Čo je nové pri cestných modeloch na rok 2020 v kategórii do 3000 €

Moderné trendy, materiály alebo farebné kombinácie - poďte sa pozrieť, čo sa nachádza v segmente cestných bicyklov, kde už pomaly miznú kompromisy.

Možno už ste majiteľom nejakého MTB stroja, no do vášho tréningu by ste radi zapojili aj „cestu“. Pre vás všetkých sú tu kvalitné „cesťáky“ v cenovej kategórii do 3 000 €, ktoré sa v podstate nemusíte rozhodne báť vziať ani na prípadné preteky.

Wilier Cento1AIR

Cento1AIR je historicky najpredávanejší model značky Wilier a rok 2020 prináša jeho najvýkonnejšiu a najmodernejšiu verziu. Prvýkrát je k dispozícii aj s kotúčovými brzdami pre tých, ktorí milujú rýchlosť a pri klesaní sa chcú spoľahnúť na prvotriednu pomoc bŕzd. Nový dizajn neprináša len estetické vylepšenia, ale tých sa dočkáte aj pri čase strávenom v sedle bicykla. 12-rýchlostná sada od Sram-u vo verzii Force AXS spája kvalitu a spoľahlivosť v príťažlivej cenovej kategórii. No nemusíte sa viazať len na tento typ komponentov. Wilier ponúka možnosť osadiť si svoj cestný bicykel mnohými rýchlostnými sadami od Shimana či Sram-u, a tak sa môžete v oblasti výbavy a, samozrejme, aj ceny pohybovať oboma smermi. To isté platí aj pri brzdách, kde si môžete vyberať či zvolíte prevedenie s kotúčmi alebo siahnete po klasike. Pri farbe prevedenia rámu si vyberáte z mnohých kombinácií červenej, čiernej a bielej farby.
Cena začína od 2 300 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Pinarello Prince Ultegra

Pred niečo viac ako rokom pribudla do portfólia značky Pinarello aj verzia rámu s pomenovaním Prince. Tá čerpá svoje prvky a línie z modelového radu Dogma, no snaží sa byť cenovo dostupnejšou alternatívou pre jazdcov, ktorí hľadajú poriadny cestný bicykel. Asymetrické prevedenie karbónového rámu je už pre Pinarello príznačné a ním sa snažia čo najviac zefektívniť vaše šliapanie do pedálov. Ako už názov predurčuje, je osadený sadou Ultegra od japonského výrobcu Shimano. Trendom posledných rokov je, že výrobcovia prispôsobujú rámy a snažia sa, aby ste mohli používať aj väčšie rozmery kolies. Preto nie je ani pri tomto modeli žiadne prekvapenie to, že jazdiť môžete aj na širších pneumatikách. Tie sú obuté na kolesá Fulcrum Racing 600 a určite neuberajú na atraktivite Pinarello Prince. Ak chcete aj vy jazdiť na strojoch, ktoré sú vyvíjané pre jazdcov popredného tímu Ineos, tak Prince sa môže stať vaším spoločníkom na rok 2020.
Cena sa pohybuje okolo 3 300 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Cannondale Supersix Evo Carbon Disc 105

Pri výrobe karbónového rámu sa v spoločnosti Cannondale zamerali na nižší aerodynamický odpor a straty rýchlosti v dôsledku odporu vzduchu. Vďaka novému „aero“ tvarovaniu trubiek preto vaše šliapanie do pedálov bude omnoho efektívnejšie. Inžinieri Cannondale spočítali, že novým tvarovaním sa ušetrí v priemere 30 wattov. Tieto výsledky dosahujú aj nižšou hmotnosťou rámu bez ohľadu na to, že je vybavený kotúčovými brzdami. Ak sa pozriete na geometriu, tak si všimnete jej pretekárske krivky a pri jazde oceníte celkovú tuhosť. Tá sa pekne snúbi s mikropružením a celkový komfort si môžete zlepšiť aj použitím širších plášťov, ktoré sa zmestia medzi nohy prednej vidlice a taktiež do zadnej časti bicykla. Z výbavy Supersix Evo Carbon Disc 105 spomenieme 11-rýchlostnú sadu Shimano 105, vďaka ktorej je kompletne osadený, kazeta má rozsah od 11 do 30 zubov a priemer oboch brzdových kotúčov je na úrovni 160 milimetrov.
Cena sa pohybuje okolo 2 900 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Marin Headlands

