Dokonale čistý pohon rýchlo a jednoducho

Práve starostlivosť o pohon by mala patriť medzi základné činnosti každého cyklistu a s novinkou od Weldtite to bude skutočne otázkou chvíľky.

Odmasťovač a jeho využitie

Silný prostriedok na odmastenie si medzi cyklistami našiel svoje pevné miesto. Aj pri pravidelnej údržbe sa postupom času stane, že sa mastnota na reťazi, prevodoch, či kladkách postupne nakopí. Nejde len o samotnú čistotu a vizuálnu stránku veci, no má to viaceré negatíva. Tým prvým je vyššie opotrebovanie pohonu, čo má následný vplyv na prevodníky a kazetu, ktoré v dnešnej dobe nie sú najlacnejšie – najmä pri nových 12-rýchlostných sadách. A tým druhým je znižujúca sa účinnosť vášho maziva, ktoré sa horšie dostane k čapom a horšie priľne ku kovu. Takže môžete mať aj skutočne top produkt, ktorý ale takto výrazne stráca na svojich vlastnostiach.


Pomoc je ale veľmi jednoduchá, najmä ak máte ten správny „nástroj“. Medzi tie patria silné odmasťovače, ktoré viete jednoducho aplikovať na pohon. Veľmi často sú vo forme spreja, pričom samotný tlak dokáže ešte výrazne zvýšiť ich účinok a najmä na miestach, kam sa nedostanete – napríklad články reťaze. Weldtite sa rozhodli priniesť na trh skutočne ťažký kaliber...


Jet Blast – menej času s údržbou, viac času na jazdenie

Na tejto novinke pracovali vo Weldtite pomerne dlhú dobu a výsledkom je skutočne silný nástroj na odstránenie mastnoty. Dôležitým základom je veľmi silný prúdový spray (tryska) so silou 18 bar, pretože práve tlak, ako sme písali vyššie, dokáže výrazne pomôcť aj so špinou, ku ktorej sa inak nedostanete.


To sa kombinuje so silným účinkom, takže nečistoty, bahno, špina a olej nie sú žiaden problém. Vďaka tejto kombinácii tak nemusíte dávať dole kazetu alebo reťaz, ak chcete dosiahnuť čo najlepšie výsledky. To oceníte aj v prípade cestovania (preteky, výlety atď.), pretože si viete dať bicykel do poriadku v podstate kdekoľvek. Ďalšou dôležitou vlastnosťou je skutočne extrémne rýchle schnutie, takže po vyčistení pohonu nie je potrebné čakať. Jednoducho môžete za chvíľu namazať a jazdiť, takže strávite menej času samotnou údržbou...

Na čo si dať pozor

Ako pri každej údržbe platí, veľmi dôležité je správne použitie a manipulácia. V tomto prípade si treba dať pozor na vysoký tlak a nemieriť tryskou na ložiská – náboje, čapy zadnej stavby, stredové zloženie. Rovnako si treba dať pozor na tesnenia, ktoré máte na vidliciach, tlmičoch a tiež teleskopických sedlovkách. No a do tretice sú to kotúčové brzdy, resp. kotúče. Dajte si pozor, aby neboli v ceste špine, ktorá ide z reťaze alebo kazety, pretože si môžete výrazne znížiť účinok bŕzd, a to nikdy nemá dobré následky. No a, samozrejme, platí, že pri tomto spôsobe treba byť aj ohľaduplný k životnému prostrediu a čistiť tam, kde je to vhodné...


Toto celé má v podstate jednoduchý cieľ. Venovať údržbe čo najmenej času a tým pádom ho získať viac na samotné jazdenie. Túto novinku od Weldtite nájdete v ponuke dovozcu made4bike.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel PR článok

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel

Správne prostriedky na čistenie bicykla a mazivo dokážu výrazne stíšiť jazdu, predĺžiť životnosť komponentov a vo výsledku ušetriť za servis. Prinášame niekoľko tipov.
Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý PR článok

Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý

Poznáte ten pocit, keď poumývate bicykel, všetko namažete a zostanete sa naň pozerať ešte ďalších 10 minút s úsmevom? Trochu vám k nemu pomôžeme a pridáme niekoľko tipov na vhodné doplnky.
Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Pre koho má voskovanie reťaze zmysel a aké sú jeho výhody a nevýhody? Hodiť sa budú aj dlhodobé skúsenosti s voskom od značky Rex.
keyboard_arrow_up