Nebuď ako... časť 3. UHNI!

Prax ukázala, že len skutoční borci dokážu ebikom konkurovať v stúpaniach. My ostatní, klasickí a rekreační cyklisti musíme priznať porážku, často celkom potupujúcu naozaj takmer od kdekoho, kto vyskočí na bicykel s motorčekom.

Samozrejme, aj ebiky majú svoje úskalia, kedy výsledok nemusí byť istý, ale teraz sa bavme o podmienkach, keď všetko funguje, netreba nič nosiť, batéria je plná a tak ďalej. Pri dobrej konštalácii hviezd je stroj s motorom rýchly. Bodka.

Hurá do hôr na chodníčky

Oskar brázdi modrú oblohu a doma sedieť nechce nikto. Časť bikerov vyštartuje do blízkeho lesíka a iní zas po túžobnom očakávaní víkendu naskáču s bicyklami do áut a tradáá. Smer nová lokalita. Čím „väčšie meno“ oblasti, tým viac cyklistov. Klasických aj éčkových. Lenže traily sú spoločné pre všetkých a hlavne tých výstupových je všade menej ako šafranu. Skôr než sa môžeme spustiť dolu, treba absolvovať cestu hore. V riadku. Pri tlačenke ako husi.


Neobiehaj bez rozumu

Hold, tu nepomôže ani 1000 watová batéria, ani najbrutálnejší motor a ani nadobúdacia cena bicykla. Krok sun krok. Pooomaaalyyyy. A či už sedíš za karbónovými riadítkami najnovšieho endura alebo nad motorom s upraveným výkonom, mysli na to, že nie každý dokáže valiť v kopcoch ako Bardet. Skľudni hormón a kukaj les. Neobiehaj ostatných cyklistov len tak hocikde po machu medzi stromami. Čakaj! Kamoš pred tebou ťa na vhodnom mieste pustí pred seba, alebo ho normálne popros. Jazdou mimo chodník sa síce posunieš pred pomalšieho jazdca, ale z dlhodobého hľadiska len „zbieraš čierne body“ a jedného dňa ťa môže prekvapiť zákaz vstupu na ebiku.


Idem si svoje

Väčšia hlúposť ako predbiehať ľudí len tak kdekade, je už len pustiť sa hore trailom v protismere. Zdravie má každý len jedno. Mysli na to. Keď ti bude koleso protiidúceho jazdca pučiť hlavu, už sa nebude nikto pýtať, kto ťa doma čaká a koľko máš detí. Toto teda rozhodne nie.

Do lesov nás práca a každodenné povinnosti púšťajú čoraz menej. No keď sa nám už podarí odtrhnúť, všetci ideme s cieľom oddýchnuť si a zabaviť sa. Preto si nekazme deň zbytočným pokrikovaním po pomalších jazdcoch alebo manévrami, ktorými môžeme prísť o zdravie či schopnosť udržať stolicu.

Ďalšie časti série ebikovej etikety:
1. časť - POZDRAV SA
2. časť - ŠPAKY
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Majo3xIII 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Chcel by si stretnúť známe tváre z našich videí, zveľadiť Tematín trail a zabaviť sa pri jazde? Príď na našu MTBIKER trailovačku!
Test: Bulls E-Stream Evo AM 4 – nerieš zovňajšok, dbaj na charakter

Test: Bulls E-Stream Evo AM 4 – nerieš zovňajšok, dbaj na charakter

Keď ide o elektrobicykel, ktorý má výborné jazdné vlastnosti, neriešite toľko detaily. S batériou o kapacite takmer 1000 Wh totiž najmä celé dni jazdíte.
Video: Porovnanie 4 ebikov a 4 motorov - ktorý je najlepší?

Video: Porovnanie 4 ebikov a 4 motorov - ktorý je najlepší?

Každý elektrobicykel na trhu je autentický. V niečom je lepší a v niečom naopak horší. Preto sme porovnali 4 rôzne elektrobicykle so štyrmi rôznymi motormi, aby sme zistili, ako sa správajú v teréne.
keyboard_arrow_up