Si závislý na cestnej cyklistike?

Nič sa nemá preháňať, ale jedna vec je si to povedať a druhá sa tým riadiť. Ako vážne je to s tebou a koľko príznakov sadlo aj na teba?

Začiatky cyklistiky sú opojné. Prvotný progres je raketový, človek sa zlepšuje z tréningu na tréning. Nasleduje kúpa lepšieho vybavenia po prvom cesťáku a ďalší progres, pochvaly okolia vášho bicykla za 4 000 €, lichôtky za zhodené kilá. Ak vás toto trafí v čase krízy stredného veku, už vám nie je pomoci! Význam pomenovania MAMIL sme si už vysvetľovali minule v článku Módna polícia.


Ak máte chuť, môžete si aj počítať, ako ste "závislí". Plný počet bodov je 21. Aké je vaše skóre? Koľko z týchto tvrdení vás vystihuje?

  1. Počet priateľov na Strave prevýšil tých z Facebooku. Bez dennej návštevy a kontroly tréningov svojich parťákov by si nezaspal.


  2. Notifikácia o strate KOMu sa rovná správe o úmrtí člena vzdialenejšej rodiny.


  3. Samozrejmosť je vlastnenie viacerých žiletiek. Jedna na tvár, ďalšia nohy…
  4. Kuchynská váha za posledné obdobie odvážila viacej prehadzovačiek, plášťov, titánových skrutiek ako múky a cukru. A aký je rozdiel cestná a MTB črievica?


  5. Konečne si si uvedomil, že bez časovkárskeho špeciálu to ozaj nemá zmysel a vnútorne si OK s cenou niekoľko tisíc. Zas keď vydrží 10 rokov a ročne prejdem na ňom aspoň 1 000 km, to je len 50 centov na km. To nie je veľa! A ak vyhrám nejaké kolo masters ligy, to je tuším výhra 15 €. Nakoniec si "koza" na seba zarobí!


  6. Dovolenka je len iné pomenovanie pre cyklosústredenie. Partnerka sa diví, že destinácie, ktoré sa bežne navštevujú v lete kvôli kúpaniu, alebo v zime kvôli lyžovačke, chcete navštíviť na jar alebo mimo sezóny. Na druhú stranu sa nikde netlačíte a ešte vychytáte lepšiu cenu za ubytovanie. To sa oplatí!


  7. Mať v telefóne kalorické tabuľky, alebo v spálni wifi váhu je samozrejmosť. Jediná výnimka je počas jarného sústredenia, ak sú v cene švédske stoly. Veď to na druhý deň vyjazdím! A následne sa týchto 4 kíl navyše zbavujem do júna .


  8. Značka civilných dioptrických okuliarov je rovnaká, ako je tá na bike. Čo si si vybral, Oakley alebo Rudy Project?
  9. Vďaka prenosom z GdI, TdF alebo Vuelta sú tvoje geografické vedomosti lepšie ako za školských čias. Vrátane znalosti lokálnych pamiatok, hradov a zámkov.


  10. Mať GPS cyklopočítač a powermeter je základ, ak by sa vybila batéria, nemá cenu pokračovať v tréningu. Čo nie je na Strave, neexistuje!


  11. Piatok sa ide piť? Ideš naschvál autom alebo sa vyhovoríš na antibiotiká. V sobotu je ráno švih a ty chceš byť FIT (inak toto by som dal aj za 2 body).
  12. Pri pozeraní cyklistiky osobne poznáš stúpania ako Stelvio, Mortirolo alebo Mont Ventoux a kričíš na ženu, že Zakarina odtrhli na tom istom mieste ako teba chalani minulý rok.


  13. V predajni ťa poznajú menom a aj prezývkou z mtbiker.sk. Automaticky ti v Hrádku robíme kávu presne tak, ako ju pijávaš. A robíme to radi!
  14. Balíky z nášho shopu si necháš doručovať do práce, nech doma nie je zbytočne veľa otázok.


  15. Na otázku neznalého kolegu z práce, či už začala TdF, vysypeš okrem žlťáka aj držiteľov ostatných dresov a pridáš osobnú prognózu k ďalšiemu vývoju. Vyšší level sú záložky v prehliadači na odkazy cyklistov s ich štatistikami na stránke procyclingstats.com
  16. Jeden pár kolies? To by bol zlý vtip. Jedny sú predsa do stúpania, druhé vyššie na rovinu. Už pozeráš recenzie diskov na "kozu", ktorú sa chystáš kúpiť, to sme si vysvetlili vyššie, že ešte na tom zarobíš.


  17. Poznať mená cyklistov je samozrejmosť. Pridávaš aj ich prezývky ako Žralok, Pirát, Spartakus, Pistolero
  18. Preventívne prehliadky u obvoďáka? Ty si vyšší level. Testovanie u športového lekára na jar a jeseň je to pravé.
  19. Kupuješ auto a skôr ako zistíš, či je to diesel alebo benzín, už vieš ako v ňom prevážať bike.


  20. Zimné trénovanie vonku na zimáku, alebo staromódne valce? Smart trenažér s kontom na Zwifte je súčasť tvojich dlhých zimných večerov. A niektoré roky aj jarných...


  21. Počas TV prenosov nepotrebuješ slovník na výrazy ako la téte de course, hors catégorie, un commissaire, le classement...Často sa stane, že niečo povieš a do 5 sekúnd to zopakuje moderátor. To ma odpočúvajú?

Dúfam, že ste sa pobavili a že aspoň raz ste si povedali, že toto ma presne vystihuje. Ak vám napadlo niečo výstižné, na čo som si nespomenul, doplňte do diskusie. Je tu niekto s počtom zásahov 15 a viac? To s tým nepitím si počítajte za 2 body .
report_problem Našiel si v texte chybu?
cepooo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
Tip na výlet: Je vám zima? Poďte sa zohriať na horúce Lanzarote

Tip na výlet: Je vám zima? Poďte sa zohriať na horúce Lanzarote

Dramatické scenérie, sopečná krajina, horúce slnko a svižný vietor. Cyklodovolenka na Lanzarote je ideálnym útekom do tepla počas chladných zimných mesiacov.
Konečne som skúsil aero bicykel - sezóna s Giant Propel

Konečne som skúsil aero bicykel - sezóna s Giant Propel

Dlhé roky tvrdím, že aero model je pre mňa zbytočný, a na prvom mieste mám iné parametre než rýchlosť na rovine. Lenže doba sa zmenila a prišiel čas prehodnotiť názor.
keyboard_arrow_up