Tuningové vylepšenia pre váš bicykel

Napriek tomu, že je váš bicykel plne pojazdný a funkčný, občas potrebuje vylepšiť. Či už je to doplnením reflexných prvkov, lepších pedálov alebo meračov výkonu.

Pozrime sa teraz na niekoľko menších či väčších zmien, ktoré môžete na svojom stroji urobiť...

Crankbrothers Stamp 1


Platformové pedále sú obľúbené najmä u freeride či downhill jazdcov, ale nie je problém ich používať aj pri ostatných disciplínach. Zaručujú bezpečný kontakt topánky s pedálom. Majú kompozitné telo, osku z kovanej ocele a kvalitné ložiská. Veľkou výhodou je desať nastaviteľných pinov na oboch stranách. Profil pedálu je 16 mm a samotná hmotnosť je 329 gramov. V ponuke je veľké množstvo atraktívnych farieb. Cena sa pohybuje okolo 45 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


4iiii wattmeter


Wattmeter je dobrým pomocníkom pri tréningu. Ak chcete mať svoj športový rast pod kontolou, tak čísla z vášho tréningu sa vám zídu. V ponuke sú hneď dva modely od 4iiii, a to Precision 3D napájaný batériou a novší Podiiiium napájaný integrovaným akumulátorom. Merače sa inštalujú do kľúk pedálov a zaujímavosťou je, že samotná inštalácia prebieha u výrobcu v Kanade. Proces inštalácie trvá približne mesiac. Cena sa pohybuje okolo 553 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Cannondale Lefty Ocho


Ak si chcete vylepšiť bicykel tak, aby to nikto neprehliadol, určite zvoľte vidlicu Lefty. Je to legendárna vidlica, ktorá je často skloňovaná medzi bikermi a niektorí len krútia hlavou. No tí, ktorí mali možnosť ju vyskúšať, na ňu nedajú dopustiť. Vyniká precíznosťou riadenia a tuhosťou. Samotný zdvih je 100 mm a uzamykanie je možné ovládať diaľkovo z riadidiel. Namontovať sa dá na väčšinu modelov. Cena sa pohybuje okolo 1 060 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Force reflexná sada


Jar už klope na dvere a nejedného cyklistu to láka na cesty, aj keď slnečných lúčov si ešte veľa neužijeme. V tejto ročnej dobe sa osvedčili reflexné prvky. Sú to pasívne bezpečnostné prvky a ich výhodou je, že sa o ne nemusíte starať. Nálepky sú vyrobené z veľmi kvalitného materiálu Reflekton R3000, ktorý má dlhú životnosť a je odolný voči pretrhnutiu. Dokážete ich nalepiť aj na nerovný povrch rámu. Cena sa pohybuje okolo 3 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Shimano Ultegra Stages


Merač výkonu, ktorý vám poskytuje presnosť merania a softvérovú kompatibilitu s väčšinou používaných zariadení. Rozsah kadencie je 20-220 rpm a meraný výkon až po 2 500 W. Napájaný je gombíkovými baterkami a životnosť má viac ako 200 hodín. Výmena batérie je jednoduchá a nepotrebujete k nej žiadne náradie. Samozrejmosťou je vodeodolnosť a zvýšený výkon prenosu údajov z vysielača. Cena sa pohybuje okolo 399 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Ceramic Speed


Možnosť ako vylepšiť váš bicykel je inštalácia Shimano kladky s ramienkom, ktorá vám ušetrí vo výsledku cca 2,4 wattu. Je to produkt, ktorý využívajú popredné svetové cyklistické tímy. Horná kladka má trinásť zubov a spodná devätnásť, vďaka čomu prispievajú k zníženiu polomeru ovíjania reťaze. Tým sa vytvára nižšie trenie. Kladky sú vyrobené z hliníka a vybrať si môžete z dvoch farebných prevedení. Cena sa pohybuje okolo 459 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Pro EControl Lock On


Gripy by mali jazdcovi okrem pevného úchytu zaručiť aj absorpciu nárazov. Zámky na vnútornej strane ich zamknú na svojom mieste a ich výmena je vďaka tomu rýchla a bezproblémová. Sú ergonomické aj vďaka ľahko nastaviteľnej pozícii zápästia. Vyrobené sú z dvojzložkového materiálu a sú optimalizované pre použitie na E-MTB. Ak už chcete modernizovať váš bicykel, teraz je tá pravá chvíľa. Cena sa pohybuje okolo 25 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Weldtite konverzný kit


Ak chcete minimalizovať zdržanie s opravou defektov, či už na pretekoch, alebo na výjazdoch s partiou, môžete si urobiť prestavbu vášho horského bicykla na bezdušový systém. S Weldtite kitom dostanete všetko, čo k tomu potrebujete a vy si môžete užívať jazdu bez obáv z nepríjemného prekvapenia. Jedinou podmienkou sú ráfiky podporujúce túto konverziu. Tmel zalepí dieru až do veľkosti 3 mm. Cena sa pohybuje okolo 39 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Vychytávky, ktoré potešia každého bikera PR článok

Vychytávky, ktoré potešia každého bikera

Vysnívané komponenty, užitoční pomocníci alebo rôzne vylepšenia, ktoré zvýšia komfort či bezpečnosť, sú pre cyklistu vždy ideálnym darčekom nielen na Vianoce.
keyboard_arrow_up