Ak ste milovníkom modelu Gestalt X od kalifornského výrobcu Marin, máme pre vás dobrú správu. Pre nasledujúci rok 2020 prichádza novinka Headlands, ktorá si vypožičala línie a krivky od spomínaného predchodcu a zaobalila ich do karbónovej verzie. Gravel bicykel Headlands v sebe spája modernú geometriu a každá časť tohto stroja len potvrdzuje cieľovú skupinu, pre ktorú bol tento bicykel stvorený. Tou skupinou sú ľudia, ktorí chcú tráviť dlhé a dlhé hodiny na cestách, no nezľaknú sa zavítania do mierneho terénu. „Gravelová“ sada od Shimana vo verzii GRX sa stará o brzdenie a pohon. Kazeta od Sunrace je v rozsahu od 10 do 42 zubov. Samostatnou kapitolou pri týchto modeloch sú kolesá. Tie sú od samotného Marin-u a na nich sú obuté plášte Schwalbe G-One Performance, 700Cx40. Ako môžete vidieť, pneumatiky sa nezľaknú ani náročnejšieho terénu a poskytnú pohodlie aj na dlhších výjazdoch nezávisle od povrchu či trasy.
Cena sa pohybuje okolo 2 700 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Bianchi Sprint

Pretekársky karbónový bicykel zo sedemdesiatych rokov je späť. Tento model sa stal kultovým kúskom v histórii cyklistiky a v roku 2020 sa vracia v novom šate. Dizajnéri talianskej značky stavili na eleganciu, agresívny charakter a celkovú pretekársku geometriu. Aerodynamický profil hlavovej trubky tieto slová len potvrdzuje. Mnohých určite poteší fakt, že do prednej karbónovej vidlice a aj zadnej časti sa zmestia pneumatiky 700x32 a pri zvolení si „klasických bŕzd“ to pôjde do rozmerov 700x28. Pri výbere komponentov si môžete zvoliť rýchlostné sady FORCE eTAP AXS v dvanástich rýchlostiach, ULTEGRA či Shimano 105 v jedenástich rýchlostiach. Brzdenie zabezpečujú kotúčové brzdy, ale nemusia smútiť ani milovníci klasiky s čeľusťovým variantom. Celeste farba je neodmysliteľnou súčasťou sveta Bianchi a aj model Sprint  je v klasickej celeste farbe rámu s čiernymi polepmi a detailmi. Druhá alternatíva je čierna s azúrovými detailmi.
Cena začína od 2 000 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Giant Defy Advanced 1

Giant predstavuje pre rok 2020 model, ktorý si chce nájsť svojich jazdcov hlavne v kategórii vytrvalostného jazdenia. Stráviť dlhé hodiny v sedle nebude až také náročné vďaka rámu, ktorý svojimi číslami spadá do kategórie endurance. Karbónový rám v kombinácii so špeciálne tvarovanými trubkami sa snaží o filtráciu nerovností počas jazdenia a zároveň absorbuje nárazy a vibrácie z ciest. Táto výhoda nijako neubrala na tuhosti rámu a k tomu prispeli aj použité 12-milimetrové pevné osky. Ako čerešnička na torte k téme pohodlia je tu sedlovka D-Fuse, ktorá zlepšuje vašu pohodu v sedle tohto bicykla. Je osadený sadou Shimano Ultegra. Tento modelový rad nájdete na radení, prešmykači, prehadzovačke, brzdách a brzdových pákach či kazete. Tá má bohatý rozsah 10-34 zubov a vpredu sú kompaktné kľuky taktiež od Shimana vo verzii FC-RS510. Rok 2020 môže byť vďaka Giantu Defy Advanced 1 v znamení dlhých a epických výjazdov.
Cena sa pohybuje okolo 2 600 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Basso Venta Ultra disc

