Pozvánka: Spoločné Majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike, Trnava 2019

Už o pár dní to vypukne! Trnava sa stane na predĺžený víkend rajom cyklistov. Som šťastný, že ako Trnavčan a zároveň účastník tohto podujatia, vás môžem pozvať na túto akciu.

Pre mesto Trnava to bude jedna z top športových akcií. Klobúk dole pred organizátormi, že sa do toho pustili. Za posledné obdobie sa svojou veľkosťou k tejto akcii blíži len Okolo Slovenska v roku 2017, kedy Trnava bola jedným z miest, kde sa jazdilo (inak, víťaz zo Slovinska Tratnik išiel po víťazstve v tomto ročníku do WorldTour).

Pretekať sa bude 3 dni. Začíname vo štvrtok 27.6. časovkou jednotlivcov. Na štart sa postavia ženy, juniorky, juniori, muži do 23 rokov a elita. Trať je situovaná v okolí závodu Samsung Voderady a je úplne rovinatá. Určite sa oplatí prísť pozrieť časovkárske špeciály. Na štarte budú chalani z WorldTour, takže bicykle budú poriadne rakety. Aj keď je trať rovinatá, je tam množstvo technických úsekov, otočiek, zákrut, kruháčov, kde bude najlepšie preteky sledovať.


Pokračuje sa v sobotu cestnými pretekmi s hromadným štartom juniorov a 23-károv. Na rovnakej trati, s väčšou porciou km, jazdia aj muži v nedeľu. Ženy a juniorky majú majstrák posunutý, počas tohto víkendu sú na Európskych hrách v Minsku. Naplánovaná trať je len mierne zvlnená, žiadny veľký kopec nás nečaká. Rozhodovať na užších cestách s množstvom zákrut môže vietor. V okolí Trnavy zvykne fúknuť severák. Zaujímavé by bolo, keby sa po dlhej dobe o titul bojovalo v špurte. Ak si to Peťo nevymyslí inak, ako minulý rok v Plzni .

Keďže trať dobre poznám, divákom by som odporučil preteky sledovať priamo v meste na Hlbokej ulici, kde je štart, dojazd a aj kultúrny program. Na trati bude zaujímavý zvlnený úsek medzi Dechticami a Naháčom. Prudká ľavotočivá zákruta po zjazde pred Naháčom bude spektakulárna .


Na štart sa postavia všetky slovenské a české hviezdy. Saganovci, Štybar, Vakoč.... Z favoritov vypadol Čech Kaňkovský, výborný špurtér, ktorý sa zranil na Okolo Maďarska. A aktuálna informácia hovorí, že na štart nepríde ani Kreuziger, ktorý chce všetko podriadiť príprave na TDF.

Videopozvánka


Na trať príďte s predstihom, treba počítať s viacerými obmedzeniami a uzavretými cestami. Ideálny prostriedok na pohyb v okolí trate je bike. Verím, že vás príde povzbudzovať čo najviac a keď zbadáte pretekára, čo trčí o hlavu nad všetkými, kričte CEPO alebo MTBIKER! Ja už budem vedieť .

Viac informácii sa dozviete aj na stránkach Slovenského zväzu cyklistiky.

Zdroj fotografií: majstrovstvacctrnava.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?

Spoločné Majstrovstvá SR a ČR

calendar_today 30.06.2019
label Preteky jednotlivcov
place Trnava (Slovensko)

cepooo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Rozhovor: Tereza Neumanová - z Vysočiny až do World Tour

Rozhovor: Tereza Neumanová - z Vysočiny až do World Tour

Cyklistov na svetovej úrovni by sme v našich českých a slovenských končinách vedeli napočítať aj v desiatkach. Ako to je s dámami - cyklistkami?
keyboard_arrow_up