Zaujímavosti z cyklistiky – víťazstvá, úrazy a doping (?)

Po búrkach tu opäť máme vlnu vysokých teplôt. Žiaľ, ani cyklistika v tomto prípade nepomáha – jedine ak pri zachádzke a návšteve kúpaliska. Tohtotýždňové správy budú pre niektorých obojím – studenou sprchou, ale aj emócie rozpaľujúcim kúskom.

Richie Rude sa vracia do EWS – po škandále s dopingom

Popredný jazdec svetovej série v endure sa po niekoľkomesačnej pauze vracia do kolotoča najvyššej súťaže. Dôvodom absencie nebol úraz, ale podozrenie z nelegálneho požívania látok počas súťaženia na EWS. Rude sa vo svojej výpovedi pridŕža scenára, kedy mu po tom, ako mu došla voda niektorý z jazdcov ponúkol fľašu, z ktorej sa napil. Tá mala spôsobiť prítomnosť látok higenamínu a oxilofrínu. Francúzska antidopingová agentúra mu koncom tohto mesiaca opätovne povolila pretekať.


Yoann Barelli po úraze s 9-mesačnou dobou liečenia

Hrozivo znejúci nadpis má našťastie len „ľahké“ konzekvencie. Y. Barelli, jeden z popredných enduro pretekárov, sa počas výjazdu v „domovskom“ Whistleri nechcene porúčal k zemi. Navyše sa táto situácia odohrala pri výšľape, kedy Barelli neudržal balans a musel z bicykla zoskočiť. Nešťastné dopadnutie a stočenie nohy v oblasti kolena malo následky v pretrhnutých šľachách v kolene. To si vyžiadalo operáciu a následný oddych po dobu viacerých mesiacov. Nuž, aj preto sa hovorí, že pretekár sa zabije pri prichádzaní k domu.


Snehové mantinely na ceste? Akurát na tréning

Kanadská pretekárka Emily Batty, ktorá má na svojom konte viacero pódiových umiestnení na okruhoch svetového pohára v XCO sa v týchto dňoch teší chladivému počasiu v talianskych horách. Livigno, známe priaznivými podmienkami pre cyklistov, v súčasnosti nedostojí svojmu menu. Dôvodom sú ešte stále pretrvávajúce metre snehu, ktoré bránia „pohodovému“ prechodu klasických ciest. Nedá sa nič robiť, kto chce kam...


Tour de Suisse sa skončilo – Bernal s tesným víťazstvom

Ešte stále mladík v pelotóne, Egon Bernal neberie ohľad na svojich starších kolegov. Na prestížnom týždňovom etapáku v srdci Švajčiarska si v tesnom závere prišiel po víťazstvo. Druhý v poradí R. Dennis za ním zaostal len o 19 sekúnd. Peter Sagan si z tohto podujatia odnáša dres pre najlepšieho muža bodovacej klasifikácie. Už o dva týždne sa nám títo jazdci prihlásia na Tour de France.


Commencal ukazuje, že ani súčasná mládež nesedí len doma

V krátkom videu z produkcie tejto značky nejeden tatko alebo aj slobodný muž môže spozorovať, ako si asi predstavuje detstvo svojich detí. Táto štvorica určite nemá obavy o to, čo budú počas letných prázdnin robiť. Jazdiť, jazdiť a užívať si radosť na dvoch kolesách. Len povedzte, nemenili by ste to s nimi?


Slováci dominovali v srbskom Stražilovove

V poslednom období to vyzerá tak, že našim sa pri cestách na juh Európy akosi darí. Určite to však nie je náhoda. V nedeľňajších pretekoch XCO sa v mužskej kategórii elite v top 5 umiestnili až 3 slovenskí jazdci. Na 4. mieste to bol J. Kurty, pred ktorým skončil O. Glajza. Rozdielom triedy si však s ostatnými jazdcami poradil M. Haring, ktorý nadelil druhému domácemu A. Romanovi až 10 minút.

report_problem Našiel si v texte chybu?
scr@tch 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Sú softshellové nohavice Virt II skutočne natoľko univerzálne ako vyzerajú? Aký typ cyklistu ich ocení najviac?
Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
keyboard_arrow_up