EUROBIKE 2019: Novinky a trendy na rok 2020 - 2. časť

Extrémne geometrie, bezdrôtové riešenia, originálne konštrukcie...aj to sú ďalšie trendy a zaujímavosti z výstavy Eurobike.

Stop ohnutým pätkám!

Ochranné vložky do ráfikov sú v kurze. K videniu boli rôzne druhy šírky, ako aj tvrdosti. Ružová pena označená ako prototyp bola naozaj extra tuhá a zrámovať ráfik s týmto „insertom“ by bolo pomerne náročné.


Žiadne zvary, žiady lak – ani ryba, ani rak

Značka POLE vyrába bicykle dlhé ako ikarusy s prekliato položenými vidlicami. Ešte zaujímavejšia je výroba ich rámov, ktoré sú vyfrézované z dvoch polovíc a zlepené/zoskrutkované dokopy bez jediného zvaru.


Upgrade na bezdrôtové radenie

Pokiaľ chcete dať bye-bye klasickému lankovému radeniu, Di2 sada alebo Sram AXS nie je jediná možná voľba. Alternatívou je totižto aj sada D1x od Archercomponents, ktorá premení váš aktuálny šalter na tlačítkami ovládané zariadenie.


Maximálna sila, ambiciózna cena

Pokiaľ máte radi to naj, čo sa dá zohnať a nebojíte sa, že vás brzda pri jemnom dotyku katapultuje cez riadidlá, mohla by vás zaujať brzda Trickstuff diretissima maxima. Za 1 100 € dostanete brzdy, na ktoré sa výkonom absolútne nič nechytá.


Viacej je niekedy viac, či?

Schválne! Koľko úchytov dokážete napočítať na tomto trailbiku od kalifornskej kultovky Marin?


Bezpečnosť nadovšetko v podaní ABUS

Nová technická fičura, nesúca meno Quin, je dielom nemeckej značky ABUS. Jedná sa o čip integovaný do prilby, ktorý po spárovaní so smartfónom dokáže v prípade pádu privolať pomoc alebo zaslať správu na vami zvolený núdzový kontakt. Príplatkovou funkciou je aj online sledovanie vašej polohy počas výjazdu. Táto vymoženosť vás bude stáť cca 3 € mesačne.


Smart zariadenia nielen pre cyklistov

Sigma je jedným z lídrov na poli s cyklopočítačmi. Po novom má v ponuke aj inteligentné hodinky s GPS, meračom tepu, barometickým výškomerom a vodotesnosťou do 50 metrov. V ponuke pribudli aj rôzne farebné kryty na GPS-ku ROX 12.


Integrované káble sú "in"

Vie to aj česká značka Superior, ktorá na svojom gravel modeli X-road schovala kabeláž od bŕzd a radenia do oversize hlavovej trubky a spravila ju prakticky neviditeľnou.


Nízkozdvihové enduro alebo bike na všetko?

Najnovším prírastkom v portfóliu kanadskej kultovky KONA je model 134, ktorý ponúka zdvihy 140/130 mm a progresívnu „low-slack & long“ geometriu. Samozrejme na 29“ kolesách a full-karbónovom ráme.


Ani týmto výberom zaujímavostí ešte nekončíme a prinesieme vám aj ďalšie novinky, ktoré nám padli do oka. Prvú časť nájdete na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Eurobike

calendar_today 04.09.2019 - 07.09.2019
label Nesúťažné podujatie
place Friedrichshafen (Nemecko)

bimjeam 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Finálna časť série o Eurobiku sa povenuje najmä dvojkolesovým tátošom – či už na vlastný alebo elektrický pohon.
Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Najväčšia cyklistická exhibícia na svete priniesla množstvo noviniek – medzi iným aj na poli rôznych komponentov a doplnkov.
Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Ak by som mal tromi slovami opísať tohtoročný Eurobike, tak samotný nadpis článku všetko pekne vystihol.
keyboard_arrow_up