Náš rok 2019 – zhodnotenie a plány na ďalšiu sezónu

MTBIKER je skutočne komplexný projekt a dnes sa v tomto duchu spolu ohliadneme za rokom 2019 a načrtneme plány do novej sezóny.

Možno si ešte v pamäti nájdete článok, ktorý som písal začiatkom februára minulého roku o našich plánoch do sezóny 2019. Za ten čas sa toho udialo celkom dosť a myslím, že by bolo dobré spraviť s odstupom času také menšie zhodnotenie a rovnako menší nástrel toho, čo nás čaká v roku 2020.

Obsah a jeho kvalita

Zrejme ste si všimli, že naším cieľom je robiť si vlastný obsah a teda nepreberáme ani nekopírujeme zahraničné články. Je to síce náročnejšia cesta, ale práve to je naša forma vďaky za vašu vernosť a podporu. Z toho dôvodu sme rozšírili náš tím o ďalších členov a rovnako sme zapojili viacerých externých redaktorov. Okrem „maratónskych“ tém a reportov tak pribudlo množstvo obsahu aj z endura a cestnej cyklistiky. Jasné, vždy sa môže niekde pridať alebo ubrať, no ťažko sa zavďačiť všetkým. Na cyklistiku sa dívame komplexne a chceme sa sa naďalej venovať ako MTB, tak aj ceste alebo gravel jazdeniu.

Naším veľkým projektom je YouTube kanál, resp. už kanály, o čom si viac povieme vo videu nižšie. Tam sa dozviete niekoľko zaujímavých údajov, tiež ktoré video bolo najlepšie alebo najpozeranejšie.


Myslím, že sa nám podarilo splniť, čo sme chceli, a teda priniesť autentickosť a rôznorodý obsah. V podstate len tento rok vznikli série ako tip na výlet, najkrajšie stúpania alebo rozhovory. Ich cieľom nebola dokonalá produkcia, ale hlavne aby ste mali pocit, že ste priamo tam, dozvedeli sa niečo zaujímavé, alebo získali trochu motivácie. Občas „zahaproval“ napr. zvuk a určite sa dalo viacero vecí spraviť lepšie, no učíme sa za pochodu a nikdy sme nič také nerobili . Cieľ je jasný – pokračovať a robiť veci zase o niečo lepšie, rovnako chceme skúsiť zapojiť trochu aj vás a zvýšiť tak interakciu pomocou sociálnych sietí, alebo nášho MTBIKER fóra. Samostatnou kapitolou sú reportáže z maratónov, kde som skutočne nečakal toľko pozitívnych ohlasov, aj keď tiež sa niekedy nezadarilo .


Chalani ako Bimjeam, Kimlo a Henry majú cyklistiku ako koníček a popri tom chodia normálne do práce. Nie sú teda „profesionáli“, ale dokázali rovnako priniesť veľké množstvo rôznorodých tém a to nielen vo forme videa, ale aj článkov – len spomeniem napr. seriál o krstných otcoch MTB (od Bimjeama), množstvo servisných kúskov v podaní Henryho a testov od Kimla. Sú dôležitou súčasťou celku a každý z nich je „ladený“ trochu inak, čo vo výsledku dotvára vhodný mix. No a v roku 2020 ich chceme smerovať práve tam, kde sú silní a kde vám prinesú hodnotné a užitočné informácie. A rovnako si vážime našich externých redaktorov a ľudí, ktorí sa neboja podeliť o svoje zážitky z výletov, pretekov a ďalších akcií.


V tomto smere je našou najnovšou posilou Cepo, ktorý si pod palec vezme aj cestnú cyklistiku a určite ste už viacero článkov od neho zaregistrovali. Rovnako má na starosti bikefitting a tiež ho budete viac vídať na našom YouTube kanáli MTBIKER_centrum.


