Cestné bicykle pre tých najnáročnejších jazdcov s cenovkou aj cez 10 000 €

Blížia sa nám Vianoce a pri pohľade na tieto bicykle by sme si možno priali, aby Ježiško vypočul naše želania...

Wilier Zero SLR

Taliansky výrobca patrí svojimi bicyklami medzi producentov, ktorí si potrpia na precíznosť práce, spracovanie materiálu a celkovú estetiku. Ak sa pozriete na model Zero SLR, tak v prvom rade si nevšimnete kabeláž. Tá je pri tejto cenovke už, samozrejme, plne integrovaná a to dodáva vzhľadu určitú uhladenosť. Karbón nájdete skoro všade a rám váži v tomto prípade len 780 gramov. Z technologického hľadiska tu ide o najvyspelejšie vybavenie, ktoré Wilier ponúka. Elektronické radenie od Campagnola, kotúčové brzdy, karbónové kolesá. Navyše dizajnéri nezabudli na aerodynamiku. Všetky komponenty ladia tak, aby ste počas jazdy mali čo najmenší odpor vzduchu. Na výber máte z rôznych farebných kombinácií, ktoré vám pomôžu vyzerať na ceste ešte výnimočnejšie. A na záver tu máme čerešničku v podobe hmotnosti celého bicykla, ktorá sa zastavila na úrovni 6,5 kilogramu.
Cena tohto modelu je 13 100 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Pinarello Dogma F12 Xlight

Egan Bernal tento rok na Tour de France vyhral žltý dres na tomto bicykli. Model Pinarello Dogma je sám o sebe držiteľom 7 víťazstiev na Starej Dáme. V prvom rade je to zásluhou jazdcov, no tí sa počas troch týždňov mohli spoľahnúť na tento „cesťák“. Legendárne kolesá Lightweight Meilenstein s kotúčovými brzdami potešia tých najnáročnejších cyklistov. V tejto cenovej kategórii tu máme prémiový karbón Torayca 1100, ktorý tvorí podstatu tohto bicykla. Elektronické radenie od Shimana a aerodynamika sa vám snažia čo najviac uľahčiť a spríjemniť cestu na vrchol. Vrchárske ambície potvrdzuje aj odľahčená verzia xLight s nekompromisnými aerodynamickými vlastnosťami. Čierna farba zase poteší všetkých, ktorí hľadajú v našom športe aj kúsok elegancie. Po cenovej a aj technickej stránke je tento bicykel úplnou špičkou v tejto cenovej kategórii. Odvážite sa snívať o tomto modeli?
Cena tohto modelu je 16 200 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Cannondale System Six

System Six je bicykel s najnižším odporom vzduchu medzi bicyklami Cannondale. Jazdec teda vďaka tomu môže jazdiť ľahšie a jednoduchšie a to vtedy, keď vám ide o stotiny. Vďaka nízkej hmotnosti a výbornej aerodynamike šetrí dôležité watty, ktoré môžete použiť pri prekonávaní vašich súperov. Zaujímavosťou sú trošku širšie plášte s 26 milimetrami, ktoré zvyšujú pohodlie. Osadený je kompletne elektronickou sadou Sram Red. Integrovaná kabeláž v kombinácii s futuristickým vzhľadom prináša bicykel, ktorý akoby prišiel z budúcnosti. Ráfiky HollowGram 64 SL z karbónu a náboje od totožnej značky sú korunou krásy na tomto modeli. Samozrejmosťou sú aj iné farebné kombinácie. Ak chcete byť najlepším, musíte jazdiť na tom najlepšom. A Cannondale vám takúto možnosť ponúka.
Cena tohto modelu je 10 000 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Orbea M11eLTD-D

V tejto cenovej kategórii sa nechce stratiť ani baskická značka Orbea. Horúci Bask však v tomto prípade stavil na zaujímavú farbu a na prednej vidlici nájdete aj štýlovú grafiku, ktorá dodáva celému modelu kúsok nevšednosti. Na ráme nestraší žiadna kabeláž a preto si na ňom môžete užívať každú jednú krivku. Karbón v prémiovej kvalite prináša tuhosť a nízku hmotnosť. Presne tak, ako si to pri tejto cenovej kategórii predstavujete. Bezdrôtová elektronická sada od Sramu vo verzii Red sa stará o presné a príjemné radenie. Niekedy nebudete potrebovať ani preradiť, ale predsa to urobíte, aby ste počuli ten krásny zvuk... Na výber máte z troch rôznych modelov karbónových kolies, a tak sa dá s touto cenou pohybovať v oboch smeroch.
Cena tohto modelu je 9 500 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Bianchi Oltre XR4 Disc

Kto by nechcel bicykel, ktorý prešiel testami World Tour tímu? V prípade talianskej značky Bianchi tu ide o zoskupenie Lotto NL - Jumbo. Pri použití elektronickej sady nie sú zvonku, samozrejme, žiadne káble, čo nahráva aerodynamike a navyše vytvára oku lahodiaci dizajn. Kotúčové brzdy ponúkajú viacero už overených výhod a báť sa nemusíte ani o hmotnosť celého modelu. Nijak na spomínanej hmotnosti nepridávajú. Rám vo veľkosti 55 váži 990 gramov. V ňom nájdete štruktúru vlákien Countervail, ktoré sa starajú o tuhosť, nízku hmotnosť a hlavne efektívne tlmenie nepríjemných vibrácií. Kolesá sú tu od Fulcrum Racing Quatrro a elektronická rýchlostná sada nesie na sebe názov Shimano DuraAce Di2. Ak sa ešte krátko zastavíme pri dizajne, tak najvyšší model od Bianchi nemôže mať inú farbu ako celeste.
Cena tohto modelu je 10 000 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Basso Diamante SV

