Mišo, bojuj! - pomôžme spolu ochrnutému bikerovi

Asi málokto z nás pri nasadzovaní prilby myslí na to najhoršie. A chvalabohu sa vždy vrátime z nášho výjazdu v poriadku. No nie vo všetkých prípadoch je to bohužiaľ tak.

Mišo sa po pracovnom týždni v Nemecku chystal na prvotriedne traily v rakúskom stredisku Saalbach-Hinterglemm. Šťastne tam dorazil a užil si aj prvý zjazd. No hneď pri druhom traile to prišlo. Pád, silný náraz do hlavy, zlomené dve rebrá. Ostáva tam v bezvedomí ležať a bikerská komunita zafunguje. Aj vďaka nim je privolaná pomoc a o pár chvíľ je Mišo na lane a ťahajú ho do vrtuľníka.


Nezabúdajte na poistenie!

V nemocnici v Salzburgu sa ho po pár vyšetreniach lekári rozhodnú bezodkladne operovať. Rodine ešte píše, že spadol, ale bude OK. Strih a Mišo sa po operácii prebúdza. Tento príbeh mohol skončiť na tomto mieste s ponaučením, že ak jazdíte, tak by ste mali byť na vašich potulkách po Slovensku a hlavne v zahraničí poistení. No Mišo bohužiaľ žiadne poistenie nemal. Ale akékoľvek peniaze v tejto chvíli nevyvážia hodnotu zdravia.

Po prebudení si necíti nohy. Malá nádej je, že to je len kvôli narkóze. No na druhý deň mu lekári potvrdia, že zlomený hrudný stavec mu poškodil miechu, a to spôsobilo ochrnutie od pŕs dole. Všetci dúfajú, že to bude dočasné, no nikto si netrúfa vysloviť prognózu. Zamestnanci nemocnice v Salzburgu makajú naplno a Mišo po dvoch dňoch cvičí s fyzioterapeutom, ďalšie dva dni a Mišo má vlastný vozík, s ktorým sa pohybuje po chodbách oddelenia a neskôr aj v areáli. No rakúska starostlivosť nemôže trvať večne.


Čas beží

Mišo je už na Slovensku. Liečba momentálne prebieha v Kováčovej, no uhradená starostlivosť zdravotnou poisťovňou mu nebude stačiť. Michal potrebuje po Novom roku ďalšie rehabilitačné pobyty v Piešťanoch. Tie si však musí uhradiť už v plnej výške. Z vyzbieraných peňazí by si Mišo chcel uhradiť práve tieto rehabilitácie. Dvojtýždňový pobyt stojí okolo 3 500 € a rodina by rada Mišovi poskytla minimálne 4 týždne. Mimochodom, faktúry z Rakúska sa len a len kopili - bike patrol, transport vrtuľníkom, doplatok za hospitalizáciu. A to všetko zaplatili rodinní príslušníci či kamaráti.


Vyššie napísaný príbeh nemôže teraz skončiť. Chceme, aby sme jeho šťastný koniec napísali o pár mesiacov na našich stránkach. Mišo pravdepodobne teraz krvopotne cvičí a snaží sa znova dostať na nohy. Mišo, ak toto čítaš, ver, že sme všetci s tebou a držíme ti palce. Veríme v silu komunity, dobra a cyklistickú nezlomnosť. Drž sa! Dopíš druhú polovicu tohto príbehu svojím životom, ktorá bude omnoho pozitívnejšia ako tá prvá. My ti v tom chceme pomôcť.

Finančný príspevok môžete posielať na č. ú.: SK53 1100 0000 0026 1315 2196. Príjemcom je jeho mama, Ľubica Pecková.

Zdvihnutý prst

Pre nás všetkých môže byť tento príbeh poučným v tom, že ak robíme akýkoľvek druh cyklistiky, tak poistenie by malo byť samozrejmosťou. Mišo za túto chybu zaplatil až príliš veľký trest, no môže sa stať výstrahou pre všetkých, ktorí doteraz zdolávali svoje traily či obľúbené trasy bez akéhokoľvek poistenia.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Test: ABUS YouDrop FF – prilba pre odvážne deti

Test: ABUS YouDrop FF – prilba pre odvážne deti

Rodičia cyklisti skôr či neskôr prilákajú k tomuto krásnemu športu aj svoje deti. S tým sa samozrejme spája aj určitý faktor strachu a tak sa často snažíme svoje deti ochrániť najlepšie, ako vieme.
Video: MTBIKER na trailoch – Žilina OKO TRAILS

Video: MTBIKER na trailoch – Žilina OKO TRAILS

Trailcentrum priamo v 4. najväčšom meste na Slovensku? 10 tratí rôznych obtiažností v krásnom lese – presne tieto slová definujú OKO TRAILS v Žiline.
keyboard_arrow_up