EUROBIKE 2019: Zaujímavosti, inovácie aj šialenosti – 4. časť

V predchádzajúcich článkoch sme sa venovali najmä technologickým novinkám, no Eurobike je obrovské panoptikum, kde sa dajú vidieť naozaj netradičné veci. Napokon veď posúďte sami.

Vývoj nezastavíš

Rozmach elektrobicyklov a elektromobility ako takej je azda najviac citeľný práve na výstave Eurobike. Sme toho svedkami už tretím rokom a tento rok pribudlo kvantum „ebike specific“ komponentov. V stánku domácej Magury napríklad extra silné MT5 eSTOP štvor-piestové brzdy s 220 mm rotormi určené pre e-biky.


Od špendlíka po helikoptéru

Ak máte pocit, že vo svete bicyklov ste videli už naozaj všetko, tak expozícia The etility bike vás určite uzemní. Pre túto značku nie je problém napríklad bike s pokosovou pílou na nosiči, prípadne vojenský dvojkolesový špeciál v plnej poľnej.


Pitný režim na prvom mieste

Fidlock je známy najmä produktami, ktoré využívajú patentovaný magnetický úchyt, nemá však problém dodať aj držiak na pivečkový „six-pack“ do predného rámového trojuholníka.


Ružový panter, alebo skôr gepard? 

V obrovskej konkurencii vystavovateľov nie je jednoduché zaujať. Unikátnym spôsobom sa s týmto popasovala značka čistiacich prostriedkov Muck off, ktorá si dala spraviť zákazkové lakovanie na bike YETI, ktorý bol doslova neprehliadnuteľný.


Kde sa vzal, tu sa vzal...

Originálne a nápadité riešenia sú neoddeliteľnou súčasťou výstavy. Niektoré pútajú pompéznou grafikou a inštaláciami a niektoré sú len takto nenápadne a virálne podhodené zrakom návštevníkom pred hlavným vchodom


Bicykel pre kentaura?

To, že nie všetko vám bude dávať zmysel, je Friedrichshafene celkom bežná prax. Napríklad toto „lehokolo“ s dvojicou kľúk je slušným rébusom pre vašu predstavivosť.


Karbónové makrotrubice

To, že sériový karbón sa nepečie len na Taiwane, ale napríklad aj v susednom Poľsku, už je nejaký čas realita vďaka značke Kross. Pokiaľ by ste chceli neprehliadnuteľné záplety, ako tip ponúkame poľskú značku PRORACE.


O koliesko naviac 

O lanko menej má pohon od španielskej značky Rotor. Minulý rok bol predstavený prototyp sady s rozsahom 10-52z, tento rok už sa jedná o produkčné kusy, ktoré si môžete reálne aj zadovážiť. Pokiaľ vám teda nevadí cena podobná sade Sram AXS.


Z trate rovno na výstavu

Jedným z mála autentických, blatom zabalzamovaných výstavných kúskov bol Mondraker českého jazdca Richarda Gasperottiho, ktorý uzatvára výber zaujímavostí dnešného fotočlánku.


Ak vás obsah tohto článku zaujal, môžete sa tešiť ešte na ďalšie pokračovanie, prípadne si pozrieť články a videá, ktoré už sme odprezentovali z tohtoročného EUROBIKE-u. Videá nájdete v našom playliste na YouTube MTBIKER

EUROBIKE 2019

Novinky a trendy na rok 2020 - 1. časť 
Novinky a trendy na rok 2020 - 2. časť
Novinky a trendy na rok 2020 - 3. časť
report_problem Našiel si v texte chybu?
bimjeam 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Finálna časť série o Eurobiku sa povenuje najmä dvojkolesovým tátošom – či už na vlastný alebo elektrický pohon.
Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Najväčšia cyklistická exhibícia na svete priniesla množstvo noviniek – medzi iným aj na poli rôznych komponentov a doplnkov.
Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Ak by som mal tromi slovami opísať tohtoročný Eurobike, tak samotný nadpis článku všetko pekne vystihol.
keyboard_arrow_up