Zdroj: Facebook EWS

Ani uplynulých sedem dní nebolo „cyklisticky sterilných“. Jazdci z celého sveta sa činili (nielen preto), aby sme vám mohli ponúknuť ďalšiu dávku noviniek. Pozrime sa teda na ne.

Peter Sagan získal druhé víťazstvo v sezóne


I keď sme si u Peťa navykli na nespočetné víťazstvá od začiatku až do konca sezóny, tá tohtoročná je istou formou budíčka. Aj on je len človek a nevyhráva každodenne. No už v prvej etape Tour of California dokázal zdolať zbytok pelotónu. Vo finálnom šprinte o niekoľko desiatok centimetrov dominoval nad T. McCabem.

Slovákom sa darí aj na pôde horskej cyklistiky

Správu o víťazstve M. Haringa sme vám priniesli, avšak opakovanie je matkou múdrosti. Haring na pretekoch kategórie C1 v Drozdove zdolal nevídaným rozdielom aj majstra sveta, J. Kulhavého. Na vlhkej trati sa dokázal odpútať od svojich súperov už v úvode, k čomu v ďalších kolách pridával jednu sekundu za druhou. Výsledný náskok 3:36 na druhého Palumbyho hovorí za všetko.

Prešovský velodróm hostil medzinárodné preteky

Obnovený jediný východoslovenský velodróm sa dočkal hodnotného podujatia v kategórii C2 dráhovej cyklistiky, ktoré nesie názov Grand Prix Velodrom Prešov. Účasť 40 pretekárov zo 6 krajín potešila, avšak väčšmi sme sa radovali pri zisku striebornej medaily pre Slovenskú republiku od A. Bačíkovej v omniu, a bronzovej v scratchi.


Enduro World Series pokračovala na Madeire


„Neďaleká“ Madeira, ostrov pod vlajkou Portugalska, hostil 3. kolo svetovej série v endure. Na rozdiel od našich podmienok, v tomto vychýrenom letovisku si užívali sucho a prach dosýtosti. Aj napriek silnej konkurencii si M. Maes opäť odniesol celkové víťazstvo v mužskej kategórii, a to ešte naviac so ziskom 6 rýchlostných skúšok z 8. (!) V ženách sa darilo I. Courdurier, víťaziacej o celých 53 s a so ziskom všetkých r.s.

Svetová šampiónka Kate Courtney ukazuje svoje zručnosti


Minuloročné prekvapenie majstrovstiev sveta, Američanka Kate Courtney, je síce mladou krvou v hviezdami nabitom štartovnom poli, ale práve jej dravosť jej napomáha k zisku najcennejších trofejí. Aj keď sa v Arizone ešte ukazuje sneh, Kate neodpočíva – tvrdo trénuje. Do kopca, ale aj z neho.

Rasťo Baránek a jeho tohtoročná zbraň


Rasťo Baránek je v tejto sezóne jedným z trojice pretekárov pod hlavičkou značky Kellys. Mladý talent, ktorý siaha na rovnaké úspechy, aké sa podarili v uplynulom čase aj jeho kolegovi, Adamovi Rojčekovi, nám v tomto videu ukáže, na čom brázdi (nielen) slovenské traily.

Je Albstadt ešte traťou pre skutočné horské bicykle?


Anton Cooper pred týždňom na instagrame uverejnil príspevok, v ktorom sa negatívne vyjadruje na súčasný stav XCO trate v Albstadte. Lesné traily boli vysypané šotolinou, koreňové pasáže premostené drevenými lávkami... Na jeho podporu sa pridali Emily Batty, Jolanda Neff, Maxime Marotte, Jerome Clementz a iní. Nuž, ako to vidíte vy?

Vidíme aj sami, že svet cyklistiky je v neustálom pohybe. Či už sú to pohyby priaznivé, alebo skôr posúvajúce cyklistiku smerom vzad, je vždy otázne a často nerozhodné. Hlavne si ju teda užívajme podľa chuti.

[Foto na úvode: Facebook EWS]

report_problem Našiel si v texte chybu?
scr@tch 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Mazanie, kolesá, pedále, plášte, sedlo, radenie… Nielen o týchto komponentoch bude reč, Tomáš, Cepo a Imro si vybrali svoje obľúbené kúsky, ktoré ich zaujali v sezóne 2023.
keyboard_arrow_up