Príď si zlepšiť techniku jazdy s Bike Academy do MTBIKER centra

Pumptrack je výborný a jednoduchý spôsob, ako sa posunúť v technike jazdy a tvorí základ aj pre jazdu v teréne. A lepšie raz vidieť, ako 100-krát počuť.

Vyššie písané platí najmä v prípade, ak si osvojíte správnu techniku. Práve zlé návyky sa odstraňujú oveľa horšie, a preto je dôležité to robiť už od začiatku správne. Aj z tohto dôvodu sme oslovili Tomáša z Bike Academy ohľadom spolupráce. Prvý kurz už prebehol a ako to na ňom vyzeralo si môžete pozrieť vo videu na našom kanáli MTBIKER_centrum.


Celý kurz teda prebieha pod vedením Tomáša s dôrazom na postupnosť a komplexnosť. Teda vrátane špecifickej rozcvičky, pričom sa postupuje od základov k tým náročnejším veciam a technikám. A rovnako tu nikto nerieši, kto má koľko rokov. Tento kurz je určený ako mladým jazdcom, tak aj tým, ktorí si už niečo preskákali – jednoducho, dôležitá je chuť naučiť sa niečo nové.


Tomáš, ako hodnotíš posledný kurz?
Posledný kurz hodnotím veľmi dobre. Vo výučbe nás nezastavila ani dažďová prehánka a myslím si, že každý jazdec si užil kurz naplno. Spokojne môžem povedať, že na konci dňa už bolo vidieť na mnohých jazdcoch pokrok.

Ako to celé prebieha?
Na kurze začíname vždy rozcvičkou. Následne si rozoberieme základné nastavenia bicykla na pumptracku a každému jazdcovi skontrolujeme bicykel. Neskôr prejdeme na teoretickú časť vysvetľovania techniky a taktiež aj na tú praktickú. Potom sa rozdelíme do skupín, aby sme vedeli podrobnejšie analyzovať chyby jazdcov. Ako posledné sa zameriavame na strečing, ktorý je minimálne rovnako dôležitý ako rozcvička.

Kde všade nájde takýto tréning využitie?
Tréning na pumptracku nájde využitie v každom odvetví horskej cyklistiky. Techniky, ktoré sa naučíme na pumptracku, využívame taktiež v lese na rôznych trailoch a technických prekážkach.


Ďalší kurz už čoskoro

Ak ťa niečo také oslovilo a rád by si to skúsil, netreba dlho čakať. Už 31.8. je v pláne ďalší kurz na pumptracku v MTBIKER centre Po vydarenej akcii v júli a veľkom záujme sme sa rozhodli rozdeliť akciu na dve etapy, a to prvá doobeda od 10:00 do 13:00 a druhá od 14:00 do 17:00. Počet jazdcov sme limitovali na 10 ľudí na etapu, každý účastník je povinný si doniesť prilbu.

Registrácia na školu jazdy a techniky s Bike Academy je zadarmo. Zaregistrovať sa môžete už teraz na testday@mtbiker.sk. Viac podrobností nájdeš aj v našom kalendári. Augustom však nekončíme, kurz plánujeme aj na 14. september a 12. október.


Obsah pre YouTube kanál MTBIKER_SK

Tomáš taktiež spravil niekoľko videí, kde sa venoval práve technike jazdy na pumptracku. Nedávno vyšiel von prvý kúsok ohľadom pumpovania.


Ďalšie prinesieme postupne a dozviete sa zase niečo viac. Netreba zabúdať, že pumptrack nie je len o jazdení na umelých „vlnách“. V podstate všetky tieto techniky viete využiť pri jazde v teréne a na trailoch. A hlavne ich osvojenie vás vie pekne zrýchliť, a to pri menšej výslednej námahe.


Či teda jazdíte XC, all mountain alebo len tak po lese, základ je vždy rovnaký a užitočný.

report_problem Našiel si v texte chybu?

Škola jazdy a techniky s Bike Academy II

calendar_today 31.08.2019
format_list_numbered 8. kolo - Testovacie dni
label Nesúťažné podujatie
place MTBIKER centrum, Hrádok 225 (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
Video: Ako jazdiť na pumptracku? Radia reprezentanti Slovenska

Video: Ako jazdiť na pumptracku? Radia reprezentanti Slovenska

Pumptrack je dráha, na ktorej zrýchľujeme pomocou správnej techniky pumpovania. To znamená, že počas jazdy nešliapeme. Ako na správnu techniku na pumptracku?
keyboard_arrow_up