Novinka: Cannondale SuperSix EVO – svetová premiéra najdôležitejšieho modelu značky

Novinka: Cannondale SuperSix EVO – svetová premiéra najdôležitejšieho modelu značky

Model SuperSix stojí spolu s aero modelom SystemSix na vrchole ponuky. Opäť sme teda vo svete najnovších technológií a top komponentov.

Možno si ešte pamätáte bicykel, ktorý odštartoval Saganovu profesionálnu kariéru. Áno, išlo rovnako o model SuperSix, no za tých niekoľko rokov sa veľa zmenilo.



Značka Cannondale delí svoju top ponuku na aero model SystemSix a klasiku SuperSix. Takže profíci z ED Education First, ktorých sponzoruje americký výrobca, budú vyberať podľa etapy, čo osedlajú. Ak pôjde o rovinu, záverečný hromadný dojazd, tak SystemSix, ak o kopce, klasiku, tak novinku SuperSix. Pre nás, čo bike nefasujeme, je voľba podobná. Vyberáme podľa osobných preferencií a podľa toho, v akom teréne budeme bike prevažne používať. Našťastie aj aero model je dobre použiteľný v kopcoch a naopak, rovnako klasika má dnes výborné aero vlastnosti.


Aerodynamika

Dnes sa pri vývoji nového top bicykla bez veterného tunela nezaobídete. Aerodynamika je kľúčová premenná, ktorá môže vytvárať rozdiely väčšie, ako sa v minulosti predpokladalo. Preto aj inžinieri strávili potrebný čas tvarovaním trubiek rámu, ale aj komponentov ako sú riadidlá, predstavec, sedlovka a kolesá. A ďalšou úlohou bolo zostaviť všetko dokopy a nastaviť tak, aby to fungovalo ako celok. Ak sa to podarí, tak môžeme operovať s premennou 30 ušetrených wattov pri rýchlosti 48 km/h v porovnaní s predchodcom. Prispieva k tomu aj vnútorné vedenie bowdenov a laniek. A ešte to aj super vyzerá...


Pohodlie

Už dávnejšie sa zistilo, že bicykel nemôže byť len extra tvrdý a zameraný na maximálny výkon, ale musí zohľadňovať aj pohodlie jazdca. Logicky, človek má pohodlie = ľahšie sa mu podáva vyšší výkon. Nová sedlovka a zadná rámová časť lepšie absorbujú nárazy a vibrácie až o 18 %. K pohodliu zásadne prispieva aj dobré obutie a rám v tomto prípade vmestí až 30 mm šírky. Pri pohodlí môžeme spomenúť aj širokú paletu veľkostí, lebo správny posed je kľúčový. Pre mužov je na výber 7 veľkostí od 48 až po 62 a pre ženy sú 4 veľkosti, rozpätie –  44 až 54.


Výbava

Dominujú diskové brzdy. Je na výber 6 modelov s rôznou výbavou, klasické brzdy budú mať v ponuke 2 modely. Prevažujú sady Shimano, začíname na 105 a vrchol je Dura Ace Di2. Zaujímavou výnimkou bude verzia na 12-rýchlostnom Srame Force eTap AXS.


SuperSix bude možné tiež vybaviť powermetrom Power2Max, čo znamená, že si platíte za aktiváciu už prítomného merača. Alternatívou klasického cyklopočítača je novinka Cannondale senzor, ktorú sme popísali v tomto článku pri inej horúcej novinke Topstone. Úplne nové sú aj univerzálne kolesá Hollowgram 45 KNOT, ktoré boli skonštruované s dôrazom na aerodynamiku a prípadné použitie aj širšieho obutia.


Na záver je potrebné spomenúť farebné prevedenia, ktoré sú jednoduché, zaujímavé a moderné.


Viac informácií je od dnes dostupných na stránkach výrobcu, na Instagrame, Facebooku alebo na Youtube.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu PR článok

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu

Nové modely od Pinarella s označením X sú na svete a ich hlavná prednosť je pohodlnejší posed a komfort. A ešte aj dobre vyzerajú.
Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Pinarello novinky 2023 - nové, dostupnejšie a aj elektrické modely

Pinarello novinky 2023 - nové, dostupnejšie a aj elektrické modely

Nový modelový rad F a X zjednodušuje názvoslovie a správnu záťaž ustráži hybridné NYTRO.
keyboard_arrow_up