L’Étape du Tour – na jeden deň pretekárom Tour de France

Giro d´Italia nám tento víkend skončilo a všetci fanúšikovia cestnej cyklistiky sa už tešia na etapový sviatok vo Francúzsku.

Tento rok však pre vás môže byť Tour de France skutočne nezabudnuteľná. Na vlastnej koži si môžete vyskúšať 20. etapu pretekov a to len týždeň pred tým, ako tieto cesty budú brázdiť tímy z elitnej kategórie. Sedem dní po vašom nezabudnuteľnom zážitku a výkone budete sledovať Frooma, Sagana či Quintanu v televízii a s nadhľadom komentovať to, čo ste si vy už odjazdili. Myšlienka na vznik jednodňových pretekov, ktoré by kopírovali nielen trasu vybranej etapy, ale aj atmosféru a tvrdú drinu „profíkov“, funguje už 26 rokov. Keďže sa táto akcia spravidla koná niekoľko dní pred etapou Tour de France, nechýbajú uzavreté cesty, bufety, podporné vozidlá pre odpadlíkov alebo tých, čo už nevládzu. V cieli vás čaká masér, počas dňa na bicykli bufet a fanúšikovia. Posledné obdobie sa účasť pohybovala okolo 15 000 účastníkov na jeden ročník. Chcete byť jedným z nich?


WeLoveCycling v spolupráci s Škoda Auto Slovensko organizuje od 1. do 8. júna súťaž o zájazd a účasť na L’Étape du Tour. Na zapojenie sa do súťaže je potrebné len vyplniť dotazník na stránke cyklozivotopis.sk a držať si palce. Veď kto by nechcel byť na jeden deň pretekárom Tour de France so všetkým, čo k tomu patrí?


V predchádzajúcich rokoch ste si mohli prejsť napríklad Izoard v dĺžke 10 km a sklonom 9 %, Col de la Colombiére (7,5 km; 8,6 %), Hautacam (13,7 km; 7,8 %) či Alpe d"Huez (13,2 km; 8,1 %). Áno! Aj tieto ikonické stúpania boli v itinerári etáp L’Étape du Tour. Pre vás je nachystaná rovnaká porcia kilometrov, ktorú si prejdú aj samotní jazdci Tour de France niekoľko dní po vašom životnom výkone. L’Étape du Tour ponúka exkluzívny zážitok prežiť si najsledovanejšie preteky sveta na vlastnej koži, na vlastnom sedle.

Čo vás čaká v roku 2019?

20. etapa Tour de France 2019 vedie z Albertville do Val Thorens. Pre pelotón to bude dvadsiaty deň v sedle a ak sa boj o žltý dres nerozhodne skôr, tak záverečné stúpanie Val Thorens v dĺžke 33,5 km a 5,5 percentným priemerom musí rozhodnúť o víťazovi 106. ročníka. Čo je pripravené pre vás? Identická trasa, totožné nekonečné stúpanie a príležitosť siahnuť si až na dno svojich síl. Tak ako aj najlepší jazdci sveta, tak aj vy si budete môcť prejsť celkovú dĺžku trasy, prekonať prevýšenie a vyskúšate si aj jazdu v balíku. Vedomie, že po trati prejdú „profíci“ vám môže priniesť pocity, ktoré ste pri šliapaní do pedálov málokedy zažili. V prvom rade si budete najväčším súperom vy sami. Prekonať bolesť v stúpaniach, ísť až na dno, až do vyčerpania a keď porazíte svoju bolesť a myseľ, ktorá vraví, že už to nejde, tak máte pred sebou a vedľa seba ešte niekoľko tisíc kolegov, ktorí môžu byť vašim súperom a zároveň skvelou motiváciou dokončiť etapu. Pri trati budú samozrejme diváci a autentický zážitok ostane v účastníkoch na veľmi dlhú dobu. Sen mnohých amatérskych cyklistov je zúčastniť sa čo i len ako divák pretekov celosvetovej úrovne. L’Étape du Tour vás posunie ešte o stupienok vyššie.


Aké dojmy a zážitky si odniesli účastníci z minulého roka? To všetko sa dočítate v rozhovore zverejnenom na stránkach WeLoveCycling. Ak by vás to nepresvedčilo, tak prikladáme aj druhú časť rozvohoru ?.

Julian Alaphilippe po svojom prvom víťazstve na Tour de France povedal, že ním lomcujú poriadne emócie, že nie je jednoduché vyhrať na tomto podujatí a nemal viac slov. K výhre mal blízko pred dvoma rokmi, ale až v roku 2018 sa mu podarilo byť najvyššie na stupni víťazov. Ak si prejdete aj vy jednu z etáp najprestížnejšieho trojtýždňového cyklistického sviatku, tak s vami budú lomcovať emócie rovnako, ako to bolo pri Alaphilippovi.


A na záver tu máme otázku: Čo budete robiť 21. júla 2019? Ležať niekde na pláži či pri televízii? Nechcete obetovať pár dní dovolenky na odjazdenie si etapy Tour de France? Tak vyplnite dotazník na stránke cyklozivotopis.sk a s tréningom začnite radšej hneď.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Takto by vyzeral ideálny deň fanúšika na Tour de France?

Video: Takto by vyzeral ideálny deň fanúšika na Tour de France?

Kam všade sa dostane fanúšik na Tour de France, keď mu na krku visí priepustka do zákulisia?
Tour de France 2023 - vzostupy a pády (2. časť)

Tour de France 2023 - vzostupy a pády (2. časť)

Druhý blok Starej dámy nás z Centrálneho masívu previedol do Álp. To znamená jediné – krásne vrchárske súboje, divoké zjazdy... a, samozrejme, niekoľko prekvapení.
L´Etape du Tour de France – keď mať natrénované nestačí

L´Etape du Tour de France – keď mať natrénované nestačí

Najväčšie amatérske cyklistické preteky L´Etape du Tour napísali 30-tu edíciu. Svoje jubileum oslávili organizátori veľkolepo – na 16 000 štartujúcich čakala etapa z mesta Briançon na legendárny kopec Alpe d´Huez.
keyboard_arrow_up