Tu sa dostávam k tomu, že niekomu sa páči viac článok a inému zase video a teda platí 100 ľudí, 100 chutí. Na čom sme sa poučili tento rok, je vďaka spätnej väzbe lepšie identifikovať, kde sa viac hodí ktorá forma. Za mňa osobne doplním, že sa chcem u obsiahlejších tém venovať kombinácii, ako bola napr. Krížna, či nedávna reportáž z Cyklonárezu, kedy sa tieto 2 formy vedia krásne doplniť.

Áno, vaše reakcie vnímame a sú pre nás dôležité a nedívame sa len na počet pozretí alebo čítaní – záleží nám na kvalite, ktorú odrážajú tzv. lajky (na YT a na webe) alebo vaše komentáre. Preto, ak sa vám daný obsah páči, neberte to ako samozrejmosť a dajte palec hore alebo komentár, vďaka čomu získame celkom pekný obraz. Navyše YT a náš web zďaleka netvoria tí istí diváci, preto neváhajte hodnotiť na oboch frontoch .


Tvorba obsahu je vždy dlhodobý proces a preto nevieme zmeny robiť okamžite - naším cieľom je dvíhať úroveň z dlhodobého hľadiska a platí to ako pre video, tak aj pre články, pričom je nám jasné, že vyhovieť každému nebude nikdy možné. Aby by som to zhrnul - nejdeme produkovať viac, ale chceme sa zamerať na kvalitu a obsah, ktorý vás bude baviť...

Celkom peknou odmenou pre nás bolo, že sme sa ako MTBIKER koncom roka prvýkrát dostali do TOP 10 rebríčka svetových bike webov a keď sa pozriete na tabuľku, sme naozaj v zaujímavej spoločnosti. Možno ste to už zaregistrovali na našom Facebooku, ale chceme sa trochu pochváliť aj tu . Navyše, keď je náš obsah „ohraničený“ slovenským jazykom...


No a spomeniem aj sociálne siete, kde sa rovnako zameriavame na originálny obsah naviazaný na to, čo robíme alebo chystáme. Pričom napríklad naše instagramové konto MTBIKER_SK sa pekne rozrástlo a má už cez 13 000 sledovateľov - nájdete tam zase trochu iný pohľad na našu prácu a aktuálne doplnenie celkového obsahu. To isté platí aj o Facebooku.


MTBIKER Novodubnický maratón

Zaujímavým projektom a novou skúsenosťou pre nás bola spolupráca v rámci Novodubnického maratónu. Prečo? Chceli sme skúsiť pomôcť dotvoriť akciu, na ktorej budú spokojní ako športovo orientovaní cyklisti idúci na výsledok, tak aj tí, čo idú v prvom rade na „zážitok“. Zo skúseností vieme, že tieto 2 skupiny majú trochu iné požiadavky, no bez jednej alebo druhej to nie je ono. Už len taká vec ako sú ceny – tí najlepší si zaslúžia byť za svoj výkon odmenení a hlavne niečím, čo aj využijú. Na druhej strane, ďalší si zase prídu na svoje v tombole, prípadne ich poteší drobné občerstvenie po dojazde, servis na trati atď.


Tých rozdielov je skutočne veľa a snažili sme sa do toho vložiť nielen financie, ale aj naše „know – how“ a skúsenosti z akcií či už doma, alebo v zahraničí. Predstavili sme si vo videu napr. aj trať (v 2 častiach) a viac o celom maratóne ste sa mohli dočítať v obsiahlom reporte.


Čo nás teší, je vaša spätná väzba a naozaj pozitívne reakcie, pričom vieme, že sa našli aj nedostatky. Všetko dôležité sme si ale hneď po skončení poznačili a v roku 2020 sa to budeme snažiť opäť vylepšiť.

