Čo s dlhými zimnými večermi - WeLoveCycling vám poradí

V našom podnebnom pásme je to s vykonávaním cyklistiky v týchto mesiacoch skutočne náročné.

Viacerí si hľadáme medzisezónne aktivity ako je beh, lyžovanie, skialpinizmus či plávanie. No po dlhšom čase nám môže cyklistika chýbať. Vtedy je dobré svoju náklonnosť k dvojkolesovému priateľovi prehlbovať inou formou. WeLoveCycling prináša viaceré rady, ktorými môžete prežiť zimu bez ujmy na vašom vzťahu k cyklistike.

Pozrite si cyklistický film

Zima je ideálnym obdobím si zapnúť nejaký film. Pri zaliatom čaji a ohni v krbe môžete stráviť pekný večer. O to viac sa vám bude tento čas pozdávať vtedy, keď si zapnete niečo s cyklistickou tématikou. WeLoveCycling prinieslo zopár tipov, ktoré by vás mohli zaujímať.

Zlodej bicyklov

Film rozpráva príbeh z povojnového Ríma, ktoré sa spamätávalo zo všetkého, čo prežilo počas vojnových rokov. Muž z chudobnej rodiny si po dlhšom čase nájde prácu. Má lepiť plagáty po meste, no na presúvanie potrebuje nejaký dopravný prostriedok. Jeho žena predá posteľnú bielizeň, aby zo záložne vykúpila jeho bicykel.

No hneď o pár hodín mu tento bicykel niekto ukradne. Začína sa hľadanie, od ktorého závisí jeho práca a aj osud celej rodiny. Skúste si pozrieť klasiku ocenenú Cenou akadémie, Zlatým glóbusom či cenou BAFTA pre Najlepší film roka. Chudobný muž, postava zlodeja a aj samotný bicykel sa vám snažia prerozprávať príbeh Ríma v štyridsiatych rokov minulého storočia.


Nedeľa v pekle

Dokumentárny film o Paríž-Roubaix z roku 1976 získal označenie ako najlepší film o profesionálnej cyklistike. Tento jarný monument píše každoročne veľké príbehy, ktoré by stáli za sfilmovanie. Inak tomu nebolo ani v roku 1976. Hlavnými kandidátmi na víťazstvo boli okrem iných napríklad Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck, Freddy Maertens či Francesco Moser.

Pre tých skôr narodených tu máme spomienku, ktorá ich prenesie do spomínaného roka. A my, neskôr narodení, máme perfektnú príležitosť si pozrieť, ako to vyzeralo v profipelotóne v sedemdesiatych rokoch. Upútavku k dokumentu si môžete pozrieť vo videu nižšie.


WeLoveCycling vám vo svojom článku Výber zaujímavých cyklistických filmov na každý večer ponúka ešte ďalšie zaujímavé tipy na filmy, ktoré môžu naplniť vaše dlhé zimné večery. Prajeme príjemné sledovanie.

Najdrsnejšie traily na svete

Ak vás neoslovil žiaden zo spomínaných filmov, tak pre dobrodruhov tu máme pohľad na najnebezpečnejšie traily sveta. Ktorý by ste si skúsili? Aj vy sa už teraz neviete dočkať začiatku novej sezóny? Skráťte si čakanie trochou adrenalínu pohľadom na ľudí, ktorí to s bicyklami naozaj vedia.

Útes Moher spája v sebe krásu výhľadov v kombinácii s trailom pre váš bicykel. Pri jazde po tomto „cyklochodníku“ sa musíte pozerať pred svoje koleso, no aj pohľad na vodu a útes vyvoláva nádherné pocity. Tak cestou dole sa pozerajte radšej pred seba a cestou nahor hoďte zopár pohľadov na tú krásu okolo vás. Stojí to za to.


„Trail“ White Line v Arizone je len pre tých, ktorí majú dobré životné poistenie a ničoho sa neboja. Už len pohľad na takéto jazdenie vyvoláva zdesenie a viacerí budete mať pri pozeraní aj husiu kožu. Veď už len nutnosť napodobniť lyžiarsku otočku na konci chodníka nám naznačuje to, aký strmý je tento kopec. Skúsili by ste si to?


Ak vás neodstrašili tieto zábery, tak ďalšie nájdetečlánku na WeLoveCycling, ktorý priniesol najnebezpečnejšie traily na svete. Stačí si už len urobiť pukance a začať sledovať.

Hudba, ktorá sa točí

Veríme vám, že niekedy na pozeranie televízie či videí jednoducho nemáte chuť. V kancelárii sa do monitoru pozeráte neustále a večer už takto čas nechcete tráviť. Pre vás tu máme možnosť zhasnúť svetlo, zavrieť oči a pustiť si nejakú hudbu. Možno sa vám to bude zdať neuveriteľné, ale aj v hudobnom priemysle nájdeme viacero diel, ktoré priamo, či nepriamo súvisia s cyklistikou. Či už to budete počúvať v posteli alebo pri šliapaní na trenažéri, tak vám želáme príjemné počúvanie.

Kraftwerk

V roku 1983 nemecká skupina Kraftwerk vydala pieseň k Tour de France. V roku 2017 pri štarte Starej Dámy v Nemecku toto zoskupenie pri otváracom ceremoniáli nemohlo teda chýbať. Pripájame aj malú časť ich vystúpenia. Pri tejto kapele môžeme skutočne poznamenať: „Toto je hudba v pohybe.“


Peter Gabriel

Možno trochu pokrytecky vyznie odporúčanie Petra Gabriela, aby ste jazdili na svojom bicykli bezpečne. Na tom by nebolo nič zlé, ale on prakticky hneď popiera tieto svoje rady. Veď počas svojho koncertu sa vyváža na bicykli a spieva o bezpečnosti v sedle. Pozrite sa sami.


V článku Hudba, ktorá sa točí, ktorý ste si mohli prečítať na WeLoveCycling, nájdete aj iné hudobné tipy, ktoré nejakým spôsobom súvisia s cyklistikou. Tak vysadnúť na trenažér, zapnúť hudbu a prečkať túto zimu.

WeLoveCycling vám aj v mimosezónnom období prináša množstvo informácií z cyklistiky, ktoré vás pobavia a skrátia vám čakanie na novú sezónu. Sledujte ich stránky aj naďalej a o program počas dlhých zimných večerov sa nemusíte obávať.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Chcel by si stretnúť známe tváre z našich videí, zveľadiť Tematín trail a zabaviť sa pri jazde? Príď na našu MTBIKER trailovačku!
MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
keyboard_arrow_up