Unboxing: Bianchi Sprint Disc 105 - dostupnejší klasický pretekár

Značka typická farbou celeste ponúka model, ktorý má uspokojiť milovníkov klasiky so športovými ambíciami.

Ak si zamilujete značku Bianchi, máte to šťastie, že svoju ponuku má bohatú na rôzne prevedenia cestných modelov. Prevedením nemyslíme len použitie rôznych sád a komponentov, ale aj ich koncepciu. Nejdeme rozoberať kompletnú ponuku, ale zameriame sa na kategóriu cestných pretekárov, kde na vrchole stojí model Oltre, ktorý je „výkladová skriňa“ značky. Pod ním je aero model, krásna Aria a klasicky koncipovaný cesťák s označením Sprint. Ten budú preferovať tí, ktorí chcú univerzálny stroj za rozumné peniaze a nepreferujú aero. Poďme si ukázať, ako vám takýto bicykel príde, čo obnáša jeho zloženie a nachystanie do sveta „dupania“.

Špecifikácia a geometria


Unboxing

Bianchi začínalo s cestnou cyklistikou, na čo odkazuje aj na krabici. Dnes je ponuka oveľa širšia a pokrýva všetky bežné disciplíny.


Prvý pohľad na karbónovo-hliníkovú kôpku napovedá, že najväčším orieškom bude omotávka. Skúšali ste si ju nahodiť už sami? Tiež zo začiatku nebola núdza o hrubšie výrazy?


Potešia zarážky do bŕzd, cesta sa jednoducho mení. Dnes sme v strednej kategórii bicyklov, tak je ešte vyhovené aj stúpencom čeľustí, niektoré značky pri top modeloch iné ako diskové prevedenie bŕzd už ani nemajú.


Na skladanie je ideálny montážny stojan, po osadení kolies vyzerá bike skoro ako hotový.


Bianchi je štedré a v balení nájdete viac, ako je bežným zvykom u iných značiek.


Skladanie je rutina, stačia imbusáky. Omotávka je pekne označená nápisom a milý detail sú štuple do riadidiel s imitáciou karbónu.


Rám je karbónový a navrhnutý pre 7 veľkostí. Od 47 až po veľkosť na Cepa alebo Imra. Typická farba celeste je dopĺňaná detailmi, ktoré spolu tvoria estetický celok. Dizajn je jedna z vecí, prečo sú bicykle Bianchi také žiadané.


Shimano 105 sa javí ako správna voľba pre tento model, funguje a cena je veľmi zaujímavá. Vpredu máme compact, takže prevody pripravené do stúpaní a na frekvenčnú jazdu. Vzadu sekunduje pastorok s až 32 zubami.


Brzdíme hydraulikou, kotúče 160 mm, uchytenie flatmount. Proste klasika moderných cesťákov.


Máloktorá značka má tak pekne zladené doplnky, aj tu všade svieti nápis Bianchi alebo je použitá farba celeste. Aj kopa iných výrobcov ponúka dizajnom zladené produkty pre Bianchi.


Obutie zastrešila ďalšia talianska značka Vittoria Rubino IV 700x28, rám pojme až 32-ky. Kolesá nie sú úplne bežný model Shimano WH-RS171, ale Japonci majú kvalitu v DNA.


Pri veľkosti 57 navážených 8,9 kg.


Celok pôsobí esteticky, ak ho v budúcnosti vylepšíte karbónovým setom kolies, tak čierno-čierna kombinácia bude ideálna.


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 2 699 €. Tento bicykel nájdete aj v našom MTBIKER shope. Iné prevedenia tohto bicykla nájdete na tomto odkaze.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100 % nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Giant Revolt Advanced 3 - rýchly a flexibilný

Unboxing: Giant Revolt Advanced 3 - rýchly a flexibilný

Ľahký rám, možnosť prispôsobenia rázvoru kolies a mnoho ďalšieho. Ak sa nevieš rozhodnúť, či chceš na cestu alebo do terénu, Revolt „berie" oboje rovnako dobre.
Unboxing: Ghost Asket Essential - všestranný „štrkolet“

Unboxing: Ghost Asket Essential - všestranný „štrkolet“

Uprednostňujete skôr bočné cesty s hrubým asfaltom, rôzne lesné chodníky, štrkové a poľné skratky? Ideálnym riešením bude gravel – možno práve Ghost Asket…
Unboxing: BMC Teammachine SLR Three - aero je všetko

Unboxing: BMC Teammachine SLR Three - aero je všetko

Zrodený v horách, stvorený pre zdolávanie horských prémií a pripravený pre rýchly zjazd s ovládaním presným ako švajčiarske hodinky. Čo ponúka výbava tohto BMC-čka?
keyboard_arrow_up