Podpora značenia SCK

Ďalšou našou aktivitou bola podpora a spojenie so Slovenským cyklokloklubom v rámci tvorby a udržiavania značenia. Dobré značenie je jedným zo základov toho, aby sa cyklistika rozvíjala a z toho dôvodu sme chceli v tomto procese pomôcť. Dôležitým komponentom je aj stránka Cykloportál, kde nájdete online informácie o trasách a možnosť stiahnuť si GPX. Viac sa dočítate v tomto článku.

Postupne si tak môžete všímať, ako pribúdajú ceduľky s logom MTBIKER. Ak ju niekde uvidíte, neváhajte si ju vyfotiť. V roku 2020 sa s tým určite trochu „pohráme“ a zapojíme aj vás .


MTBIKER Centrum

Táto budova, resp. už komplex nie je len hmotným dôkazom toho, že MTBIKER skutočne existuje . Je to projekt, ktorý sa za ten čas poriadne vyvinul a reprezentuje to, čo robíme. V prvom rade sme chceli, aby ste si tu našli komplexnú a aj odbornú podporu vášho koníčka – či už vo forme produktov, servisu, poradenstva atď. A to všetko v príjemnom a priateľskom prostredí, o čom ste sa mohli presvedčiť napríklad pri testovacích dňoch. Pumptrack sme tento rok doladili asfaltovým povrchom a rovno na ňom spustili v spolupráci s Bike Academy aj školu jazdy.


S tým súvisí aj náš YouTube kanál MTBIKER_centrum, o ktorom som už hovoril aj vo videu vyššie a na ktorom sme tento rok výrazne zapracovali. Práve on bude komplexne zachytávať dianie a rovnako vám poslúži informáciami, ktoré sa môžu hodiť, tak ho nezabudnite odoberať. To všetko dopĺňa aj Instagram ladený v rovnakom štýle, ktorý sa minulý rok pekne posunul a súčasne má cez 5000 sledovateľov.


Centrum čakajú tento rok pomerne veľké zmeny, no určite sa dozviete viac neskôr v samostatnom článku.

MTBIKER shop

Doslova kľúčovou súčasťou všetkého, o čom som vyššie písal, je náš MTBIKER shop. Ak sa vám páči čo robíme, podporiť nás môžete tým, že u nás budete hľadať všetko potrebné pre váš koníček. Ale myslím, že dlhodobo spokojní zákazníci a pozitívne hodnotenia sú dostatočným dôkazom aj bez mojej reklamy .


Za všetkým stojí opäť veľké množstvo ľudí, s ktorými sa na stránke (v obsahu) priamo nestretávate, no bez nich by to nefungovalo. No môžete sa o nich dozvedieť v sekcii magazín z nášho centra, kde sú už viaceré rozhovory a ďalšie budú postupne pribúdať.

Celú myšlienku MTBIKERu zrhnul v nedávnom rozhovore pre Forbes aj náš CEO, teda Tomáš alias cervo . Ak vás zaujíma, ako to celé vzniklo, prečo to robíme a kde sú naše dlhodobé ciele, nájdete ich v spomínanom rozhovore.

Aj keď článok píšem pod svojím nickom, za celý náš tím vám posielam veľké ĎAKUJEM. Myslím, že celý tento projekt je z veľkej časti spoločné dieťa nás všetkých a v sezóne 2020 sa určite posnažíme laťku posunúť o niečo vyššie...
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Žilina, nové značky, výpredaj – čo má nové MTBIKER

Žilina, nové značky, výpredaj – čo má nové MTBIKER

Ani sme sa nenazdali a leto sa nám blíži ku koncu. Kilometre pribúdajú a osobne sa veľmi teším, že takto v polovici augusta môžeme priniesť dávku zaujímavých noviniek.
Predstavujeme náš nový robotický sklad

Predstavujeme náš nový robotický sklad

Aj keď vás nezaujímajú sklady a logistika, možno vám trochu viac priblížime, čo všetko sa skrýva pod logom MTBIKER a že sa rozhodne snažíme neustále napredovať.
keyboard_arrow_up