Zaujímavosti z cyklistiky – blatistý svetový pohár, Giro v plnom prúde a iné

Ani tento týždeň nebol skúpy na cyklistické udalosti a novinky. Polovica mája už okrem teplejšieho počasia prináša aj viac pretekania a zaujímavých správ. Poďme sa na ne pozrieť.

Albstadt nebol zadarmo ani pre majstra sveta

Svetový pohár horských bicyklov začal v Nemeckom Albstadte, ktorého trať prešla istými úpravami. Dôvodom bolo aj prispôsobenie sa rôznym výkyvom počasia. Práve dážď najväčšmi ovplyvnil najmä kategóriu mužov elite. Schurter sa potýkal s ťažkosťami, zatiaľ čo Van Der Poel a Flueckiger obsadili najvyššie priečky. U žien sa zo suverénneho víťazstva radovala majsterka sveta, Courtney, ktorá s veľkým odstupom predstihla Neff a Belomoinu.


Kulhavý s absenciou na SP v Novom meste na Morave

Olympijský šampión, ktorý sa v posledných sezónach potyká s rôznymi nepríjemnosťami, nebude štartovať v nedeľňajšom druhom kole svetového pohára v Čechách. Rodáka z Moravy brzdia najmä pretrvávajúce zranenia, ktoré ho obmedzujú v tréningu. Táto sezóna Kulhavému ani zďaleka nevychádza, keďže aj na etapáku Cape Epic musel predčasne zložiť zbrane, keď mu odstúpil kolega Gaze. V Albstadte už po prvom zavádzacom kole odstúpil.


Danny Macaskill je rodinný typ


Celý cyklistický svet obletelo nové video, zobrazujúce Dannyho ako “modelového” rodiča. S vozíkom brázdil krajinu plnú trailov a samozrejme skokov. Pre tých, ktorým sa to zdá trochu nebezpečné...bol to celé len vtip a samozrejme bola použitá bábka. Čo bolo skutočné, je Dannyho jazdecké umenie, pretože dávať tieto veci s vozíkom je skutočné umenie.

Ako začínala súčasná majsterka sveta Kate Courtney?


Aj keď jej vek prezrádza prítomnosť mladíckeho optimizmu, výsledky ktoré v posledných sezónach zaznamenala, siahajú k najvyšším piedestálom cyklistického sveta. Avšak to, čo vidíme my ako diváci, ani zďaleka nie je všetko. Ako teda táto mladá jazdkyňa začínala s cyklistikou?

Wiggins na margo Campenaertsovej výmeny bicykla počas 9. etapy Giro d´Italia


Cestná cyklistika nie je výhradne len o fyzickej pripravenosti. Minimálne nie tá „etapáková“. Druhá individuálna časovka, ktorá merala vyše 30 km a zahŕňala aj jedno výraznejšie stúpanie, bola dôkazom. Za dvojicu favoritov boli pokladaní Roglič a Campenaerts. Práve druhý menovaný zaostal v cieli o 11 sekúnd za Rogličom. Všetko mohlo byť inak, ak by Campenaerts nemusel vymeniť nefunčkný časovkársky špeciál za klasický cestný bicykel, na ktorom bol zaradený pre zmenu príliš ťažký prevod. Viac ale už slovami Wigginsa vo videu.

Yoann Barelli opäť ukazuje, ako na najnáročnejšie traily sveta


Už minule sme vám priniesli prvé video z produkcie francúzskeho jazdca svetovej enduro série, v ktorom podrobne popisuje, ako zvládnuť jazdenie aj na náročnejších „chodníčkoch“. Dnes sa pozrieme na Green Monster double black diamond vo Whistleri, ktorý možno z videa nepôsobí hrôzostrašne, avšak zdanie niekedy klame.

Pár záberov z piatkového Short Tracku


Súčasný koncept svetového pohára zahŕňa okrem klasických nedeľňajších pretekov s dĺžkou nad 1 hod aj akési kvalifikačné piatkové „rozjazdenie“ štyridsiatky najlepších, ktoré umožňuje mužom a ženám elite vybojovať si popredné miesta na hlavné preteky a taktiež získať nemalé množstvo bodov do klasifikácie UCI. V Albstadte vyhral M. V. D. Poel a K. Courtney.

Zdroj foto: FB/UCIMountainbike
report_problem Našiel si v texte chybu?
scr@tch 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
keyboard_arrow_up