Nová generácia Venta od značky Basso sa snaží nadviazať na úspech a spoľahlivosť tohto modelového radu z minulosti. Taliani stavili na moderný rám, ktorý sa vyrába pomocou technológie monocoque. Vlákna sa pri výrobe umiestňujú v rôznych vrstvách tak, aby prispeli čo najviac k tuhosti rámu ale aj pohodliu jazdca. Na ráme by ste márne hľadali spevňujúce kovové časti a za úplnú samozrejmosť považujeme vnútorné vedenie bowdenov. Kvalitné kotúčové brzdy vás podržia aj pri zjazdoch, na ktoré by ste si s ráfikovými brzdami netrúfli. Ako je to pri Talianoch známe, tak aj pri výrobe bicyklov kladú veľký dôraz na ich estetickú a vizuálnu stránku. Na vašom novom cesťáku teda nebudete dosahovať len tie najlepšie výkony, ale budete aj štýlovo vyzerať. Či už teda hľadáte spoločníka na epické výjazdy alebo vaše šliapnutia do pedálov budú smerovať do kopcov, tak Basso Venta Ultra disc vám pomôže dosiahnuť tie najlepšie výkony.
Cena sa pohybuje okolo 2649 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Lapierre eSensium 300

Elektrický cestný bicykel od francúzskeho výrobcu nesie názov Lapierre eSensium 300. Dlhá tradícia výroby v krajine galského kohúta sľubuje rokmi preverenú kvalitu a aj v roku 2020 prinášajú viaceré novinky, medzi inými aj elektrický bicykel Lapierre eSensium300. Tento elektrický „cesťák“ vychádza z obľúbených modelov Sensium. Verzia eSensium300 je vyrábaná z hliníkovej zliatiny Supreme 5. Vidlica je karbónová a osadená je sadou Shimano. Modelový rad Tiagra nájdete na rýchlostnej sade. Kotúčové brzdy zabezpečujú kvalitnú oporu aj pri tomto elektrickom modeli. Batéria je šikovne skrytá v ráme bicykla a po estetickej stránke sa výrobcom podarilo zvládnuť túto výzvu veľmi dobre. Endurance geometria myslí na vaše pohodlie a v kombinácii s elektromotorom môže byť tento bicykel vaším spoločníkom na dlhé pobyty v sedle.
Cena pohybuje okolo od 2700 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Fuji Altamira CX 1.1

Ak vás to ťahá trochu viac mimo hladké cesty a nebodaj máte chuť vyskúšať neskôr cyklokros, model od Fuji bude správna voľba. Základom rámu sú karbónové vlákna s označením C10 s výborným pomerom tuhosti a nízkej hmotnosti. Špeciálny tvar hornej rámovej trubky je prispôsobený pre pohodlné nosenie na pleci. Samozrejmosťou je aj karbónová vidlica, kde sú použité prémiové vlákna C15. Nechýbajú kotúčové brzdy uchytené pomocou štandardu flat-mount a samozrejme pevné osky. Kľuky Quark Prime Carbon s 42z prevodníkom sú pripravené na použitie merača výkonu, o spoľahlivú zmenu prevodov sa stará sada SRAM Force 1x11. Plášte Vittoria Terreno Mix 700x33 sú pripravené na bezdušové použitie a osadené na kolesách Oval Concepts 723 Disc. Doplnky sú rovnako z produkcie dcérskej značky Oval.
Cena sa pohybuje okolo 3 100 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Karbonové kolesá Equator

Ak si chcete svoj cestný bicykel posunúť vo vybavení o level vyššie, tak prvá vec, ktorú budete pravdepodobne meniť, sú kolesá. Equator ponúka karbónové ráfiky s japonskými vláknami Toray T700 a T800 v kombinácii s NCT obohateným epoxidom. Tie zaručujú nižšiu gramáž a vyššiu odolnosť pred poškodením. Ich celková hmotnosť je 1 430 gramov a sú vhodné na použitie s galuskami. V balení nájdete aj rýchloupináky a brzdové klátiky. Pri zakúpení setu kolies Equator k nim získate vďaka vianočnej akcii obal zadarmo, no táto možnosť je len pre prvých 100.
Cena sa pohybuje okolo 560 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Ak vás niektorý z uvedených modelov zaujal, pre viac informácií navštívte, prosím, stránku jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu PR článok

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu

Nové modely od Pinarella s označením X sú na svete a ich hlavná prednosť je pohodlnejší posed a komfort. A ešte aj dobre vyzerajú.
Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Cestné a gravel modely do 5 000 € – kvalita v prvom rade PR článok

Cestné a gravel modely do 5 000 € – kvalita v prvom rade

Vonku ešte ani poriadna zima nezačala, no s príchodom nového roku sa blíži aj nová sezóna. Čo tak doplniť horský bicykel cestným alebo sa s novým bicyklom posunúť na ďalšiu úroveň?
keyboard_arrow_up