Zaujímavosti z cyklistiky – sveťák, Disneyland pre cyklistov a iné

Pomaly sa preklápame do letných mesiacov, i keď samotné počasie niekedy hovorí o opaku. Napriek tomu sme za uplynulý týždeň zaznamenali nejednu zaujímavú správu zo sveta cyklistiky.

Van Der Poelov „prvýkrát“

Holandský zázrak v uplynulých mesiacoch ničil svojich súperov tak v cyklokrose, ako aj na cestných pretekoch. Pred týždňom sa opäť predstavil aj na svetovom pohári v cross-country. Nechýbalo veľa, aby získal svoj prvý „horský zárez“, keď skončil na 2. mieste. V Novom Měste na Moravě to už bolo o niečom inom. Svoju silu predviedol v poslednom kole, kedy nedal šancu ani majstrovi sveta, Schurterovi. Čo od tohto mladíka máme očakávať v budúcnosti?


Úspechy Kurtyho a Glajzu v Srbsku

Pred týždňom sa slovenská reprezentácia zúčastnila UCI klasifikovaných pretekov v Srbskom Niši. Vďaka víťazstvu Kurtyho a tretiemu miestu O. Glajzu v nedeľných pretekoch si každý z nich pripísal pekný počet bodov do svetového rebríčka. Konkrétne 10, respektíve 4 body. Súčasťou tohto podujatia boli aj sobotňajšie preteky, kde si naši jazdci „vymenili úlohy“. Glajza skončil 2., Kurty hneď za ním na treťom mieste.


50to01 nespí – cibrí techniku na každom možnom mieste



Skupina jazdcov okolo J. Brycelanda (Ratboya) nemá nikdy voľno. Ibaže by chceli. Jazdenie v ich podaní na jednej strane vyzerá prirodzene a ľahko, na strane druhej budí dojem, že chlapci majú asi príliš voľného času. Tak či onak, sledovať ich nevšedné kreácie na bicykli (a občas aj mimo neho) stojí vždy za to.

Zámorský Disneyland pre cyklistov – Whistler bike park – je otvorený



Snáď najznámejší bike park sveta, Whistler, sa po zimnej uzávere opäť otvára širokej verejnosti. Svojimi chodníkmi a legendárnymi úsekmi láka do kanadského strediska tisíce biku-chtivých jazdcov ročne. Niet sa čomu čudovať – ak by sme mali niečo podobné aj na Slovensku, verím, že poniektorí by si pod svahom postavili aj rodinné domy. Ak však chcete tento park navštíviť, pripravte si niečo cez 300 € za desaťdňovú vstupenku.

Chriss Akrigg nepozná pojem prekážka



Ch. Akrigg, trialový a súčasne aj univerzálny jazdec, ktorý nás už pár rokov presviedča, že skočiť z obrubníka nie je to najťažšie, čo sa nám pri výjazde môže prihodiť, opäť raz predviedol svoje zručnosti. Tentokrát si za svoj cieľ zobral lesné prostredie s kamenistým podkladom, opustené budovy alebo pre smrteľníkov nemožné výšľapy.

Ako vyzerajú bicykle tých najlepších?



R. McLaughin nás prevedie zákulisím „veľkej“ cyklistiky – v tomto prípade zázemím svetových tímov pred svetovým pohárom v Novom Měste na Moravě. Ukáže nám pretekárske špeciály J. Neff či K. Courtney, ktorá má napríklad zabudované ovládanie teleskopickej sedlovky v ľavom gripe. Nebude chýbať ani pohľad na históriu Cannondale – ich nový a taktiež starší model pretekárskeho bicykla.

Sami vidíte, že v horskej, ale aj cyklistike vôbec, sa neustále niečo deje. V nasledujúcich týždňoch nás síce opustí kolotoč svetového pohára, ale ani v tomto prípade nie je potrebné zúfať – svet cyklistiky nespí.

Zdroje fotografií: FB/UCIMountainBike, cyklistikaszc.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?
scr@tch 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Svetový pohár Nové Město na Moravě - zábava pre divákov

Svetový pohár Nové Město na Moravě - zábava pre divákov

Zažiť vynikajúce výkony na vlastné oči a ešte sa aj dobre zabaviť. Aj o tom môže byť svetový pohár u susedov.
MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Svetový pohár v Andorre – čo ma zaujalo?

Svetový pohár v Andorre – čo ma zaujalo?

Alchýmia s plášťami. bicykle, novinky alebo zaujímavé príbehy v rámci cross-country scény. Náročné podmienky vo vysokohorskej Andorre ich priniesli dostatok...
keyboard_arrow_up