Z Apeninského polostrova pochádza aj tento Talian Basso Diamante SV. Štíhle línie karbónového rámu pri tomto modeli sa stretli s kosoštvorcovým tvarom trubiek a vytvorili tak peknú a zaujímavú symbiózu. Predstavec, ktorý je plne integrovaný, elektronické radenie, príťažlivé krivky a dizajn hodný pôvodu tohto bicykla z neho robí kvalitnú konkurenciu ostatným modelom v tejto cenovej hladine. Pri týchto cenách sa výrobcovia sústredia na úplné maličkosti, lebo aj tie prispievajú k jedinečnosti konkrétneho bicykla. Tu môžeme spomenúť napríklad patentované uchytenie sedlovky, na ktoré prišli práve v Basso. Ak máte radi taliansku eleganciu a chcete investovať svoje peniaze do kvality, tak Basso Diamante SV môže byť voľbou pre vás.
Cena tohto modelu je 10 300 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Giant Propel Advanced

Najvyššia trieda karbónu Advanced SL je podstatou rámu modelu Propel Advanced. Na ráme nájdete integrovanú sedlovku Vector. Tu máte technológiu, ktorú v Giante nazvali AeroSystem Shaping a umožňuje dosiahnuť ešte lepšie aerodynamické vlastnosti. Všetko vzniklo vďaka testom vo veternom tuneli a výsledky sa pretavili do modelu Propel Advanced. Výbava je tvorená elektronickou sadou Sram RED a je doplnená obojstranným meračom výkonu. Všetky svoje watty budete mať teda pekne pod kontrolou. Karbónové kolesá hrdo nesú názov výrobcu Cadex. Ráfiky sú vysoké 42/65 milimetrov a sú obuté do bezdušových plášťov od toho istého výrobcu. Očaril vás tento model, ktorý môžete pravidelne vidieť aj v profipelotóne?
Cena tohto modelu je 10 000 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Lapierre Xelius SL 700

Do tejto lukratívnej spoločnosti sa dostal aj francúzsky výrobca bicyklov Lapierre. Ten ponúka cenovo najvýhodnejší model. Samozrejme, nejde o úplnú špičku toho, čo vyrábajú a ponúkajú, no máme tu toho až-až. Rám bol vyrobený v spolupráci s World Tour tímom FDJ, je ľahučký a, samozrejme, 100 % z karbónu. Tento materiál nájdete aj na riadidlách, vidlici či sedlovke. Stabilita a tuhosť sa snúbia v líniách, ktoré sú charakteristické pre rodinu bicyklov Lapierre. Elektrické Shimano Ultegra Di2 sa stará o kvalitu riadenia a túto sadu nájdete na celom bicykli. Je ponúkaný vo viacerých veľkostiach od XS až po XXL. Báť sa teda nemusia ani tí najvyšší jazdci. Elegantná verzia v čiernej farbe nepokazí celkový dojem z tohto bicykla ani po rokoch jazdenia. Čierna bude v kurze stále.
Cena sa pohybuje okolo 5 500 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Trenažér Saris MP1

Trenažér Saris MP1 s technológiou Nfinity vám prináša biomechanickú odozvu pri vašom indoorovom tréningu. Práve bočné či vertikálne nakláňanie je to, čo pri trenažéroch chýba. MP1 navyše ešte simuluje a prináša pocity skutočnej jazdy. Tieto pohyby aktivujú svaly, ktoré zapájate aj pri bežnej jazde. Pri tréningu si môžete vybrať simuláciu jazdenia na traile, ceste či v kopcovitej etape vašich obľúbených pretekov. Cena sa pohybuje okolo 1 200 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Rex Black Diamond

Pri bicykloch s touto cenovkou je potrebné aj kvalitné mazanie. Fínska značka Rex prešla od lyžiarskeho vosku až po produkty určené pre bicykle. Black Diamond využíva nanočastice špeciálne zmiešané do tekutého vosku. Vďaka novej kombinácii znižuje trenie, eliminuje sa opotrebenie komponentov a zároveň sa zlepšila aj odolnosť voči dažďu. Black Diamond je ľahko aplikovateľný, stačí pred jazdou odmastiť reťaz a následne aplikovať. Cena sa pohybuje okolo 40 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Ak ste sa pre niektorý z týchto modelov skutočne rozhodli, kontaktujte, prosím, predajcu alebo dodávateľa na uvedených odkazoch.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: BMC Teammachine SLR01 Disc Two - jeden stroj na všetko

Test: BMC Teammachine SLR01 Disc Two - jeden stroj na všetko

Top model švajčiarskej značky zažil so mnou celú sezónu a tak si trúfnem povedať, aký skutočne je.
Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu PR článok

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu

Nové modely od Pinarella s označením X sú na svete a ich hlavná prednosť je pohodlnejší posed a komfort. A ešte aj dobre vyzerajú.
Jarné klasiky a etapáky 2023 (2. časť) - stále na plný plyn

Jarné klasiky a etapáky 2023 (2. časť) - stále na plný plyn

Klasikárska časť sezóny pokračovala až do začiatku mája. Aké ďalšie prekvapenia nám priniesla?
keyboard_arrow_up