte ísť za vlastné.

Ghost FR AMR 8.7

Rámová platforma známa už z roku 2018 ponúka preverenú a modernú geometriu a spomínané zdvihy 170/165 mm. Rám disponuje zvýšenou tuhosťou, je v hliníkovej podobe a nájdete tu aj väčší priemer použitých reťazových vzpier. Konštrukcia vahadla je z jedného kusu a pružinový tlmič sa sem ideálne hodí.

Radenie je od Shimana SLX SL-M7000 s 11 rýchlosťami. 27,5 palcové plášte dodal Maxxis vo verzii Minion DHF 3C MaxxGrip Exo. Kolesá nesú označenie Syntace M Wheelset 33 mm a to všetko samozrejme s pevnými oskami pre maximálnu tuhosť. MOC je stanovená na 4 199 €.


Ghost FR AMR 4.7

V mierne pozmenenej výbave, ale stále na špičkovej úrovni – to je Ghost FR AMR 4.7. Materiál rámu je hliník. MOC je stanovená na 2 299 €.


Kato FS

Pri výrobe série Kato FS sa výrobcovia nechali inšpirovať sériou AMR. Celoodpružené bicykle v tejto kategórii ponúkajú možnosť ideálneho vstupu do segmentu celoodpružených modelov. K tomu si pripočítajte prívetivú cenu a vyváženú geometriu.

Ghost Kato FS 5.7

Rokmi overený systém štvorčapového uchytenia zadnej stavby garantuje efektivitu pri ceste nahor a komfort pri ceste nadol. Je kompletne osadený sadou Shimano XT RD-M8000 a určite potešia aj pneumatiky Continental X-King v 27,5 palcovom prevedení. V sérii Kato FS nájdete dokopy tri rôzne vybavené modely. MOC tohto je stanovená na 2 199 €.


SL AMR a SL AMR X

Najpredávanejšie celoodpružené modely od značky Ghost nesú označenie SL AMR. K dispozícii sú ľahké karbónové či hliníkové rámy, 27,5, alebo 29 palcové kolesá a komponenty, ktoré sú zladené a navzájom sa dopĺňajú.

Séria s označením SL AMR X prináša väčší zdvih na úrovni 150/145 mm a mierne poupravenú geometriu. Opäť si môžete vybrať z viacerých cenových kategórií, ktoré sa od seba líšia použitými komponentami, výbavou a samozrejme cenou.


Ghost SL AMR 9.9 LC

29 palcové kolesá, karbónový rám a zdvih na úrovni 130 mm vám zabezpečia skutočného „univerzála“ do našich hôr pre akýkoľvek terén. Pneumatiky, vpredu Maxxis Minion DHR II 3C MaxxTerra Exo 29x2.3 a vzadu Maxxis Minion SS Exo 29x2.3, ponúkajú výborný grip, pričom tento model je osadený sadou SRAM GX Eagle. MOC je stanovená na 4 199 €.


Ghost SL AMR X 7.9 LC

spomínaná mierne upravená geometria a zdvih na hodnote 150/145 mm v tej najvyššej výbave. S vidlicou a pružením od RockShox a sadou SRAM GX Eagle. MOC je stanovená na 3 999 €.


Ghost Roket 5.7+

A na záver tu máme lahôdku pre tých, ktorí hľadajú niečo, čím by sa chceli odlíšiť od ostatných. Roket je hardtail do terénu so slušným zdvihom 130 mm a širokými pluskovými plášťami. Vďaka nim pohodlne a efektívne budete prechádzať každým terénom, pričom sa výborne hodí aj na zimné jazdenie. Army vzhľad sedí s celkovou „filozofiou“ tohto bicykla. MOC je stanovená na 1 269 €.


Všetky modely kolekcie 2019, rovnako podrobné špecifikácie a údaje o geometrii nájdete na domovskej stránke značky Ghost.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Video: Drobnosti, čo robia veľké rozdiely -  Ghost Riot Trail, Enduro a Full Party

Video: Drobnosti, čo robia veľké rozdiely - Ghost Riot Trail, Enduro a Full Party

Čo sú dnes moderné prvky na zábavu určených fullov? Ako vie značka zmeniť určenie jedného modelu na základe použitých komponentov?
keyboard_arrow_up