Vhodná výbava pre začiatočníkov

Cyklistika si vyžaduje adekvátne oblečenie a výbavu, ktorá vám pomôže komfortne zvládať výjazdy, ale napríklad aj každodenné dochádzanie do práce. A to aj vtedy, ak s týmto športom začínate...

Kellys Rave Black


Univerzálna prilba pre MTB jazdenie mimo mesta ale aj v ňom. Jednoduchý ale účelný dizajn, ukrývajúci 16 vetracích otvorov určených pre odvetrávanie povrchu hlavy, ponúka taktiež ľahké zapnutie prilby pomocou magnetickej pracky Fidlock, ochranu v podobe odnímateľného priezoru a antibakteriálnej výstelky umiestnenej vo vnútri. Je dostupná v dvoch veľkostiach, a to S/M a M/L. Cena produktu sa pohybuje na úrovni 50 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Weldtite sada na údržbu


Mnohí zabúdajú, že bicykel je potrebné po jazde sem-tam aj očistiť a postarať sa oň. Tak predĺžite životnosť väčšiny komponentov. K tomu vám poslúži sada od Weldtite k údržbe bicykla. Skladá sa z niekoľkých prípravkov, akými sú čistič, odmasťovač, leštiaci vosk a olej. Okrem posledného sú dodávané s praktickým rozprašovačom, čím sa skráti doba aplikácie. Navyše k nim dostanete aj špongiu. Cena produktu sa pohybuje na úrovni 20 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Lazer Chiru


Dostupná prilba pre horských cyklistov s elegantným tmavým dizajnom a potrebnými vlastnosťami. Lazer vložil do modelu Chiru to, čo využijete: ochranný šilt, 15 vetracích otvorov, systém upínania a nastavenia Turnfit a taktiež predĺženú zadnú časť pre extra ochranu zátylku. Možnosťou je aj dokúpenie zadného svetla. Tak môžete svoju bezpečnosť ešte zvýšiť. Hmotnosť začína na 305 g (S). Cena produktu je na úrovni 55 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Abus MonTrailer


Na prvý pohľad nevšedný dizajn je technologicky prepracovaným riešením zníženia hmotnosti a rovnako aj zachovania tuhosti prilby. EPS materiál spolu s 5 polykarbonátovými plášťami, ActiCage a MIPS sú zárukou bezpečnosti. Prilbu dopĺňa 12 vetracích otvorov, plastový polkruh pre nastavovanie správneho upnutia, GoggFit pre odloženie okuliarov a znížený dolný okraj. Cena produktu je na úrovni 159 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Tunap Sports Chamoise Cream


Poznáme to hádam všetci. Nepríjemný pocit v sedacej oblasti - či už pri dlhých výjazdoch alebo v teplom prostredí. Odreniny a tvorba pľuzgierov však nemusí byť nevyhnutnosťou každej jazdy. Krém Tunap Sports vytvára dlhodobý ochranný film a zabraňuje tak prílišnému treniu a vysychaniu pokožky. Regenerácia po výjazde teda bude oveľa kratšia. Krém je dodávaný v praktickom balení. Cena produktu sa pohybuje na úrovni 20 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Sportful Neo


Pohodlie a voľnosť pohybu z veľkej časti závisia od oblečenia. Nehodno preto podceniť výber správnych nohavíc. Tie sú pre pohodlnú jazdu skutočne dôležité. Napríklad Sportful Neo disponujú sieťovanými trakmi pre lepšie pohodlie a vďaka materiálu Elast-X sú vhodné do teplých dní. Vložka Comfort Pro tlmí nárazy, zatiaľ čo Air Mesh materiál adekvátne odvetráva a chladí. Cena produktu sa pohybuje na úrovni 75 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

4iiii R7000 Precision 3D


Poznať svoj výkon nemusia len profesionáli. Aj vy sa možno snažíte dosiahnuť vrcholovú formu alebo len túžite poznať všetky dostupné údaje o vašej jazde. V oboch prípadoch vám poslúži tento wattmeter od výrobcu 4iiii. Meranie výkonu je presné na 99 %, zatiaľ čo dodatočná hmotnosť je len 9 gramov. Okrem výkonu meria kadenciu a komunikuje prostredníctvom ANT+ a Bluetooth. Cena produktu sa pohybuje na úrovni 425 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Uvex Access


Jednoduchá a účelová - taká je prilba Uvex Access. In-mold technológia výroby, upínanie otočným kolieskom a 13 vetracích otvorov sú všetkým, čo pri každodennej jazde potrebujete. Navyše okrem možnosti zvoliť si zo 4 farebných prevedení, táto prilba ponúka sieťku proti hmyzu, predný šilt a výstelky. Jednoducho všetko, čo má poriadna ochrana hlavy mať. Hmotnosť tejto prilby začína na 300 g. Cena produktu sa pohybuje na úrovni 75 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Force Red


Aj napriek tomu, že sa dni predlžujú, tma je pravidelne prítomným javom. A ostať v bezpečí by malo byť to najdôležitejšie. Či už idete len do mesta, alebo vás zastihne noc pri výjazde, je dobré mať so sebou aspoň malé svetlo, ktoré na vás upozorní. Force Red obsahuje červenú diódu Cree XP-E LED so 60 lúmenmi, 3 funkciami intenzity, držiak na sedlovku a integrovanú 800 mAh batériu s USB dobíjaním. Cena produktu sa pohybuje na úrovni 16 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Bell Nomad


Agresívny vzhľad tejto prilby ju už priam predurčuje do náročného terénu. A že je tomu skutočne tak, potvrdzujú aj jej charakteristické črty: In-mold polykarbonátové telo s predĺženou zadnou časťou je polohovateľné vďaka systému Ergo Fit, ovládateľnému jedným kolieskom. 15 otvorov zabezpečí adekvátnu ventiláciu a predný štít je možné kedykoľvek zložiť dolu. Cena produktu sa pohybuje na úrovni 50 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

CTM Molab


Ak sa odhodlávate k jazde na technických a členitých trailoch, nezabúdajte na dostatočnú ochranu, predovšetkým hlavy. Enduro prilba Molab je k tomu prispôsobená prostredníctvom hlbšieho tvarovania a predĺženej zadnej časti. 14 ventilačných otvorov súčasne umožňuje pokožke hlavy dýchať. In-mold technológia a nastavovací mechanizmus v zadnej časti prilby majú za následok 350 g poctivej ochrany. Cena produktu je na úrovni 44 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Shimano Airway


Klasické a predsa moderné - rukavice Airway aj napriek nenápadnému vzhľadu dokážu jazdcovi poskytnúť pohodlie, a to vďaka elastickej dlaňovej časti s gélovými výplňami a sieťovinou, ktorá sa nachádza aj v priestore medzi prstami. Správny strih je súčasne zárukou dobrého usadenia - už nepotrebujete suché zipsy. Istotou je umiestnenie bavlnenej časti pre utretie potu z tváre či čela. Cena produktu je na úrovni 25 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku PR článok

Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku

Máme radi univerzálnosť a produkty, ktoré využijeme na väčšinu outdoorových aktivít. V našej ponuke si určite vyberieš aj ty. Nechaj sa inšpirovať redakčným výberom.
Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
keyboard_arrow_up